• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

مدل سازی

parisa

متخصص بخش
مدل سازی
01412716091141052392147202901833052228.jpg



در مدل‌سازی زیر دو میله رسانای افقی را می‌بینید كه از سمت راست به لامپ و آمپرسنجی وصل شده است. هم چنین میله عمودی را در سمت چپ می‌بینید كه با اصطكاك كمی در تماس الكتریكی با دو میله افقی است. میدان مغناطیسی نیز عمود بر صفحه مدار وجود دارد.
به‌كمك موشواره بر روی میله عمودی تقه نموده و آن را به سمت راست حركت دهید. چه اتفاقی برای لامپ روی می‌دهد؟ عقربه آمپرسنج چه چیزی را نشان می‌دهد؟

برای مشاهده مدل سازی اینجا را کلیک کنید و پس از دانلود، فایل ایندکس را باز کنید.

20120123160325402_smiley-happy023.gif
اگر این كار با سرعت بیشتری انجام شود روشنایی لامپ چه تغییری می‌كند؟
جهت جریان به كدام سمت است؟
وقتی میله به سمت چپ كشیده می‌شود جهت جریان چه تغییری می‌كند؟
حال جهت میدان مغناطیسی را به سمت بیرون صفحه • قرار دهید. برای این منظور بر روی (Reverse B - field) تقه بزنید و به سوال های بالا پاسخ دهید.

شدّت میدان مغناطیسی را زیاد كنید برای این منظور مقدار (field strength) را افزایش دهید و آزمایش‌های فوق را تكرار كنید. مقدار جریان و ولتاژ به‌وجود آمده در مدار چه تغییری می‌كند؟
20120123160325417_thinking-023.gif



اگر بخواهید حركت میله به شكل خودكار و با نیروی دست كامپیوتر! صورت پذیرد بر روی شروع تقه بزنید (Start).

سرعت میله نیز توسط (Speed) قابل كنترل است. وقتی میله توسط شما یا كامپیوتر به حركت وا داشته می‌شود نیرویی در مقابل این حركت مقاومت می‌كند. اگر بخواهید این نیروی مغناطیسی را ببینید بر روی (Show magnetic force) تقه بزنید.
جهت این نیرو (كه با رنگ سبز نشان داده شده) همواره به كدام سمت است؟
آیا جهت حركت میله است یا خلاف آن؟
 
بالا