ایسنا: فصل نقل و انتقالات دوازدهمین دوره لیگ برتر فوتبال کشور روز گذشته در شرایطی به پایان رسید که در روز آخر اتفاقات عجیبی از جمله فسخ قرارداد ایمان مبعلی و پیوستن او به پیکان رخ داد.
در زیر اسامی بازیکنانی که تیمهای لیگ برتری جذب کردند را مشاهده می کنید:
پرسپوليس:
سرخپوشان پايتخت جنجاليترين تيم در نقل و انتقالات بودند و اين تيم را ميتوان به عنوان كهشكاني اين فصل ملقب كرد. محمد رويانيان در حالي كه هنوز سرمربي تيمش را انتخاب نكرده بود به دنبال اصليترين گزينههاي نقل انتقالات رفت و اغلب در جذب آنها موفق بود. او بازيكناني را جذب كرد كه از قرارداد اغلب آنها به عنوان قراردادهاي ميلياردي نام برده ميشود اما خود رويانيان اين مساله را قبول ندارد و اين بازيكنان هم معمولا در مصاحبههايشان، هواداران و خود رويانيان را دليل پيوستنشان به پرسپوليس ميدانستند.
مهمترين خريد پرسپوليس كريم انصاريفرد بود كه خيليها از جمله استقلال به دنبال او بودند و سرانجام به پرسپوليس پيوست. محسن بنگر، سيد جلال حسيني، محمد قاضي و حسين ماهيني هم از بازيكناني بودند كه رويانيان با جذب آنها هواداران پرسپوليس را به داشتن تيمي مقتدر در فصل دوازدهم اميدوار كرد. آنها همچنين با مهرداد پولادي كه فصل گذشته به عنوان بازيكن كمكي در ليگ قهرمانان برايشان به ميدان ميرفت نيز قرارداد بستند. روبرتو سوساي برزيلي نيز خريد خارجي پرسپوليس است كه سابقه پوشيدن پيراهن تيم ملي اميد برزيل را در كارنامه خود دارد.
شهاب گردان نيز به عنوان سنگربان سرخپوشان انتخاب شد تا شايد در فصل جديد با بودن اين بازيكن درون دروازه بتوانند شكستهاي 4 گله را فراموش كنند. ايمون زايد هم كه در فصل گذشته با گلزنيهاي متعددش - به ويژه در داربي - به «آقاي هتتريك» معروف شده بود، در اين تيم ماندني شد. محمد خانزاده از راهآهن و افشين اسماعيلزاده نيز به عنوان سهميه زير 23 سال پرسپوليس جذب شدند.
اما اين عملكرد موفق پايان، نگرانيهاي پرسپوليسيها نبود تا اينكه سرانجام فرآيند طولاني انتخاب سرمربي پرسپوليس با انتخاب مانوئل ژوزه پرتغالي به پايان رسيد.
استقلال:
علي فتحاللهزاده كه آوازه بلندي در نقل و انتقالات دارد هر چند كه نتوانست بازيكناني مانند كريم انصاريفرد را جذب كند اما با توجه به يارگيري فصل گذشته عملكرد نسبتا خوبي را از خود به جا گذاشت.
مديرعامل باشگاه استقلال بيشتر تمركزش را روي اين مساله گذاشت كه با ستارههاي فصل گذشتهاش تمديد كند. او قرارداد تمام بازيكنان فصل گذشته تيم را كه به قول قلعه نويي در چارچوب تيم بودند تمدید كرد و تنها از پس آندرانيك تيموريان بر نيامد كه با قرارداد چند ميلياردي راهي ليگ قطر شد.
استقلاليها علاوه بر تمديد بازيكنان فصل گذشته چند بازيكن ديگر را هم جذب كردند.آنها محمد محمدي را به عنوان ذخيره مهدي رحمتي به جمعشان اضافه كردند تا ديگر مانند سال گذشته دغدغه پست دروازهباني را نداشته باشند، اما پس از اینکه دیدند فابیو جانواریو با سپاهان به مشکل خورده است تصمیم گرفتند که این لقمه حاضر و آماده را از دست ندهند. از آنجایی که سهمیه لیگ برتری استقلال پر شده بود، آنها باید یک نفر را از لیست خود خارج می کردند و در نهایت محمد محمدی با راه آهن تهران به توافق رسید تا این فصل را در جمع شاگردان علی دایی بگذراند.
علاوه بر جانواریو، سياوش اكبرپور، ميثم بائو، هاشم بيگزاده، اميرحسين صادقي و ايمان مبعلي نيز ديگر استقلاليهايي بودند كه دوباره به اين تيم بازگشتند. هر چند که بازگشت مبعلی تنها چند روز طول کشید و در شرایطی که جباری در روز آخر قراردادش را ثبت کرده بود این بازیکن ترجیح داد قراردادش را فسخ کند و به تیم پیکان بپیوندد. همچنين رودريگو توسي كه در تراکتورسازی سابقه كار با قلعهنويي را داشت به جمع آبی پوشان پایتخت ملحق شد.
سپاهان اصفهان:
این نماینده همیشه مدعی اصفهان در ابتدای نقل و انتقالات عملکرد خوبی نداشت و چند بازیکن خوب خود را از دست داد، امامسوولان این تیم در روزهای پایانی توانستند محمد رضا خلعتبری را که از الوصل امارات جدا شده بود و سرخآبیهای پایتخت هم به دنبالش بودند جذب کند.
زردپوشان اصفهانی از موقعیت نه چندان مناسب همشهریشان، ذوب آهن نیز استفاده کردند و محمد باقر صادقی، علی احمدی و فرشید طالبی را از ذوب آهن به جمع خودشان اضافه کردند. سپاهانیها ميلاد زنيدپور و محمد غلامي را از داماش و عادل کلاه کج را از مس کرمان به اصفهان آوردند. محسن ايران نژاد نیز پس از سقوط شاهين بوشهر به درخواست مسوولان سپاهان پاسخ مثبت داد.
جلوويچ از امكار روسيه نیز بازیکن خارجی سپاهان در لیگ دوازدهم لقب گرفت.
ذوب آهن اصفهان:
در شرایطی دوباره سکان هدایت ذوب آهن به رسول کربکندی رسید که این تیم اوضاع مالی خوبی نداشت و مسوولان این تیم تلاش کردند تا بازیکنانی که در گذشته سابقه بازی در این تیم را داشتند به اصفهان بازگردند. ذوبیها مهدی رجبزاده، محسن مسلمان، سپهر حیدری، قاسم حدادی فر، مسعود همامی و فرشاد بهادرانی را برای فصل آینده جذب کردند.
همچنین رسول کربکندی نیمنگاهی به بازیکنان جوان داشت و ابراهیم محمدی، احمد محمدپور، سعید عبدالله پور، آرش بارانی، و میلاد ترابی را به تیمش اضافه کرد. دارکو بوژوویچ نیز جزو بازیکنان خارجی است که این فصل به ذوب آهن پیوسته است.
سایپا:
تیم فوتبال سایپا که با سرمربیگری مجتبی تقوی وارد مسابقات لیگ میشود این بازیکنان را به خدمت گرفته است: جونيور تورتا - کاوه رضايي، ارزاني - شاه وراقي، سليمان نژاد، لطف الله نژاد، رياحي، رحمان احمدي، شکوري، منصور تنهايي، دقيقي ، محسن يوسفي، سعيد نوروزي، وحيد براتي، خوزه نارسيو، حسین اسلامي، کاظم برجلو، ابراهیم شکوری و سعید دقیقی.
ملوان انزلی:
فرهاد پورغلامی که حالا تیمش با داشتن حسین هدایتی به عنوان رییس هیات مدیره باشگاه از نظر مالی احساس کمبود نمیکند هم روندی مانند ذوب آهن را پیش گرفت و تعدادی از بازیکنان قدیمي ملوان از جمله پژمان نوری، جواد شیرزاد و مازیار زارع را به این تیم برگرداند.
حسین بادامکی و سیامک کوروشی هم دیگر خریدهای ملوان در این فصل بودند و سرگئی پاشینکو، دروازهان مولداویایی هم خرید خارجی ملوان در این فصل بود.
صبای قم:
پس از اینکه هدایت این تیم به یحیی گلمحمدی سپرده شد مسوولان باشگاه با حفظ استخوانبندی اصلی تیم با اضافه کردن چند بازیکن تلاش کردند تا همچنان ترکیبی از جوانان با انگیزه و بازیکنان با تجربه را در تیم خود داشته باشند.
قمیها علاوه بر محسن خلیلی که جایگزین عنایتی شد، میثم خداشناس، سعید لطفی، فرشاد قدیری، مهرداد طهماسبی، بهمن طهماسبی، ابوالفضل ابراهیمی، مسعود حقجو، محمد آرام طبع، مهدی مومنی، فرید بهزادکریمی و دیوید کالدروم را به جمع خود اضافه کردند.
آلومینیوم هرمزگان:
آلومینیوم هرمزگان که با اکبر میثاقیان برای نخستینبار به لیگ برتر صعود کرده است، برای تقویت تیم خود توجه زیادی به بازیکنان تیمهای سقوط کننده فصل گذشته داشت و از همین رو رضا ناصحی، امجد شکوهمقام و محسن حمیدی را از تیم شاهین بوشهر و بهنام داداشوند، مهدی محمدزاده، جعفر بذری و رسول پیرزاده را از شهرداری تبریز به این تیم هرمزگانی اضافه کردند. داوود دانشدوست نیز پس از جدایی از جمع تراکتورسازان تبریزی به هرمزگان سفر کرد. محمد استانبولی مدافع تیم ملی سوریه بازیکن خارجی فصل آینده آلومینیوم خواهد بود.
فجر سپاسی شیراز: محمود یاوری هم با توجه به شرایط تیمش بیشتر به بازیکنان لیگ یکی و تیمهای سقوط کرده به لیگ يك توجه کرد و ترشیز و محمد خزایی را از مس سرچشمه به تیمش اضافه کرد. بابک لطیفی را هم از شاهین بوشهر گرفت. جابر انصاری و عباس محمد رضایی از سایپا به فجر اضافه شدند. رضا جلالی، علی لطیفی، جلال علی محمدی، حسین خسروی، هادی دغاغله، فرشید اسماعیلی، علي مولايي، دیهگو ماکسیمو دیگر بازیکنان این تیم هستند.
تراکتورسازی تبریز:
تراکتورسازی تبریز که یکی دیگر از تیم هایی است که از مربی پرتغالی استفاده می کند قبل از آمدن تونی به عنوان سرمربی به دنبال جذب بازیکن رفت و با آنسلمو گنزالس، ژائو ویلا، ایران پوریان، محمد نصرتی، سید مهدی سید صالحی، قریشی، عبادزاده، مهدی کریمیان، قاسم دهنوی و علی رضا جلیلی به توافق رسید.
داماش گیلان:
مدیر عامل این تیم امسال با تمام مشکلاتی که داشت توانست با هرندی به عنوان سرمربی توافق کند و پس از آن به دنبال جذب بازیکن رفت و افرادی همچون مهدی کیانی، دنی اولروم، امین متوسل زاده، ابوالفضل حاجی پور، مر تضی ابراهیم و هادی سهرابی را به تیم اضافه کرد.
گهر دورود:
مسولان تیم فوتبال گهر که این روزها بر سر نوع میزبانی بازیهایش بحثهای زیادی وجود دارد ابتدا با مهدی تارتار به عنوان سرمربی به توافق رسیدند و پس از آن به دنبال جذب بازیکنان مورد نیازشان رفتند که نیکبخت واحدی را می توان از جمله مهم ترین آنها دانست. حمید فتحی، مجید باجلان، علی رضا محمد، امین ترکاشوند، هادی رکابی، فرید عابدی، محمد فعال و علیرضا بیرانوند نیز سایر بازیکنانی هستند که این نماینده لرستانی برای حضور در لیگ آنها را جذب کرده است.
مس کرمان:
مسوولان مس کرمان تصمیم گرفتند که فصل جدید را با ابراهیم قاسمپور ادامه دهند و پس از ماندن او در کرمان، آنها تصمیم گرفتند که تیم قدرتمندی را ببندند در میان گزینههای این تیم کرمانی نامهایی همچون رحمتی، مجیدی و جباری دیده میشد. اما آنها در نهایت توانستند غلامرضا عنایتی و حسین کاظمی را جذب کنند و در کنار آن نیز ایوان پتروویچ و مسعود نظرزاده را از شاهین بوشهر به جمع خود اضافه کردند. مهدی محمدی و شهرام گودرزی نیز از دیگر تیم سقوط کرده، یعنی شهرداری تبریز به کرمان آمدند.
مسی ها همچنین حمید کاظمی، محسن روشنگر، آرش روشنیپور و پوریا سیفپناهی را به عنوان سهمیه لیگ یکی جذب کردند. استفان بارتا، میلان میاتوویچ و میلاد جهانی هم دیگر بازیکنان این فصل مس کرمان هستند.
فولاد خوزستان:
فولاد خوزستان امسال پس از مجید جلالی به حسین فرکی رسید که او برای تقویت تیمش بازیکنانی همچون مهدی امیرآبادی، اسماعیل شریفات، ارشاد یوسفی، عباس پورخسروانی، مهدی نوری، لئوناردو پاروانی، لوسیانو مندز، کلویو یونسکو و شهاب کرمی را به این تیم اضافه کرد.
نفت تهران:
نفتیها نیز پس از اینکه با منصور ابراهیم زاده به توافق رسیدند و سکان هدایت تیم را به این مربی اصفهانی سپردند تا ثانیههای آخر فصل نقل و انتقالات بی کار ننشستند. وريا غفوري، ابوالفضل قرباني ، وحيد حمدينژاد، مهدي خيري، هادي شکوري ،مگنا باتيسيتا، سامان نريمانجهان، بهمن کاملي، حسين بابايي، مصطفي سيفي و علي واغب بازیکنانی هستند که این فصل به جمع نفتیهاي تهران پیوستند و احمد آلنعمه نیز در ساعات پایانی نقل و انتقالات، قراردادش را با این تیم ثبت کرد.
پیکان:
عبد الله ویسی پس از اینکه هدایت پیکان را بر عهده گرفت با همان روندی که در صبا پیش گرفته بود به جذب بازیکن پرداخت و با زیر نظر گرفتن لیگهای پایینتر سعی کرد که بازیکنان جوان مستعد را به تیمش بیاورد. هر چند که در کنار آنها از چند بازیکنان خارجی و با تجربه هم سود برد.
رضا طاهري، عيسي آل کثير، نادر احمدي، علي ميرشفيعيان، جلال کاملي مفرد، رضا معقولی، بهرام دباغ، مسعود ميکائيلي، صادق گشني، حسين شهبازي، مصطفي عامري، رضا يادگاري، ريکاردو کارواليو و ايمان مبعلي افرادی هستند که برای فصل دوازدهم به جمع یاران ویسی پیوستند.
البته نکته جالب درباره ایمان مبعلی این است که او پيش از اين از طرف پیکان پیشنهاد داشت اما با استقلال قرارداد بست و حتی این قرارداد در هیات فوتبال ثبت شد. اما این بازیکن در ساعات پایانی قراردادش را فسخ کرد و به تیم فوتبال پیکان پیوست.
صنعت نفت آبادان:
تیم فوتبال صنعت نفت آبادان امسال هم با هدایت ژوزه آلبرتو کاستا پا به رقابت های لیگ میگذارد و آنها برای تقویت تیم خود این بازیکنان را به صنعت نفت آبادان اضافه کردند: مهدي دغاغله، ابوذر رحيمي، محمد الهايي، مارکو شيميچ، ديگو مِلو، محمد مختاري، نبی الله باقري ها و الياس شهنوازيپور.
راه آهن:
تیم فوتبال راهآهن نیز وضعیت عجیب و غریبی داشت و دوباره این باشگاه فروخته شد و در این میان، تنها زمان بود که برای این تیم از دست رفت و همه تا روزهاي آخر در بلاتکلیفی بودند. اما سرانجام این باشگاه فروخته شد و علی دایی دوباره سکان هدایت راه آهن را بر عهده گرفت. او در چند روز پایانی لیگ سعی کرد که نقاط ضعف راه آهن رابپوشاند و از همین رو جهانگير عسگري، فرزاد آشوبي، علي حسيني، محمد محمدي و قرباني را جذب کرد.
درباره محمد محمدی لازم به ذکر است که او با استقلال تهران قرارداد داشت و پس از اینکه نام او از لیست بازیکنان استقلال خارج شد تا آنها بتوانند فابیو جانواریو را جذب کنند این دروازهبان دوباره در سازمان لیگ حاضر شد تا این بار قراردادش را با راه آهن ثبت کند.
در زیر اسامی بازیکنانی که تیمهای لیگ برتری جذب کردند را مشاهده می کنید:
پرسپوليس:
سرخپوشان پايتخت جنجاليترين تيم در نقل و انتقالات بودند و اين تيم را ميتوان به عنوان كهشكاني اين فصل ملقب كرد. محمد رويانيان در حالي كه هنوز سرمربي تيمش را انتخاب نكرده بود به دنبال اصليترين گزينههاي نقل انتقالات رفت و اغلب در جذب آنها موفق بود. او بازيكناني را جذب كرد كه از قرارداد اغلب آنها به عنوان قراردادهاي ميلياردي نام برده ميشود اما خود رويانيان اين مساله را قبول ندارد و اين بازيكنان هم معمولا در مصاحبههايشان، هواداران و خود رويانيان را دليل پيوستنشان به پرسپوليس ميدانستند.
مهمترين خريد پرسپوليس كريم انصاريفرد بود كه خيليها از جمله استقلال به دنبال او بودند و سرانجام به پرسپوليس پيوست. محسن بنگر، سيد جلال حسيني، محمد قاضي و حسين ماهيني هم از بازيكناني بودند كه رويانيان با جذب آنها هواداران پرسپوليس را به داشتن تيمي مقتدر در فصل دوازدهم اميدوار كرد. آنها همچنين با مهرداد پولادي كه فصل گذشته به عنوان بازيكن كمكي در ليگ قهرمانان برايشان به ميدان ميرفت نيز قرارداد بستند. روبرتو سوساي برزيلي نيز خريد خارجي پرسپوليس است كه سابقه پوشيدن پيراهن تيم ملي اميد برزيل را در كارنامه خود دارد.
شهاب گردان نيز به عنوان سنگربان سرخپوشان انتخاب شد تا شايد در فصل جديد با بودن اين بازيكن درون دروازه بتوانند شكستهاي 4 گله را فراموش كنند. ايمون زايد هم كه در فصل گذشته با گلزنيهاي متعددش - به ويژه در داربي - به «آقاي هتتريك» معروف شده بود، در اين تيم ماندني شد. محمد خانزاده از راهآهن و افشين اسماعيلزاده نيز به عنوان سهميه زير 23 سال پرسپوليس جذب شدند.
اما اين عملكرد موفق پايان، نگرانيهاي پرسپوليسيها نبود تا اينكه سرانجام فرآيند طولاني انتخاب سرمربي پرسپوليس با انتخاب مانوئل ژوزه پرتغالي به پايان رسيد.
استقلال:
علي فتحاللهزاده كه آوازه بلندي در نقل و انتقالات دارد هر چند كه نتوانست بازيكناني مانند كريم انصاريفرد را جذب كند اما با توجه به يارگيري فصل گذشته عملكرد نسبتا خوبي را از خود به جا گذاشت.
مديرعامل باشگاه استقلال بيشتر تمركزش را روي اين مساله گذاشت كه با ستارههاي فصل گذشتهاش تمديد كند. او قرارداد تمام بازيكنان فصل گذشته تيم را كه به قول قلعه نويي در چارچوب تيم بودند تمدید كرد و تنها از پس آندرانيك تيموريان بر نيامد كه با قرارداد چند ميلياردي راهي ليگ قطر شد.
استقلاليها علاوه بر تمديد بازيكنان فصل گذشته چند بازيكن ديگر را هم جذب كردند.آنها محمد محمدي را به عنوان ذخيره مهدي رحمتي به جمعشان اضافه كردند تا ديگر مانند سال گذشته دغدغه پست دروازهباني را نداشته باشند، اما پس از اینکه دیدند فابیو جانواریو با سپاهان به مشکل خورده است تصمیم گرفتند که این لقمه حاضر و آماده را از دست ندهند. از آنجایی که سهمیه لیگ برتری استقلال پر شده بود، آنها باید یک نفر را از لیست خود خارج می کردند و در نهایت محمد محمدی با راه آهن تهران به توافق رسید تا این فصل را در جمع شاگردان علی دایی بگذراند.
علاوه بر جانواریو، سياوش اكبرپور، ميثم بائو، هاشم بيگزاده، اميرحسين صادقي و ايمان مبعلي نيز ديگر استقلاليهايي بودند كه دوباره به اين تيم بازگشتند. هر چند که بازگشت مبعلی تنها چند روز طول کشید و در شرایطی که جباری در روز آخر قراردادش را ثبت کرده بود این بازیکن ترجیح داد قراردادش را فسخ کند و به تیم پیکان بپیوندد. همچنين رودريگو توسي كه در تراکتورسازی سابقه كار با قلعهنويي را داشت به جمع آبی پوشان پایتخت ملحق شد.
سپاهان اصفهان:
این نماینده همیشه مدعی اصفهان در ابتدای نقل و انتقالات عملکرد خوبی نداشت و چند بازیکن خوب خود را از دست داد، امامسوولان این تیم در روزهای پایانی توانستند محمد رضا خلعتبری را که از الوصل امارات جدا شده بود و سرخآبیهای پایتخت هم به دنبالش بودند جذب کند.
زردپوشان اصفهانی از موقعیت نه چندان مناسب همشهریشان، ذوب آهن نیز استفاده کردند و محمد باقر صادقی، علی احمدی و فرشید طالبی را از ذوب آهن به جمع خودشان اضافه کردند. سپاهانیها ميلاد زنيدپور و محمد غلامي را از داماش و عادل کلاه کج را از مس کرمان به اصفهان آوردند. محسن ايران نژاد نیز پس از سقوط شاهين بوشهر به درخواست مسوولان سپاهان پاسخ مثبت داد.
جلوويچ از امكار روسيه نیز بازیکن خارجی سپاهان در لیگ دوازدهم لقب گرفت.
ذوب آهن اصفهان:
در شرایطی دوباره سکان هدایت ذوب آهن به رسول کربکندی رسید که این تیم اوضاع مالی خوبی نداشت و مسوولان این تیم تلاش کردند تا بازیکنانی که در گذشته سابقه بازی در این تیم را داشتند به اصفهان بازگردند. ذوبیها مهدی رجبزاده، محسن مسلمان، سپهر حیدری، قاسم حدادی فر، مسعود همامی و فرشاد بهادرانی را برای فصل آینده جذب کردند.
همچنین رسول کربکندی نیمنگاهی به بازیکنان جوان داشت و ابراهیم محمدی، احمد محمدپور، سعید عبدالله پور، آرش بارانی، و میلاد ترابی را به تیمش اضافه کرد. دارکو بوژوویچ نیز جزو بازیکنان خارجی است که این فصل به ذوب آهن پیوسته است.
سایپا:
تیم فوتبال سایپا که با سرمربیگری مجتبی تقوی وارد مسابقات لیگ میشود این بازیکنان را به خدمت گرفته است: جونيور تورتا - کاوه رضايي، ارزاني - شاه وراقي، سليمان نژاد، لطف الله نژاد، رياحي، رحمان احمدي، شکوري، منصور تنهايي، دقيقي ، محسن يوسفي، سعيد نوروزي، وحيد براتي، خوزه نارسيو، حسین اسلامي، کاظم برجلو، ابراهیم شکوری و سعید دقیقی.
ملوان انزلی:
فرهاد پورغلامی که حالا تیمش با داشتن حسین هدایتی به عنوان رییس هیات مدیره باشگاه از نظر مالی احساس کمبود نمیکند هم روندی مانند ذوب آهن را پیش گرفت و تعدادی از بازیکنان قدیمي ملوان از جمله پژمان نوری، جواد شیرزاد و مازیار زارع را به این تیم برگرداند.
حسین بادامکی و سیامک کوروشی هم دیگر خریدهای ملوان در این فصل بودند و سرگئی پاشینکو، دروازهان مولداویایی هم خرید خارجی ملوان در این فصل بود.
صبای قم:
پس از اینکه هدایت این تیم به یحیی گلمحمدی سپرده شد مسوولان باشگاه با حفظ استخوانبندی اصلی تیم با اضافه کردن چند بازیکن تلاش کردند تا همچنان ترکیبی از جوانان با انگیزه و بازیکنان با تجربه را در تیم خود داشته باشند.
قمیها علاوه بر محسن خلیلی که جایگزین عنایتی شد، میثم خداشناس، سعید لطفی، فرشاد قدیری، مهرداد طهماسبی، بهمن طهماسبی، ابوالفضل ابراهیمی، مسعود حقجو، محمد آرام طبع، مهدی مومنی، فرید بهزادکریمی و دیوید کالدروم را به جمع خود اضافه کردند.
آلومینیوم هرمزگان:
آلومینیوم هرمزگان که با اکبر میثاقیان برای نخستینبار به لیگ برتر صعود کرده است، برای تقویت تیم خود توجه زیادی به بازیکنان تیمهای سقوط کننده فصل گذشته داشت و از همین رو رضا ناصحی، امجد شکوهمقام و محسن حمیدی را از تیم شاهین بوشهر و بهنام داداشوند، مهدی محمدزاده، جعفر بذری و رسول پیرزاده را از شهرداری تبریز به این تیم هرمزگانی اضافه کردند. داوود دانشدوست نیز پس از جدایی از جمع تراکتورسازان تبریزی به هرمزگان سفر کرد. محمد استانبولی مدافع تیم ملی سوریه بازیکن خارجی فصل آینده آلومینیوم خواهد بود.
فجر سپاسی شیراز: محمود یاوری هم با توجه به شرایط تیمش بیشتر به بازیکنان لیگ یکی و تیمهای سقوط کرده به لیگ يك توجه کرد و ترشیز و محمد خزایی را از مس سرچشمه به تیمش اضافه کرد. بابک لطیفی را هم از شاهین بوشهر گرفت. جابر انصاری و عباس محمد رضایی از سایپا به فجر اضافه شدند. رضا جلالی، علی لطیفی، جلال علی محمدی، حسین خسروی، هادی دغاغله، فرشید اسماعیلی، علي مولايي، دیهگو ماکسیمو دیگر بازیکنان این تیم هستند.
تراکتورسازی تبریز:
تراکتورسازی تبریز که یکی دیگر از تیم هایی است که از مربی پرتغالی استفاده می کند قبل از آمدن تونی به عنوان سرمربی به دنبال جذب بازیکن رفت و با آنسلمو گنزالس، ژائو ویلا، ایران پوریان، محمد نصرتی، سید مهدی سید صالحی، قریشی، عبادزاده، مهدی کریمیان، قاسم دهنوی و علی رضا جلیلی به توافق رسید.
داماش گیلان:
مدیر عامل این تیم امسال با تمام مشکلاتی که داشت توانست با هرندی به عنوان سرمربی توافق کند و پس از آن به دنبال جذب بازیکن رفت و افرادی همچون مهدی کیانی، دنی اولروم، امین متوسل زاده، ابوالفضل حاجی پور، مر تضی ابراهیم و هادی سهرابی را به تیم اضافه کرد.
گهر دورود:
مسولان تیم فوتبال گهر که این روزها بر سر نوع میزبانی بازیهایش بحثهای زیادی وجود دارد ابتدا با مهدی تارتار به عنوان سرمربی به توافق رسیدند و پس از آن به دنبال جذب بازیکنان مورد نیازشان رفتند که نیکبخت واحدی را می توان از جمله مهم ترین آنها دانست. حمید فتحی، مجید باجلان، علی رضا محمد، امین ترکاشوند، هادی رکابی، فرید عابدی، محمد فعال و علیرضا بیرانوند نیز سایر بازیکنانی هستند که این نماینده لرستانی برای حضور در لیگ آنها را جذب کرده است.
مس کرمان:
مسوولان مس کرمان تصمیم گرفتند که فصل جدید را با ابراهیم قاسمپور ادامه دهند و پس از ماندن او در کرمان، آنها تصمیم گرفتند که تیم قدرتمندی را ببندند در میان گزینههای این تیم کرمانی نامهایی همچون رحمتی، مجیدی و جباری دیده میشد. اما آنها در نهایت توانستند غلامرضا عنایتی و حسین کاظمی را جذب کنند و در کنار آن نیز ایوان پتروویچ و مسعود نظرزاده را از شاهین بوشهر به جمع خود اضافه کردند. مهدی محمدی و شهرام گودرزی نیز از دیگر تیم سقوط کرده، یعنی شهرداری تبریز به کرمان آمدند.
مسی ها همچنین حمید کاظمی، محسن روشنگر، آرش روشنیپور و پوریا سیفپناهی را به عنوان سهمیه لیگ یکی جذب کردند. استفان بارتا، میلان میاتوویچ و میلاد جهانی هم دیگر بازیکنان این فصل مس کرمان هستند.
فولاد خوزستان:
فولاد خوزستان امسال پس از مجید جلالی به حسین فرکی رسید که او برای تقویت تیمش بازیکنانی همچون مهدی امیرآبادی، اسماعیل شریفات، ارشاد یوسفی، عباس پورخسروانی، مهدی نوری، لئوناردو پاروانی، لوسیانو مندز، کلویو یونسکو و شهاب کرمی را به این تیم اضافه کرد.
نفت تهران:
نفتیها نیز پس از اینکه با منصور ابراهیم زاده به توافق رسیدند و سکان هدایت تیم را به این مربی اصفهانی سپردند تا ثانیههای آخر فصل نقل و انتقالات بی کار ننشستند. وريا غفوري، ابوالفضل قرباني ، وحيد حمدينژاد، مهدي خيري، هادي شکوري ،مگنا باتيسيتا، سامان نريمانجهان، بهمن کاملي، حسين بابايي، مصطفي سيفي و علي واغب بازیکنانی هستند که این فصل به جمع نفتیهاي تهران پیوستند و احمد آلنعمه نیز در ساعات پایانی نقل و انتقالات، قراردادش را با این تیم ثبت کرد.
پیکان:
عبد الله ویسی پس از اینکه هدایت پیکان را بر عهده گرفت با همان روندی که در صبا پیش گرفته بود به جذب بازیکن پرداخت و با زیر نظر گرفتن لیگهای پایینتر سعی کرد که بازیکنان جوان مستعد را به تیمش بیاورد. هر چند که در کنار آنها از چند بازیکنان خارجی و با تجربه هم سود برد.
رضا طاهري، عيسي آل کثير، نادر احمدي، علي ميرشفيعيان، جلال کاملي مفرد، رضا معقولی، بهرام دباغ، مسعود ميکائيلي، صادق گشني، حسين شهبازي، مصطفي عامري، رضا يادگاري، ريکاردو کارواليو و ايمان مبعلي افرادی هستند که برای فصل دوازدهم به جمع یاران ویسی پیوستند.
البته نکته جالب درباره ایمان مبعلی این است که او پيش از اين از طرف پیکان پیشنهاد داشت اما با استقلال قرارداد بست و حتی این قرارداد در هیات فوتبال ثبت شد. اما این بازیکن در ساعات پایانی قراردادش را فسخ کرد و به تیم فوتبال پیکان پیوست.
صنعت نفت آبادان:
تیم فوتبال صنعت نفت آبادان امسال هم با هدایت ژوزه آلبرتو کاستا پا به رقابت های لیگ میگذارد و آنها برای تقویت تیم خود این بازیکنان را به صنعت نفت آبادان اضافه کردند: مهدي دغاغله، ابوذر رحيمي، محمد الهايي، مارکو شيميچ، ديگو مِلو، محمد مختاري، نبی الله باقري ها و الياس شهنوازيپور.
راه آهن:
تیم فوتبال راهآهن نیز وضعیت عجیب و غریبی داشت و دوباره این باشگاه فروخته شد و در این میان، تنها زمان بود که برای این تیم از دست رفت و همه تا روزهاي آخر در بلاتکلیفی بودند. اما سرانجام این باشگاه فروخته شد و علی دایی دوباره سکان هدایت راه آهن را بر عهده گرفت. او در چند روز پایانی لیگ سعی کرد که نقاط ضعف راه آهن رابپوشاند و از همین رو جهانگير عسگري، فرزاد آشوبي، علي حسيني، محمد محمدي و قرباني را جذب کرد.
درباره محمد محمدی لازم به ذکر است که او با استقلال تهران قرارداد داشت و پس از اینکه نام او از لیست بازیکنان استقلال خارج شد تا آنها بتوانند فابیو جانواریو را جذب کنند این دروازهبان دوباره در سازمان لیگ حاضر شد تا این بار قراردادش را با راه آهن ثبت کند.