• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

مطبخ‌پلو اسپانیایی

معصومه بانو

متخصص بخش خانه و خانواده
مطبخ‌پلو اسپانیایی
142493_609.jpg
مطبخ‌پلو

مطبخ يا متبك از چلوهايي است كه در سراسر نوار ساحلي خليج‌فارس با تغييراتي اندك پخته و خورده مي‌شود. در خوزستان برنج را آبكش كرده و پس از سرخ كردن ماهي، آن را همراه پيازداغ، كشمش، زرشك و ادويه‌ لابه‌لاي چلو قرار داده و آن را دم مي‌كنند. در هرمزگان اما روش كار كمي متفاوت است و مطبخ به صورت دمي آماده مي‌شود.

مواد لازم براي 4 نفر:
  • فيله ماهي: 600 گرم، پوست‌كنده

  • برنج: 400 گرم، خيسانده

  • زردچوبه: يك قاشق چاي‌خوري

  • فلفل سياه: يك قاشق چاي‌خوري

  • ادويه ماهي: يك قاشق غذاخوري

  • روغن مايع: به ميزان لازم

  • گردليمو: يك قاشق غذاخوري

  • پياز متوسط: يك عدد، ساطوري

  • نمك و فلفل قرمز: به ميزان لازم
روش تهيه:

1 - ادويه را با زردچوبه و كمي نمك و فلفل مخلوط كنيد. 4 قاشق غذاخوري روغن را در قابلمه و روي شعله متوسط داغ كنيد. ماهي‌‌ها را در ادويه زده و هر طرف آنها را 5 دقيقه سرخ كنيد، سپس از روغن خارج كنيد.

2 - پياز را داخل قابلمه ريخته و 7 تا 8 دقيقه تفت دهيد تا طلايي شود. ماهي را به قابلمه برگردانده و گرد ليمو را روي آن بپاشيد. پس از يك دقيقه برنج را اضافه كرده و روي آن به اندازه‌اي آب بريزيد تا مانند كته يك بند انگشت آب روي آن را بگيرد. از اين به بعد مانند كته عمل كنيد يعني روي شعله زياد برنج را بجوشانيد تا آب آن تبخير و جذب شود، سپس شعله را كم كرده و با در بسته 30 دقيقه آن را دم كنيد. قبل از سرو كمي روغن روي آن بدهيد.

نکات

1 - از فيله تازه سير، قباد يا راتگو استفاده كنيد.

2 - همراه با گرد ليمو، جعفري ساطوري يا گوجه‌فرنگي نگيني اضافه كنيد.

3 - اين غذا را با ترشي انبه سرو كنيد.

4 - مي‌‌توانيد يك قاشق چاي‌خوري پودر سير به غذا اضافه كنيد.

5 - مي‌توانيد ادويه‌ پلويي، جعفري يا ادويه مرغ را جايگزين ادويه ماهي كنيد.
 
بالا