• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

مربای بهار نارنج

سنجاقي

متخصص بخش گفتگوی آزاد
بهار نارنج : ۳۰۰۰ گرم
شکر : ۲۵۰۰ گرم
آب لیموترش : ۰.۵ فنجان
هل : ۱ قاشق سوپخوری


این مربا یکی از لطیف‌ترین و مطبوعترین مرباها است که باید در طبخ آن دقت بیشتری به‌کار برود تا نتیجه مطلوب به‌دست بیاید و نکته حساس آن است که باید بعد از چیدن بهار (شکوفه نارنج) بلافاصله آن را برای طبخ آماده نمود.
هم وزن بهار شکر در نظر می‌گریم و برای هر یک کیلو شکر دو لیوان آب کافی است بهتر است بهار را دو سه ساعت در آب آهک بخوابانیم دیگ مناسبی را آب می‌ریزیم و جوش می‌آوریم بهار از آب آهک خارج می‌کنیم و می‌شوئیم دوباره در آب می‌جوشانیم و آب آن را عوض می‌کنیم، بعد بهار را در آب شیرین به مدت ۲۴ ساعت قرار می‌دهیم و سه تا چهار بار آب آن را عوض می‌کنیم، تا تلخی بهار گرفته شود بعد شکر را با آب می‌جوشانیم و صاف می‌کنیم و بهار را که تلخی آن گرفته شده است در شربت می‌ریزیم و روی آتش می‌گذاریم تا شربت بجوشد و قوام بیاید، بعد ۳ تا ۴ قاشق سوپخوری آب لیمو را اضافه می‌کنیم و بعد از دو سه جوش مربا را از روی آتش بر می‌داریم.
تهیه آب آهک:
به نسبت هر یک کیلو بهار نارنج یک کیلو آهک را در ۵ تا ۶ لیوان آب سرد حل می‌کنیم به‌هم می‌زنیم و می‌گذاریم آهک کاملاً رسوب کند و بعد آب زلال آن را روی بهار نارنج می‌ریزیم و بعد ۲ تا ۳ ساعت بهار نارنج را مطابق دستور بالا آماده می‌کنیم.
 
بالا