یکی از برجستهترین رمانهای روشنفکرانه قرن بیستم، در قالب کتابی پر احساس، چالشبرانگیز و به شدت هیجانانگیز جان میگیرد. کتاب اینشتین عاشق، زندگینامهای است به سبک یک رمان شیرین و جذاب. این اثر یکی از جسورانهترین تلاشها برای عمومیت بخشیدن به علم در اذهان معاصر است. نویسنده به شیوهای هوشمندانه و شیطانی خواننده را به سوی درک کیهانشناسی سوق میدهد. با توصیف شخصیتهای دمدمیمزاج و مغزهای درخشان این دانشمندان، کیهانشناسی را به عنوان مقولهای انسانی و احساسی معرفی میکند. این امر خواننده را بر آن میدارد تا علم را، آنگونه که نویسنده با دقت و به روشنی ارائه میدهد، بیشتر بشناسد.
اینشتین عاشق
عاشقانهای علمی
——————–
Einstein In Love
A Scientific Romance
نوشتهی : دنیس اوربی (Dennis Overbye)
ترجمه: فیروزهی مقدم
انتشارات: مازیار
موضوع: آلبرت اینشتین – فیزیکدانان – سرگذشتنامه
چاپ اول، ۱۳۹۲
تعداد صفحه: ۵۰۴
وبسایت ناشر: www.mazyarpub.com
قیمت: ۱۷۵۰۰ تومان
در قسمتی از مقدمه نویسنده بیان داشته که :
به عبارت دقیقتر، کتاب حاضر بیوگرافی اینشتین نیست. چرا که تعداد بیشماری از این نوع کتابها طبقات کتابفروشیها را پر کرده است. در عوض من مایل بودم اینشتین جوان را مجدداً زنده کنم، و مرد جوانی را که عملکرد او باعث شد این اسطوره، این پیرمرد مورد تکریم قرار گیرد، به تصویر بکشم. طی هفت سال گذشته به واسطهی خواندن صدها نامه از اینشتین با آن دستخط ناخوانا، به همراه همکارم وال تاکواک، مجبور شدم پنج بار نسخهی جدیدی برای عینکم بگیرم. من او را قدم به قدم از زمانی که جزئیات متریکهای فضا-زمان را شرح میدهد تا آنچه در مورد نحوهی مسواکزدن فرزندانش میگوید، دنبال کردم. تمام مناطقی را که آلبرت و میلوا چه به صورت مشترک و چه به تنهایی اقامت داشتهاند، شناسایی کرده و به شیوهای که آنها احتمالاً عمل کردهاند،در خیابانهای این محلهها قدم زده و در کافههای دانشجویی، سوسیس ارزانقیمت خوردهام. مدراک دبیرستانی اینشتین و اوراق مربوط به طلاق او را خواندهام. من با مشقت بسیار از کوه سنتیس، که در آن روزی اینشتین در نوجوانی نزدیک بود جان خود را از دست دهد، بالا رفتم و رشته کوههای انگداین آلپ را که در ۱۹۱۳ اینشتین و ماری کوری صعود مشهور خود را انجام دادند، زیر پا گذاشتم و برای ترسیم مجدد مسیر سفر آلبرت و میلوا به دریاچهی کومو و جادهی اشپلوگن که در آن نطفهی دختر گمشدهشان شان لیزرل در ۱۹۰۱ بسته شده بود، مسیر خطرناک و پیچاپیچی را در کوهستان طی کردم.
به قسمتهایی از متن این کتاب توجه فرمایید:
هفتهی اول ماه اوت، آرامش آلبرت با رسیدن نامهی سفارشی میلوا به هم خورد، تمهیدی که او به کار برده بود تا مطمئن شود نامه به دست کس دیگری نمیافتد. از میان خبرها، یکی این بود که میلوا به بیماری گواتر مبتلا شده است. این مسئله به دور جدیدی از ضجه مویههای والدین آلبرت دامن زد. جدا از چیزهای دیگر، زنی که قاپ پسرشان را دزدیده، مریض، ناقص، کثیف و ناخوشاحوال است.
او که در اوج ناامیدی در بستر دراز کشیده بود، چنین نوشت:
« مامان اغلب به شدت گریه میکند، و از اینجا لحظه ای آرامش ندارم. والدینم چنان برایم زاری میکنند که انگار مردهام.
آه محبوبم، همهی اینها برای دیوانه کردن آدم کافیست.»
دیدن چهرهی غمگین والدینش که گویی جنایتی مرتکب شده، قلب او را شکست. تمام خانواده به بحرانی روانی دچار شده بودند. هرچه او بیشتر ناراحت میشد،آنها هم بیشتر ناراحت میشدند که باعث میشد او خود را بدبختتر احساس کند. وقتی گفت نمیتواند با پدرش به ونیز برود، آنها چنان مضطرب شدند که او فوراً تسلیم شد. حالا میدانست که این مسائل به مراتب بدتر از امتحانات است…
او نوشته بود:
«« سه چهارم دوران جدایی احمقانهی ما گذشته و به زودی من دوباره کنار محبوبم هستم تا او را ببوسم، نوازش کنم، برایش قهوه دم کنم، غرغر کنم، کار کنم، بخندم، قدم بزنم و گپ بزنم … تا ابد! سال شادی خواهد بود، اینطور نیست؟»»
فهرست مندرجات
پیشگفتار: دنیوی و اخروی
بخش اول: فراریان
۱) در راه
۲) نزاعهای قهوهخانهای
۳) گل سرخ مجارستان
۴) نیشخند چشایر
۵) ارزشهای خانوادگی
بخش دوم: حرکتهای نسبی
۶) جهان ناب
۷) اعمال جبران ناپذیر
۸) پسران فیزیک
۹) ساحل بوهم
۱۰) شش هفته در ماه مه
بخش سوم: یک انقلابی در خانه
۱۱) جذبهی پنهان سوداگران
۱۲) تردیدهای کوانتومی
۱۳) در محضر میکروبها
۱۴) مردی که از حمام کردن بیزار بود
۱۵) گردهمایی سالانهی جادوگران
بخش چهارم: رنگینکمان گرانش
۱۶) شوق سقوط
۱۷) سلطان تپه
۱۸) والس آخر
۱۹) کابوس
۲۰) انقلاب ماه نوامبر
۲۱) دوران کوانتوم
بخش پنجم: سرور کائنات
۲۲) انتقام ماخ، یا جنگ جهانی ماده
۲۳) ناف دیو
۲۴) آخرین رذل
۲۵) جهان گداخته
پایان سخن
کتابشناسی
اینشتین عاشق
عاشقانهای علمی
——————–
Einstein In Love
A Scientific Romance
نوشتهی : دنیس اوربی (Dennis Overbye)
ترجمه: فیروزهی مقدم
انتشارات: مازیار
موضوع: آلبرت اینشتین – فیزیکدانان – سرگذشتنامه
چاپ اول، ۱۳۹۲
تعداد صفحه: ۵۰۴
وبسایت ناشر: www.mazyarpub.com
قیمت: ۱۷۵۰۰ تومان
به عبارت دقیقتر، کتاب حاضر بیوگرافی اینشتین نیست. چرا که تعداد بیشماری از این نوع کتابها طبقات کتابفروشیها را پر کرده است. در عوض من مایل بودم اینشتین جوان را مجدداً زنده کنم، و مرد جوانی را که عملکرد او باعث شد این اسطوره، این پیرمرد مورد تکریم قرار گیرد، به تصویر بکشم. طی هفت سال گذشته به واسطهی خواندن صدها نامه از اینشتین با آن دستخط ناخوانا، به همراه همکارم وال تاکواک، مجبور شدم پنج بار نسخهی جدیدی برای عینکم بگیرم. من او را قدم به قدم از زمانی که جزئیات متریکهای فضا-زمان را شرح میدهد تا آنچه در مورد نحوهی مسواکزدن فرزندانش میگوید، دنبال کردم. تمام مناطقی را که آلبرت و میلوا چه به صورت مشترک و چه به تنهایی اقامت داشتهاند، شناسایی کرده و به شیوهای که آنها احتمالاً عمل کردهاند،در خیابانهای این محلهها قدم زده و در کافههای دانشجویی، سوسیس ارزانقیمت خوردهام. مدراک دبیرستانی اینشتین و اوراق مربوط به طلاق او را خواندهام. من با مشقت بسیار از کوه سنتیس، که در آن روزی اینشتین در نوجوانی نزدیک بود جان خود را از دست دهد، بالا رفتم و رشته کوههای انگداین آلپ را که در ۱۹۱۳ اینشتین و ماری کوری صعود مشهور خود را انجام دادند، زیر پا گذاشتم و برای ترسیم مجدد مسیر سفر آلبرت و میلوا به دریاچهی کومو و جادهی اشپلوگن که در آن نطفهی دختر گمشدهشان شان لیزرل در ۱۹۰۱ بسته شده بود، مسیر خطرناک و پیچاپیچی را در کوهستان طی کردم.
به قسمتهایی از متن این کتاب توجه فرمایید:
هفتهی اول ماه اوت، آرامش آلبرت با رسیدن نامهی سفارشی میلوا به هم خورد، تمهیدی که او به کار برده بود تا مطمئن شود نامه به دست کس دیگری نمیافتد. از میان خبرها، یکی این بود که میلوا به بیماری گواتر مبتلا شده است. این مسئله به دور جدیدی از ضجه مویههای والدین آلبرت دامن زد. جدا از چیزهای دیگر، زنی که قاپ پسرشان را دزدیده، مریض، ناقص، کثیف و ناخوشاحوال است.
او که در اوج ناامیدی در بستر دراز کشیده بود، چنین نوشت:
« مامان اغلب به شدت گریه میکند، و از اینجا لحظه ای آرامش ندارم. والدینم چنان برایم زاری میکنند که انگار مردهام.
آه محبوبم، همهی اینها برای دیوانه کردن آدم کافیست.»
دیدن چهرهی غمگین والدینش که گویی جنایتی مرتکب شده، قلب او را شکست. تمام خانواده به بحرانی روانی دچار شده بودند. هرچه او بیشتر ناراحت میشد،آنها هم بیشتر ناراحت میشدند که باعث میشد او خود را بدبختتر احساس کند. وقتی گفت نمیتواند با پدرش به ونیز برود، آنها چنان مضطرب شدند که او فوراً تسلیم شد. حالا میدانست که این مسائل به مراتب بدتر از امتحانات است…
او نوشته بود:
«« سه چهارم دوران جدایی احمقانهی ما گذشته و به زودی من دوباره کنار محبوبم هستم تا او را ببوسم، نوازش کنم، برایش قهوه دم کنم، غرغر کنم، کار کنم، بخندم، قدم بزنم و گپ بزنم … تا ابد! سال شادی خواهد بود، اینطور نیست؟»»
فهرست مندرجات
پیشگفتار: دنیوی و اخروی
بخش اول: فراریان
۱) در راه
۲) نزاعهای قهوهخانهای
۳) گل سرخ مجارستان
۴) نیشخند چشایر
۵) ارزشهای خانوادگی
بخش دوم: حرکتهای نسبی
۶) جهان ناب
۷) اعمال جبران ناپذیر
۸) پسران فیزیک