• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

مدار ضربدری چیست ؟

Nethunter

متخصص بخش شبکه و اینترنت
مدار ضربدری چیست ؟

خوب
خیلی ها در اتصال سوئیچ و روتر و هاب و pc به همدیگه مشکل دارن و نمیدونن که کی باید از کابل کراس (ضربدری) استفاده کنن و کی از کابل مستقیم

اینجاست که علم الکترونیک میاد وسط

اونایی که با میکرو های موجود در رشته الکترونیک کار کردن میدونن که این میکرو ها برای ارتباط با همدیگه 2 تا پایه معروف دارن که یکیشون اطلاعات رو ارسال میکنه (خروجیه) و دیگری اطلاعات رو میگیره (ورودیه)
خوب برای اینکه 2 تا ای سی میکرو بتونن با هم داده رد و بدل کنن باید پایه خروجی یکی رو به پایه ورودی اون یکی وصل کنیم
(اسم این پایه ها TXD و RXD است که TXD خروجی و RXD ورودیه)

Nethunter

متخصص بخش شبکه و اینترنت
تو بحث شبکه هم همینه و سیم خروجی یک دستگاه باید به سیم ورودی دستگاه دیگه وصل بشه

یعنی تو کابل شبکه ای که ماداریم و 8 تاسیم (4 زوج سیم) داره 4 تا سیم بیشتر استفاده نمیشن و بقیه بیکارن (رو هوان)
که از این 4 سیم 2 تاش خروجی و 2 تای دیگه ورودین

بنابراین باید وقتی ما داریم 2 تا دستگاه شبکه رو به هم وصل می کنیم . سیم ها رو همانطور که گفتم ضربدری ببندیم
(حال این دستگاه می تونه pc یا سوئیچ یا هاب یا روتر باشه )

برای همین هم به اصطلاح من خودم این رو به نام مدار ضربدری نام گذاری کردم

حال یه سری از دستگاهها مثل سوئیچ و هاب تو خودشون مدار ضربدری دارن و خودشون از داخل عمل ضربدری (اتصال سیمهای ورودی به سیمهای خروجی) رو انجام میدن

ولی یه سری دیگه مثل روتر این مدار رو ندارن

Nethunter

متخصص بخش شبکه و اینترنت
نکته 1 : همیشه یک مدار ضربدری باید تو ارتباط مابین 2 دستگاهتون باشه

نکته 2 : یادتون باشه که سوئیچ و هاب مدار ضربدری دارن ولی روتر نداره

نکته 3 : (از اون 4 سیم شبکه که استفاده نمیشه نمی تونین برای مصارف دیگتون همینطوری استفاده کنین چون نویز میندازه رو دیتاهاتون و شبکتون می پره)

نکته 4 : در ارتباطاطتون اگه دو دستگاهی که دارین به هم وصل می کنین هر دو مدار ضربدری داشته باشن ، 2 تا مدار ضربدری همدیگه رو خنثی می کنن و انگار که هیچ مدار ضربدری نداری ، پس باید برای اتصالشون به هم از کابل کراس (ضربدری) استفاده کنین

نکته 5 : اگه تو ارتباطتون یکی از دوطرف مدار ضربدری داشت (تو هر ارتباط یک مدار ضربدری حتما باید باشه) برای ارتباط از کابل مستقیم استفاده کنین

نکته آخر : اکر هیچ کدوم از دوطرف مدار ضربدری نداشت باید از کابل کراس استفاده کنین
یعنی کابل کراس خودش یک مدار ضربدریه

نکته : رو بعضی از هاب ها و سوئیچ ها روشون یک پورت مخصوص به نامuplink وجود داره که این پورت بصورت استثنا مدار ضربدری نداره
پس می تونین با یه کابل مستقیم این پورت رو به یه پورت معمولی رو دستگاه دیگری که مدار ضربدری داره وصل کنین

این پورت خاص فقط برای ارتباط بین دستگاههاست .

.

آخرین ویرایش:

Nethunter

متخصص بخش شبکه و اینترنت
نکته : pc مدار ضربدری نداره
تمرین ها :
1- برای اتصال روتر به روتر چه کابلی استفاده میکنین ؟

2-برای اتصال روتر به سوئیچ چه کابلی استفاده میکنین ؟

3-برای اتصال روتر به هاب چه کابلی استفاده میکنین ؟

4- برای اتصال روتر به pc چه کابلی استفاده میکنین ؟

5- برای اتصال pc به pc چه کابلی استفاده میکنین ؟

6- برای اتصال سوئیچ به سوئیچ چه کابلی استفاده میکنین ؟

7- برای اتصال سوئیچ به روتر چه کابلی استفاده میکنین ؟

8- برای اتصال هاب به هاب چه کابلی استفاده میکنین ؟

9- برای اتصال سوئیچ به هاب چه کابلی استفاده میکنین ؟
و . . .

.

بالا