• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

مشهورترین عکس های جهان

یگانه جان

متخصص بخش ادبیات
1827 فرانسه- اصطبل و کبوترخانه : این تصویر مبهم یکی از نخستین عکس های گرفته شده به وسیله آدمی است. مخترع فرانسوی به نام نيسه فور نيپس Nicéphore Niépce و برادرش کلود از سال 1793 ، روی روش های مختلف عکسبرداری کار می کردند. آنها چون مواد حساس به نور مناسب نداشتند، مجبور بودند زمان نوردهی را بسیار طولانی کنند. به عکس های اولیه آنها را هلیوگرام می گفتند و زمان نوردهی این عکس ها ، 8 ساعت بود. این عکس گرچه نخستین عکس گرفته شده نیست ولی قدیمی ترین عکس به جامانده از این مخترع فرانسوی است.
1.jpg
1855- جنگ کريمه : راجر فنتون Roger Fenton را می توان یکی از نخستین عکاسان جنگ دانست. او در سال 1855 با دشواتری فراوان و در حالی که با بیماری وبا مبارزه می کرد و درد دنده های شکسته را تحمل می کرد، وسایل عکس برداری را بر پشت اسب ها به مناطق جنگی کریمه برد و 350 عکس از این جنگ گرفت. ولی نه ملکه انگلیس و نه دیگر پشتیبانان مالی وی حاضر نشدند عکس های وی را از اجساد و تآثیرات مخرب جنگ را ببینند.


2.jpg

1896- نخستين عکس اشعه ايکس گرفته شده از انسان: این عکس تصویری است از دست و حلقه ازدواج ويلهلم کنراد رونتگن. شخصی که نخستین بار متوجه شد با اشعه ایکش ساطع شده از سیانید باریم، می توان داخل بدن را مرئی کرد.


3.jpg

17 دسامبر 1903: اورویل و ویلبر رایت دو مکانیک دوچرخه ، برای اولین بار در آمريکا پرواز کردند. گرچه پرواز اول فقط 12 ثانیه طول کشید ولی آغازی شد برای تحولی جدی.


4.jpg

1910- انگلستان : لوئيس هاينه Lewis Hine با عکس هایش همان کاری را انجام داد که چارلز دیکنر با رمان هایش. هاینه با سفر به مناطق مخالف کشور عکس هایی از زندگی دشوار کارگران کودک گرفت. در این عکس گروهی از کارگران کودک دیده می شوند که کارشان جدا کردن زغال سنگ از خرده سنگ ها است.​

5.jpg
25 مارس سال 1911: صاحبان یکی از کمپانی های تولید لباس زنانه در نیویورک همیشه درهای واحدهای تولیدی اش را قفل می کرد تا مطمئن شوند زنان جوان مهاجر محل کار را ترک نمی کنند و چیزی نمی دزدند. وقتی در طبقه هشتم این کارخانه آتش سوزی به راه افتاد، در عرض تنها 30 دقیقه، 146 کارگر مردند. بسیاری از کارگران خود را از بالا به پایین پرت کردند. این حادثه باعث شد توجه بیشتری به امنیت واحدهای تولیدی شود.

6.jpg
1923- کمال آتاتورک بنيانگزار ترکيه نوين: او که شيفته فرهنگ غرب بود حجاب را براى زنان عثمانى منسوخ و براى اولين بار با همسرش که بدون چادر در ملاعام ظاهر شده بود عکس گرفت. کارى که دقيقاً چند سال بعد الگوى رضا شاه در مبارزه با چادر در ايران شد.

7.jpg
21 ژانويه 1924: مرگ لنين رهبر انقلاب بلشويکى روسيه و بنيانگزار حکومت شوراها پس از مرگش موميايى و جسد او به موزه اى در مسکو منتقل شد.

8.jpg
6 اکتبر 1927: نخستين فيلم ناطق جهان The Jazz Singer توليد و به دوران درخشان سينماى صامت پايان داد.

9.jpg
1928- الکساندر فلمنيگ کاشف پنی سيلين (نخستين آنتی بيوتيک) در حال کشت دارويى که انقلابى در پزشکى قرن بيستم ايجاد کرد.

10.jpg
12 مارس 1930: آغاز راهپیمایی 240 مایلی گاندی برای براندازی استعمارانگلستان . او در مبارزه با سلطه انگليس بر کشورش روش مبارزه منفى را برگزيد و پيروز شد.

11.jpg
1930: آمريکا واعدام سياهان به وسيله سفيدان : این عکس در سال 1930 گرفته شده است و صحنه اعدام غیرقانونی دو سیاه متهم به جنایت را که اصطلاحا «لينچ» نامیده می شد، نشان می دهد. این دو نفر به وسیله انبوهی از مردم از زندان ایالتی به صورت غیرقانونی و به زور بیرون آورده شدند و بعد از شکنجه به دار آویخته شدند. چهره های بی تناسب شاد مردم، منقلب کننده است:

12.jpg



29 سپتامبر 1932، طبقه 69 آسمانخراش در حال ساخت GE Building در منهتن نيويورک - پس از رکود بيسابقه اوايل دهه 1930 در آمريکا کارگاه هاى ساختمانى تعطيل و کارگران بيکار شده در حال استراحت و مطالعه اخبار روز هستند.​

13.jpg


9 آگوست 1936، برلين: جسی اوونز در ورزشگاهی که هیتلر در آن حضور دارد، برنده دوی 100 متر المپیک می شود. جسى اوونز سياه پوست در آن سال 4 مدال طلاى خود را از چنگ ورزشکاران آلمانى که به اعتقاد هيتلر نژاد برتر بودند در آورد. در آن روز هيتلر از شدت خشم استاديوم را ترک کرد.​

14.jpg



3 مارس 1938: نخستين چاه نفت عربستان سعودی: کشور باديه نشين عربستان که جزء فقير ترين کشورهاى جهان به حساب مى آمد پس از اکتشاف نفت به ثروت هنگفتى رسيد.​

15.jpg



سپتامبر 1939: رژه سربازان آلمان نازى در حضور پيشوا در لهستان: سربازان آلمانى در مدت يک روز لهستان را به اشغال خود در آوردند و آتش جنگ جهانى دوم را شعله ور ساختند.​

16.jpg



7 دسامبر 1941: حمله به پرل هاربر: خلبانان نيروى هوايى امپراتورى ژاپن با حمله اى برق آسا به ناوگان دريايى آمريکا در پرل هابر (اقيانوس آرام) يورش بردند و علناً باعث ورود آمريکا به جنگ جهانى دوم شدند.​

17.jpg


1941- پرتره وينستون چرچيل: این عکس به وسیه یک عکاس کانادایی هنگامی که چرچیل به اتاوا رفته بود، گرفته شد. این پرتره یکی از مشهورترین پرتره های جهان است و گفته می شود پرتیراژترین پرتره دنیاست. علاوه بر این، از این عکس به عنوان روى جلد مجله تایم هم استفاده شد.
18.jpg



1941- پرتره آن فرانک: هولوکاست قربانیان زیادی گرفت، ولی این کلمات «آن کرافت»، یک نوجوان 14 ساله يهودى، در قالب خاطرات روزانه اش بود که به این واقعه چهره و رنگ و لعاب ویژه ای داد. وی مدتها در آمستردام همراه خانواده اش، در یک اتاقک زیرشیروانی پنهان شده بود، ولی در سال 1944، محل اختفای آن و خانواده اش پیدا شد و همگی دستگیر شدند. آن و خواهرش تنها چند ماه قبل از آزادی اردوگاه اسرا، به علت ابتلا به تیفوس فوت کردند. در این پرتره وی با چشمان درشتش به آینده ای خیره شده که هیچگاه برایش رخ ننمود.


19.jpg

1943- سواحل نرماندى فرانسه: وقتی عکس زیر در یک مجله آمریکایی، جسد سه سرباز کشته شده را به تصویر کشید این سؤال مطرح شد که این سه سرباز در یک ساحل بیگانه چه می کردند و برای چه کشته شدند:
20.jpg
1944- ساحل اماها، فرانسه: نيروهاى آمريکايى در حال پياده شدن در ساحل فرانسه تحت اشغال. در اين روز آمريکاييان تلفات سنگينى دادند ولى با پيروزى نهايى روند سقوط آلمان هيتلرى و آزادى فرانسه را تسريع بخشيدند.
21.jpg
1945- ژاپن، برافراشتن پرچم آمريکا در آيوو جيما: این عکس در تاریخ 23 فوریه سال 1945 گرفته شده است. شاید قبل از دوگانه کلينت ايستوود به درستی با این عکس آشنا نبودیم. ولی «پرچم پدران ما» و نسخه ژاپنی این فیلم «نامه هايی از آيوو جيما» کاملا ما را با این عکس آشنا کرد:
22.jpg
1945آلمان- وقتی کمپ Buchenwald به تصرف نیروهای متفقین درآمد، فرمانده نیروهایی آمریکایی از دیدن جسدهای بی شمار این کمپ، آنچنان منقلب شد که دستور داد شهروندان آلمانی را به این کمپ بیاورند تا به چشم خود ببینند که نیروهای میهنشان چه اعمالی انجام داده اند:
23.jpg
1945- هيروشيما: سه هفته بعد از انفجار بمب اتمی: آمریکایی ها و هر کس دیگری در جهان خبر واقعه را شنیدند و فهمیدند که بمبی قوی هیروشیما را نابود کرده است. ولی تاوقتی که سه هفته بعد عکس های هوایی از شهر ویران شده گرفته نشد، هیچ کس تصور درستی از میزان تخریب نداشت:
24.jpg
1945- هيروشيما بعد از انفجار بمب اتمی: سرباز ژاپنی در محلی که قبلا سربازخانه در آنجا برپا بوده، قدم می زند:
25.jpg
1952- تهران: دکتر محمد مصدق در بيرون ساختمان مجلس: دکتر مصدق براى هزاران هوادارى که در تيرماه 1331 به طرفدارى از او به خيابان ها ريختند و باعث بازگشت او به قدرت شدند، سخنرانى مى کند. همين مردم يک سال بعد (مرداد 1332) پس از کودتاى 28 مرداد در طرفدارى از شاه به خيابان ها ريختند!!
26.jpg
اول اکتبر 1949: مائو تولد جمهوری کمونيستی چين را اعلام می کند: ظهور يک ابرقدرت کمونيست ديگر در آسيا.
27.jpg

منبع: دیپلماسی ایرانی​
 
بالا