• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

لوازم آرایش کور کننده را بشناسید

معصومه بانو

متخصص بخش خانه و خانواده
لوازم آرایش کور کننده را بشناسید
46286_127.jpg

همه لوازم آرايش مخصوص چشم هدفي جز زيباتر كردن چشم‌ها ندارند البته گاهي هم براي پاك‌ كردن چشم‌ها به كار مي‌روند اما مسلما مهم‌ترين ويژگي كه همه آن‌ها بايد داشته باشند اين است كه براي چشم‌ها ضرر نداشته‌باشند. البته استفاده از اكثر آن‌ها ضرري ندارد اما به هرحال چيزهايي وجود دارد كه حتما بايد هنگام خريد چنين محصولاتي به آن‌ها توجه كنيد مثلا اين‌كه بدانيد در چه صورتي احتمال عفونت وجود دارديا چه رنگ‌هايي غيرمجاز هستند يا اين‌كه چه زماني ممكن است برس‌هاي آرايشي باعث جراحت شوند و .‌.‌. در مطلب توصيه‌هايي كه سازمان FDA درباره سلامت و بهداشت لوازم آرايش مخصوص چشم دارد را با شما مطرح مي‌كنيم.


كوري ناشي از لوازم آرايش آلوده

معمولا لوازم آرايش چشم هنگامي كه خريده مي‌شوند سالم و ايمن هستند اما استفاده نادرست مي‌تواند موجب شود باكتري‌هاي خطرناك يا قارچ‌ها درون آن‌ها رشد كنند و هنگامي كه در ناحيه اطراف چشم استفاده مي‌شوند منجر به عفونت شوند. البته به ندرت هم پيش مي‌آيد كه خانم‌هايي به خاطر عفونت ناشي از لوازم آرايش به‌طور موقت يا حتي دائم بينايي خود را از دست مي‌دهند. به خاطر چنين تاوان سنگيني بايد حتما تمام نكات لازم براي حفظ سلامت مواد آرايشي چشم و محافظت آن‌ها از عوامل عفونت‌زا را بدانيد و به كار ببنديد. البته بعضي اوقات هم، آلودگي‌ها حتي به لوازم آرايش نو هم سرايت مي‌كنند.


چگونه مارك‌هاي معتبر را بشناسيد

لوازم آرايش چشم با حساس‌ترين بخش بدن شما در تماس هستند، به‌همين‌دليل بايد نكات ويژه‌اي را در مورد آن‌ها در نظر داشت. روي برچسب اين لوازم آرايشي بايد حتما مواد اوليه نوشته شده‌باشد تا اگر شما خواستيد بتوانيد مواد اوليه خاصي را در مارك‌هاي مختلف با هم مقايسه كنيد واگر روي لوازم آرايشي چشم مواداوليه آن نوشته نشده‌باشد يعني آن مارك معتبر نيست، چون خلاف قوانين بين‌المللي رفتار كرده‌است. حتي اگر بسته‌بندي ماده آرايشي نيز خيلي كوچك باشد شركت سازنده موظف است روي برچسبي جداگانه مواد اوليه را بنويسد و روي جعبه يا بسته‌بندي بچسباند.



آيا مژه مصنوعي به چشم آسيب مي‌زند؟

مژ‌ه‌هاي مصنوعي و چسبي كه آن‌ها را به پلك‌هاي شما مي‌چسباند همه جزو مواد آرايشي محسوب مي‌شوند و بايد تمام نكات ايمني و بهداشتي را در مورد آن‌ها نيز رعايت كنيد، به‌خصوص چسب‌ها. توجه كنيد كه پلك چشم‌ها خيلي حساس و ظريف هستند و يك واكنش آلرژيكي يا التهابي يا هر نوع آسيب ديگري به آن منطقه مي‌تواند حسابي مشكل آفرين شود. به‌همين‌دليل قبل از مصرف لوازم از آرايشگرتان بخواهيد كه برچسب بسته‌بندي را به شما نشان دهد تا از استاندارد بودن و بهداشتي بودن آن مطمئن شويد.


از تسترهاي لوازم آرايش استفاده نكنيد

به هيچ وجه نبايد لوازم آرايش مربوط به چشم را اشتراكي استفاده كنيد يعني نه بايد به كسي قرض دهيد و نه از كسي قرض بگيريد، حتي از نزديك‌ترين دوستان‌تان. چون ممكن است ميكروب‌هاي فرد ديگر براي شما به‌شدت خطرناك باشد اما بيشترين جايي كه خطر وجود دارد تسترهاي موجود در مغازه‌هاي لوازم‌آرايشي هستند چون از آنجا كه افراد مختلفي از آن‌ها استفاده كرده‌اند، بيشترين احتمال آلوده‌بودن را دارند. اگر فكر مي‌كنيد هنگام خريد لوازم آرايش چاره‌اي جز استفاده از تستر آن‌ها نداريد حداقل بهتر است از برس آرايشي يك‌بار مصرف مثل گوش پاك‌كن‌ها استفاده كنيد.


چگونه لوازم آرايش‌تان را نگهداري كنيد

  • لوازم آرايش خود را در جايي قرار ندهيد كه گرد و غبار روي آن بنشيند، چون آلوده شدن با خاك و كثيفي‌ها مي‌تواند حسابي چشم‌هاي شما را آزار دهد، به همين دليل هميشه محل نگهداري آن‌ها را تميز نگه داريد.
  • بهتر است لوازم آرايش خيلي قديمي خود را دور بيندازيد چون مواد آرايشي قديمي مكان خوبي براي رشد باكتري‌ها هستند. مثلا توصيه مي‌شود ريمل را 2 تا 4 ماه بعد از خريد دور بيندازيد.
  • اگر ريمل‌تان خشك شده‌است، بهتر است از خيرش بگذريد و آن را دور بيندازيد. سعي نكنيد با مواد رقيق كننده‌اي چون چاي يا آب دوباره آن را تازه كنيد چون ممكن است باكتر‌ي‌هايي در اين مواد باشد و بعد با وارد شدن در چشم‌هاي شما ايجاد عفونت كنند. همچنين وقتي آب اضافه مي‌كنيد، مواد نگهدارنده‌اي كه ماده آرايشي را از رشد باكتر‌ها محافظت مي‌كنند رقيق شده و اثر خود را از دست مي‌دهند.
  • وقتي مي‌خواهيد آرايش چشم‌هاي خود را پاك كنيد، حواس‌تان باشد كه روي كره چشم يا ساير نقاط حساس خراشيده نشود. هيچ‌گاه آرايش چشم‌هاي‌تان را در ماشين پاك نكنيد چون هر حركت ناگهاني مي‌تواند به چشم شما آسيب برساند.

زماني كه ديگر نبايد آرايش كنيد

  • هرگاه بعد از استفاده از يكي از لوازم آرايش، چشم‌تان دچار التهاب يا هرگونه حساسيتي شد، بلافاصله مصرف را قطع كنيد و اگر التهاب و حساسيت ادامه يافت حتما به دكتر مراجعه كنيد.
  • اگر هرگونه عفونت يا التهابي در اطراف چشم‌هاي‌تان وجود دارد بهتر است از مواد آرايشي در اين منطقه استفاده نكنيد، صبر كنيد تا كاملا بهبود يابد.
  • حواس‌تان باشد كه باكتري‌هايي روي دست‌هاي شما وجود دارد كه اگر وارد چشم‌هاي‌تان شود، مي‌تواند باعث عفونت شود، به‌همين‌دليل حتما قبل از آرايش‌كردن چشم‌هاي‌تان دست‌هاي‌تان را بشوييد.

46287_967.jpg


كحل، كجل، الكحل يا سرمه سنتي استفاده نكنيد
سرمه كحل از آن موادآرايشي چشم است كه هر كس به عربستان سفر مي‌كند حتما به سوغات مي‌آورد به‌خصوص مادربزرگ‌ها به سرمه كشيدن چشم با اين ماده‌هاي عربي اعتقاد فراواني دارند و به فرزندان‌شان نيز توصيه مي‌كنند حتما براي آرايش از اين ماده آرايشي و به قول خودشان مفيد استفاده كنند؛ اين ماده در بازار با نام‌هاي مختلفي چون كحل، كجل، الكحل يا سرمه به فروش مي‌رسد اما بايد بدانيد هم براي بزرگسالان خطرآفرين است و هم براي كودكان. شايد بگوييد اين ماده از روزگار قديم هميشه استفاده مي‌شده‌است بنابراين هيچ ضرري ندارد اما اين استدلال درست نيست چون شما گزارش‌هاي عوارض ناشي از اين ماده را نشنيده‌ايد. تا به حال گزارش‌هاي بسياري از مسموميت ناشي از سرب كحل به‌خصوص در كودكان به ثبت رسيده‌است.
  • كحل يا سرمه سنتي از چه ساخته شده‌است؟
تاكنون بيشتر نمونه‌هاي آزمايش شده اين ماده، حاوي نمك فلزات سنگيني چون سرب بوده‌است، اين مواد سمي گاهي بيش از نصف حجم نمونه سرمه كحل بوده و بيشتر در قالب سم سولفيد سرب يافت شده‌است. در واقع كحل همچنين مي‌تواند همانند كافور شامل مواد و تركيبات ديگري چون آلومينيوم، كربن، آهن و روي باشد.
  • بيشترين خطر كحل براي كودكان
يافته‌هاي سازمان FDA نشان مي‌دهد، سرمه كحل مي‌تواند ميزان سرب را در بدن و به‌خصوص بدن كودكان به‌شدت افزايش دهد. قرار گرفتن در معرض سرب به‌خصوص براي بچه‌ها خيلي خطرناك است چون بدن آن‌ها ميزان بيشتري از سرب محيط را به‌خود جذب مي‌كند. قرار گرفتن در معرض مقدار زيادي سرب مي‌تواند عوارضي چون كم‌خوني، ناراحتي‌هاي كليوي، آسيب‌هاي عصبي كه مي‌تواند منجر به شوك يا حتي كما ومرگ شود را به همراه داشته باشد حتي مصرف كم ولي بلندمدت اين ماده نيز مي‌تواند منجر به مشكلات يادگيري و رفتاري شود.
 
بالا