مروری بر خواص خوراکیهای پاییزی
آن دسته از افراد که در تمام طول سال از میوهها و سبزیهای تازه استفاده میکنند، در مقابل تمامی بیماریها از قبیل بیماریهای قلبی و سرطان مصونیت کامل دارند.
در تابستان که میوهفروشیها پُر از میوههای تازه و سبزیجات است، تهیه و مصرف میوهها و سبزیجات کار سادهای میباشد، اما همانطور که همگان میدانند، مصرف میوهها و سبزیجات در تمام طول سال برای سلامتی بدن امری مهم و ضروری است.
تحقیقات موسسهی تغذیه سالم، ظرف هفت سال گذشته در میان افراد 35 تا 75 ساله نشان داده است در تابستان اکثر مردم روزانه مقادیری میوه و سبزیجات مصرف میکنند.
جالب است بدانید آن دسته از افراد که در تمام طول سال این مواد تازه را مصرف میکنند، در مقابل تمامی بیماریها از قبیل بیماریهای قلبی و سرطان مصونیت کامل دارند، اما باید بدانید که به جز سیبزمینی و کدو، میوهها و سبزیجات پاییزی دیگری نیز به عمل میآیند که سالمترین این محصولات پاییزی عبارتند از:
تره فرنگی
در تابستان که میوهفروشیها پُر از میوههای تازه و سبزیجات است، تهیه و مصرف میوهها و سبزیجات کار سادهای میباشد، اما همانطور که همگان میدانند، مصرف میوهها و سبزیجات در تمام طول سال برای سلامتی بدن امری مهم و ضروری است.
تحقیقات موسسهی تغذیه سالم، ظرف هفت سال گذشته در میان افراد 35 تا 75 ساله نشان داده است در تابستان اکثر مردم روزانه مقادیری میوه و سبزیجات مصرف میکنند.
جالب است بدانید آن دسته از افراد که در تمام طول سال این مواد تازه را مصرف میکنند، در مقابل تمامی بیماریها از قبیل بیماریهای قلبی و سرطان مصونیت کامل دارند، اما باید بدانید که به جز سیبزمینی و کدو، میوهها و سبزیجات پاییزی دیگری نیز به عمل میآیند که سالمترین این محصولات پاییزی عبارتند از:
تره فرنگی
تره فرنگی از خانواده سیر و پیاز است و فواید آنها را دارا میباشد. خوردن تره فرنگی کلسترول بد (LDL) را پایین میآورد، با سرطان پروستات و روده بزرگ مقابله میکند و سطح قند خون را تثبیت مینماید.
از تره فرنگی میتوان در تهیه سوپ و چاشنیها به همراه سبزیجات استفاده نمود. همچنین میتوان آن را همانند پیاز در کنار سالاد میل نمود.
تره فرنگی دارای منگنز، ویتامین C، آهن، فولات (ویتامین B9 ) و ویتامین B6 است.
کلم بروکسل
کلم بروکسل متعلق به خانوادهی چلیپاییان است که خواص ضدسرطانی دارند. این کلمها به سلامتی پوست کمک میکنند، از سیستم ایمنی بدن محافظت مینمایند و با آرتروز روماتیسمی مبارزه میکنند.
کلم بروکسل را میتوان در سالاد فصل استفاده نمود و با مقداری نمک، فلفل، پنیر و یا لیموترش میل کرد. همچنین میتوان آن را به سوپ افزود و به آرامی پخت.
مواد مغذی کلم بروکسل عبارتند از: ویتامین K، ویتامین C، فولات (ویتامین B9)، ویتامین A، منگنز، فیبر، پتاسیم، ویتامین B6 تریپتوفان، ویتامین B1، اسیدهای چرب امگا- 3، آهن، فسفر، پروتئین، منیزیم، ویتامین B2، ویتامین E، مس و کلسیم.
![](http://upload.iranvij.ir/images_shahrivar/131781529417.jpg)
لوبیا سبز
لوبیا سبز یکی از انواع لوبیا است که حاوی مقادیر زیادی ویتامین K است که برای سلامتی استخوانها مفید میباشد.
به علاوه دارای مواد مغذی ضد التهاب است که باعث کاهش شدت بیماریهای حادی نظیر آسم، آرتروز روماتیسمی و ورم مفاصل و استخوان میشوند.
همچنین لوبیا سبز دارای مواد مغذیای میباشد که از سرطان روده جلوگیری میکنند و از قلب، سیستم ایمنی بدن، پوست و حافظه محافظت مینمایند.
مصرف لوبیا سبز از زمانهای قدیم در تاس کباب و سوپ و به صورت آبپز مرسوم بوده است.
همچنین میتوان لوبیاسبز را به شیوهای ابتکاری در سالاد جوجه یا ماهی و به صورت سرد یا به عنوان یک سالاد با روغن و سرکه مصرف نمود.
لوبیا سبز حاوی مواد مغذی از قبیل ویتامین C، ویتامین K، منگنز، ویتامین A، فیبر، پتاسیم، فولات (ویتامین B9)، آهن، منیزیم، تیامین، ریبوفلاوین، مس، کلسیم، فسفر، پروتئین، اسیدهای چرب امگا- 3 و نیاسین میباشد.