سقف سازه الماس شرق را میتوان به دو قسمت تقسیم کرد:
۱) سقف تختی:
که بلوکهای A,B,…..,Hرا پوشش داده و به صورت مرکب اجرا شده است.بعد از بتن ریزی این سقف,لا یه های پلا ستوفوم به ضخامت ۵ سانتی متر بکار گرفته شده تا نفوذ حرارت ورطوبت را به حداقل برساند سپس بتن سبک (۶۰۰ کیلوگرم بر متر مکعب)حاصل از اختلاط سیمان ولیکا (خاک رس منبسط شده است)روی آن را میپوشاند.سپس مطابق جزییات زیر :
لایه ای ملات ماسه وسیمان صیقلی برای فراهم کردن بستر عایق رطوبتی ,عایق رطوبتی ایزوگام,ماسه نرم ,ملات ماسه سیمان ,موزاییک روی آن را میپوشانند.
۲) سقف گنبدی :
سقف گنبدی به ارتفاع ۱۵ متر وبه قطر ۵۰متر وبا وزن حدود ۱۶۰تن بلوک Iرا پوشش میدهد.ترکیب این گنبد وآب نمای پیشرفته(jumping)که در حیاط مرکزی بلوک Iقرار دارد یک نوع آمیختگی فرهنگ سنتی ومدرن را در ذهن تداعی میکند.سیستم سقف گنبد,سیستم خرپایی است که از وزن مرده خودش ونیروهای جانبی زلزله ونیروی باد را تحمل میکند.
سازه گنبد از سه جز خرپاهای قوسی,هسته مرکزی (عرقچین)وپوشش دهانه های بین خرپا تشکیل شده است:
الف) خرپای قوسی:
یال بالایی وپایینی این خرپا به صورت قوسی هستند,یال فوقانی به صورت مقطع ناودانی دوبل ویال تحتانی با مقطع لوله کار شده است هم چنین اعضای قطری خرپا نیز با مقطع لوله اجرا شده اند.
وجوشکاری co۲ در اتصالات این خرپا انجام گرفته است که این جوش کیفیت بهتری از جوش معمولی داشته وجوشکار میتواند جوشکاری را یکپارچه انجام دهد .در نتیجه عملا ترک ناشی از ناپیوستگی جوش در اثر تعویض سیم جوش از بین میرود.
اما انجام این جوش دارای یک محدودیت است زیرا جوشکاری باید در فضای بسته انجام شود تا جریان هوا گاز co۲ را از موضع جوشکاری دور نکند واکسیژن به جوش نرسد.
جوش خرپاها همانند جوش در بقیه اجزا اسکلت فلزی در سازه بوسیله آزمون رنگ نافذ وروشMT(ذرات مغناطیسی)کنترل وهم چنین بعد جوش ها هم چک شده است.
ب) هسته مرکزی (عرقچین):
هسته مرکزی نیز یک خرپا است که رینگ فوقانی آن توسط برش وجوش ناودانی ورینگ تحتانی بوسیله لوله نورد شده ساخته شده است وبقیه اعضا به آن متصل شده اند.اتصالات این خرپا هم به وسیله جوش CO۲ انجام گرفته است چون باید خرپاهای قوسی در قسمتی مشترک اتصال میداشتند پس هسته مرکزی طراحی شد تا این اتصالات را نظم بخشد ویکپارچگی سقف را افزایش دهد.
ب) عملیات نصب خرپاها:
بعد از اتمام اتصالات خرپای قوسی و عرقچین,یال تحتانی هر دو خرپای قوسی توسط مقاطع لوله متصل شده و یال های فوقانی نیز توسط پروفیل های IPE به هم جوش داده اند.بدین ترتیب یک خرپای فضایی پدید آمده است.این خرپای فضایی به وسیله TOWERبه محل اتصال حمل شد وبوسیله ستونهایی که به انتهای خرپا متصل شده بود وپشت بند به ستونهایی که به انتهای خرپا متصل شده بود وپشت بند به ستونهای طبقه چهارم بلوک Iمتصل شد(هر خرپای فضایی به سه ستون)آنگاه عرقچین به بالا حمل شده وخرپای فضایی از طریق چهار نقطه ی تماس به عرقچین متصل میشود.بقیه خرپا های فضایی نیز به همین ترتیب به هسته مرکزی متصل شدند.
پ) پوشش دهانه های بین خرپاها:
دهانه های تیرریزی شده بین خرپا ها بوسیله قاب های مشبک قوطی شکل پر شد.
به سطح تحتانی این قاب ها,ورق های سوراخ دار آلومینیومی پانچ شدتا گنبد زیر نمای زیبایی داشته باشدوضمنا از انعکاس صوت جلوگیری شود.ودر سطح فوقانی ,در داخل شبکه های این قاب,لایه های پلاستوفوم به ضخامت ۵ سانتی متر قرار گرفت تا قاب سبک شود.
مجددا روی این قاب ها بدلیل ایجاد عایق حرارتی ورطوبتی لایه پلاستوفوم دیگری به ضخامت ۱۰ سانتی متر قرار گرفت حال باید سطح خارجی گنبد بتن ریزی میشد.
چون اصولا این بتن نقش سازه ای نداشت لذا از حداقل شبکه آرماتور مربوط به افت وحرارت استفاده شده و بتن پوششی به ضخامت ۶ سانتی متر ریخته شد بعد از بتن ریزی ,ایزولاسیون رطوبتی انجام میشود وبعد روی گنبد آماده نمای فلز شد.