• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

معتمدنیا: تولستوی کتاب «سخنان حکیمانه محمد (ص)» را منتشر کرد

fatemeh

متخصص بخش ادبیات و دینی
گزارش ایبنا از دومین روز همایش «آرا و افکار تولستوی»/ 1

معصومه معتمدی‌نیا، استاد دانشگاه بابلسر در دومین روز از همایش آرا و افکار تولستوی گفت: تولستوی علاقه خاصی به فرهنگ ایران و مشرق زمین داشت. او کتاب «سخنان حکیمانه محمد (ص) نقل شده در قرآن» را در زمان حیات خود به چاپ رساند.


به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) معتمدنیا گفت: «همه می‌خواهند بشریت را تغییر دهند اما هیچ‌کس به تغییر خود نمی‌اندیشد.با این عبارات که کلام یکی از بزرگان است، می‌توان آثار تولستوی را تجزیه و تحلیل کرد. بسیاری با توجه به رساله‌‌های فلسفی و آثار مکتوب اخلاقی تولستوی، او را به عنوان حکیم روس می‌شناسند.

وی افزود: تحقیقات مستمری روی آثار این اندیشمندان همچنان در جریان است. تولستوی تنها نویسنده مکتب کلاسیسیزم است که در زمان حیاتش معروف شد. مکاتبه او با گاندی و رهبران مذهبی شرق به زبان‌های عربی، فارسی و ترکی نقش عمده‌ای در جهانی شدن این فیلسوف ایجاد کرد.

معتمدی‌نیا اظهار کرد: تولستوی همه را به خودشناسی واقعی ترغیب می‌کرد، وی سه سال آخر عمرش را آموزش دید. علاقه او به فرهنگ شرق بسیار زیاد و این فرهنگ منبع الهامات او بود. تولستوی نیروی حیات‌بخش زندگی را در میراث فرهنگی مشرق‌زمین می‌جست.

وی اضافه کرد: علاقه به مطالعه در فلسفه مشرق‌زمین خیلی زود در تولستوی پدیدار شد. او پژوهش‌های فلسفی خود را رها نکرد. آثار فلسفی چین، هند و یونان را مورد مطالعه قرار داد و از جملات قصار حکیمان و کتاب‌های مختلف فیلسوفان مشرقی ایده گرفت.

این استاد دانشگاه اضافه کرد: تولستوی کتاب‌های متعددی درباره اندیشه خردمندان نوشت. او سعی داشت مجموعه‌ای از آثار خواندنی برای کودکان فراهم آورد. این نویسنده بزرگ روس در سال 1844 میلادی به دانشگاه غازان وارد شد و زبان عربی و ترکی را در آنجا زیر نظر میرزا کاظم بیک آموخت و با آثار فردوسی، جامی، مولوی، حافظ و دیگر بزرگان ایران آشنا شد.

معتمدنیا یادآور شد: تولستوی با خواندن ترجمه‌های کاظم بیک از سعدی، شیفته این شاعر شد و بعد شاهنامه را شناخت. او کتابی در زمان حیات خود نوشت با عنوان «سخنان حکیمانه حضرت محمد (ص)» و بخشی از حکمت‌های پیامبر اسلام(ص) را در دو بخش با عنوان‌های «روش زندگی» و «روح» در آن گنجاند.

این استاد دانشگاه در پایان افزود: به اعتقاد تولستوی ماهیت اخلاق در هر مذهبی محبت کردن به یکدیگر است. رمان «جنگ و صلح» نخستین رمانی است که بعد از جنگ جهانی در ژاپن که چاپ کتاب بسیار کم شده بود، انتشار یافت. مردم مشرق زمین خواهان آشنایی بیشتر با این نویسنده‌اند.
 
بالا