معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت، درمان وآموزش پزشکی گفت: مردم ایران 2.5 برابر میانگین جهانی نمک مصرف می کنند که پیامدهای ناخوشایندی دارد.
تاریخ : پنج شنبه 16 مرداد 1393
رضا ملک زاده امروز پنجشنبه در نشست کوهورت (مطالعات همگروهی آینده نگر درباره پیشگیری از بیماری) در خانه قلب شیراز، افزود: فشار خون مهمترین مشکل در درمان بیماری های مزمن قلبی عروقی، سرطان، کلیوی و کبدی است که 80 درصد مرگ و میرها براثر بیماری در جامعه را به خود اختصاص داده است.
وی افزود: به عنوان نمونه، مردم استان فارس دو برابر معیار جهانی نمک مصرف می کنند و 50 درصد افراد در این استان یا فشار خون دارند یا تا 50 سالگی دچار این عارضه می شوند.
معاون وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور در این زمینه ها آماری بیان نکرد.
ملک زاده با تاکید بر ضرورت برنامه ریزی دقیق و طراحی نقشه راه برای بیماری قلب، گفت: باید به پزشکان آموزش داد که نباید به انتظار بنشینند بیماران به اتاق آنها بیایند بلکه آنان باید افراد سالم را از عارضه های قلبی مصون دارند و به آنها پنج تا 10 سال عمر مفید هدیه کنند.
معاون وزیر بهداشت افزود: امروز از هر سه نفر در ایران، یک نفر دچار عارضه قلبی می شود و اگر این وضعیت ادامه یابد باید روزبه روز به تعداد بیمارستان های قلب و عروق در کشور بیفزاییم؛ آن هم در جامعه ای که غالب جمعیت رو به پیری است.
در این نشست، مدیرعامل خانه قلب سالم گفت: از ابتدای فعالیت خانه قلب در سال 88 تاکنون، افزون بر 14 هزار و 800 نفر در زمینه بیماری های قلبی غربالگری شده اند و در راستای پیشگیری از بیماری در این افراد، گام های بلندی برداشته شده است.
محمدعلی بابایی هدف از شکل گیری خانه قلب سالم در شیراز را پیشگیری از بیماری های قلبی عنوان کرد و افزود: با وجود سلامت افراد در فرایند غربالگری، آنها سالانه یک بار آزمایش می شوند و افرادی که دچار عوارضی مانند چربی خون و دیابت شده اند تحت درمان قرار می گیرند.
کوهورت مطالعات همگروهی آینده نگر درباره پیشگیری از بیماری را در بر می گیرد. این مطالعات به بررسی عوامل خطر می پردازد و گروهی از افراد سالم (به دور از بیماری) را تحت بررسی قرار می دهد و از روابط و همبستگی ها برای تعیین میزان خطر و عوامل خطر درکنار هم استفاده می کند. (ایرنا)