• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

مضرات نشستن زياد

melika

متخصص بخش زبان انگلیسی
تغذيه نامناسب مي‌تواند يکي از علت‌هاي ابتلا به يبوست باشد البته گاه يبوست‌هاي شديد که با تغيير در تغذيه نيز درمان نمي‌شود ممکن است خود علامت بيماري ديگري باشند که نياز به مراجعه پزشک و متخصص دارد ولي اغلب يبوست‌ها با تغيير تغذيه قابل درمان هستند.
دکتر ربابه شيخ الاسلام، متخصص اپيدميولوژي تغذيه در گفت وگو با خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) واحد علوم پزشکي ايران گفت: براي پيشگيري از يبوست راه‌هايي وجود دارد که درعين سادگي از اهميت بالايي برخوردار است.
از جمله اين كه بعد از بيدار شدن در هنگام صبح، يک يا دو ليوان آب نوشيده و فعاليت‌هاي ورزشي معمول را به مدت 20 دقيقه ادامه دهيم؛ چرا که اين امر ميل به صبحانه را افزايش مي‌دهد. همچنين اگر عادت به دفع در فردي بعد از صبحانه باشد، نوشيدن آب در دستگاه گوارش و صرف صبحانه فشار کافي را براي دفع راحت فراهم مي‌کند.
وي تصريح کرد: همچنين افرادي که کارشان بيشتر به صورت نشستني است هر 15 دقيقه بايد کمي راه بروند؛ چرا که نشستن زياد، احتمال ابتلا به يبوست را افزايش مي‌دهد. به همين دليل بعضي افراد بعد از سفرهاي طولاني با ماشين يا هواپيما دچار يبوست مي‌شوند.
وي در ادامه تاکيد کرد: در وعده‌هاي غذايي ناهار و شام بهتر است ابتدا سالاد صرف شود و به جاي سس‌هاي صنعتي از روغن زيتون، سرکه، آبليمو يا آبغوره استفاده شود.
اين متخصص تغذيه با تاكيد بر اين كه ميزان مصرف برنج و نان در افراد مبتلا به يبوست بايد کم شده و در عوض روزي دو ميوه جايگزين آن شود، افزود: به افراد توصيه مي‌شود قرص‌هاي ملين بدون نظر پزشک استفاده نشود؛ چرا که اين قرص‌ها با تحريک دستگاه گوارش و تخليه کامل روده‌ها، زمينه را براي يک دوره يبوست پي در پي آماده مي‌کنند.
 
بالا