• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

مصرف شير ، مانع رشد بافت هاي سرطاني مي شود

alik

متخصص بخش
خبرگزاری جمهوری اسلامی - ایرنا​
تهران -يافته‌هاي اخير مرکز جامع مطالعات سرطان لومباردي دانشگاه جورگتون ايالت واشنگتن آمريکا نشان مي‌دهد مصرف شير مانع فعاليت عوامل موثر بر رشد بافت هاي سرطاني مانند سرطان سينه در زنان مي شود.


به گزارش ايرنا به نقل از پايگاه اطلاع رساني تغذيه و سلامت، نتايج اين بررسي نشان مي دهد شير به عنوان يک عامل دفاعي و حمايتي در برابر بيشتر بيماري ها همچون سرطان هاي سينه و روده عمل مي کند.
براين اساس ‌ دختراني که در دوره قبل از بلوغ به ميزان فراواني شير مي‌نوشند کمتر در معرض بروز و رشد جوانه‌هاي غدد سرطان سينه قرار مي‌گيرند.
دکتر " عزيز الله کمال زاده " متخصص تغذيه در اين مورد گفت: نتايج اين پژوهش ، يافته هاي به دست آمده توسط پژوهش‌هاي ديگر را در مورد تاثير مصرف شير بر کاهش سرطان تاييد مي‌کند. به طور مثال نتايج به دست آمده از پژوهش دانشگاه اوتاگو نيوزيلند نشان مي‌دهد، کودکاني که روزانه شير مصرف مي‌کنند 40 درصد کمتر از ديگران در بزرگسالي به سرطان دستگاه گوارش و روده دچار مي‌شوند.
وي ادامه داد: در اين بررسي 562 فرد بزرگسال مبتلا به سرطان روده بين سنين 30 تا 69 ساله مورد بررسي قرار گرفتند .‌ اين افراد در دوره کودکي و در سنين 4 تا 6 سالگي و نوجواني يا اصلا شير مصرف نکرده يا کمتر از حد معمول از اين محصول لبني استفاده کرده‌اند.
کمال‌زاده افزود: پژوهشگران مرکز جامع مطالعات سرطان لومباردي، به موش‌هاي آزمايشگاهي باردار مواد شيميايي سرطان‌زا تزريق و سپس آنها را به دو گروه تقسيم کردند و به يک گروه آب آشاميدني و به گروه ديگر به جاي آب، شير گاو دادند.
به گفته وي اين کار تا بعد از زايش و در دوره شيردهي نيز ادامه يافت. بعد از شيرگيري تا زمان بلوغ جنسي (سن سي و سه روزگي)،‌ نوزادان ماده نيز همانند مادران آنها با آب يا شير گاو تغذيه شدند.
کمال زاده اظهار داشت :نتايج اين پژوهش نشان داد آنهايي که از شير استفاده کرده بودند به طور متوسط حدود سه روز و نيم زودتر از آنهايي که از آب مصرف کرده بودند به مرحله بلوغ جنسي رسيدند.
وي خاطر نشان کرد :به طوري که در سن سي و پنج روزگي ، در موش‌هايي که آب مصرف کرده ، 55 مورد سرطان مشاهده شد ولي در موش‌هايي که به جاي آب از شير استفاده کرده بودند، فقط 40 مورد يعني معادل 30 درصد کمتر جوانه‌هاي غدد سرطاني مشاهده شد.
به گفته اين متخصص بر اساس نتايج اين تحقيق ، در حيواناتي که شير مصرف کرده بودند، بروز جوانه‌هاي غدد سرطاني 2 هفته ديرتر از حيواناتي بود که آب استفاده کرده بودند.همچنين تعداد غدد سرطاني در حيواناتي که از شير مصرف کرده بودند ، نصف (50درصد ) آنهايي بود که از آب مصرف کرده بودند.



:ناراحت:
 
بالا