محققان به شواهد تازهای دست یافتند که نشان میدهد مصرف خوراکیهای دارای مس سبب تغییرات درمغز و به وجود آمدن و یا تشدید بیماری آلزایمر میشود.
در حال حاضر مس در رژیم غذایی انسان به وفور یافت میشود و نقش حیاتی در سلامت بدن دارد. این فلز در انواع مواد خوراکی و غذاها و همچنین در آب آشامیدنی وجود دارد و نقش مهمی را در عملکرد اعصاب، رشد استخوان، تشکیل بافت هم بند ماهیچهای و ترشح هورمونها ایفا میکند.
خوراکیهایی همچون نخود فرنگی، قارچ، آجیل، لوبیا، عدس، گوجه فرنگی، موز، آلو، سویا و سیب زمینی از جمله غذاهایی هستند که مقدار قابل توجهی مس را در خود جای دادهاند.
محققان آمریکایی با انجام آزمایشهایی بر روی موشها، مقدار کمی مس ( معادل مقدار مس مصرفی در یک رژیم غذایی سالم انسان ) را به آب آشامیدنی آنها اضافه کردند.
این مطالعه نشان داد که این میزان مس در مغز موشها انباشته میشود و عملیات حذف طبیعی پروتئین بتا آمیلوئید ( سمی که تاثیر بسیاری در ابتلا به بیماری آلزایمردارد) را مختل میکند.
همچنین این فلز به طور مستقیم، سلولهای عصبی که تولید بتا آمیلوئید را افزایش میدهند، تحریک میکند و سبب میشود پروتئینها مسیر یکدیگر را در تودههایی که از بین نمیروند، مسدود کنند و این پروتئین در بدن باقی بماند.
دانشمندان براین باورند با توجه به این که مس یک ماده معدنی حیاتی است، مردم باید در مورد نتایج این تحقیق محتاط باشند و بدون مشورت با پزشک متخصص این ماده را از رژیم غذایی خود حذف نکنند.