• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

معما های جالب که فکر شما را مشغول میکند...

...seda

کاربر ويژه
سه نفر برای خرید ساعتی به یک ساعت فروشی مراجعه میکنند. قیمت ساعت 30 هزار تومان بوده و هر کدام نفری 10 هزار تومن پرداخت میکنند تا آن ساعت را خریداری کنند…

بعد از رفتن آنها ، صاحب مغازه به شاگردش میگوید قیمت ساعت 25 هزار تومان بوده. این 5 هزار تومان را بگیر و به آنها برگردان

شاگرد 2 هزار تومان را برای خود بر میدارد و 3 هزار تومان باقیمانده را به آنها برمیگرداند. (نفری هزار تومان)

حال هر کدام از آنها نفری 9 هزار تومان پرداخت کرده اند . که 3*9 برابر 27 میشود

این مبلغ به علاوه آن 2 هزار تومان که پیش شاگرد است می شود 29 تومان

هزار تومان باقیمانده کجاست؟

طراح سوال: دکتر حسابی

360درجه

متخصص بخش فیزیک
من این معما رو فکر کنم قبلا جایی دیده بودم.
نمیدونم جوابش درست باشه یا نه.
ولی به هر حال میگم:
احتمال میدم معما تا جایی که شاگرد دوهزار تومان رو برای خود و سه هزار رو به آنها پس میده درست باشه اما مشکلش اینجاست که وقتی نفری ۱۰۰۰ میگیرن در واقع نفری ۹۰۰۰ تومان پرداخت کردن که ۹۰۰۰*۳=۲۷۰۰۰ و + ۲۰۰۰ میشه ۲۹۰۰۰ تومان!!!!

اشتباه همین جاست که نباید ۲۷ رو با ۲ جمع کرد و درواقع باید اون ها رو از هم کم کرد.یعنی:
(۲۵+۲ تومان پول شاگرد =۲۷)

یعنی سه نفر ۳۰۰۰۰ تومان پول دادند که سه هزار تومان رو شاگرد به آنها برمیگرداند پس اونها ۲۷۰۰۰ تومان دادند که ۲۰۰۰ تومان رو شاگرد برداشته و ۲۵۰۰۰ هزار تومان رو بابت پول ساعت پرداخته اند.

---------------------------

حالا درست بود؟

Mahdi Askari

مدير فنی
5 هزار تومان از روی 30 تومان برداشته شده و 25 هزار تومان باقی مانده
25 هزار تومان را بر 3 تقسیم کنیم 8 کامل نمیشود میشه 8.3333333333333333 واگه اون هزار تومانی که به اینا داده میشه رو بهش اضافه کنید میشه
9.33333333333333333 حالا اینو در 3 ضرب کنید میشه 28
محکم بزنید پس گردن اون شاگرده 2 هزار تومانو ازش بگیرید بذارید بالای این میشه 30
:برنده:

360درجه

متخصص بخش فیزیک
پست بنده هم همینطور. اسپم محسوب میشه و انتقال داده بشه
ممنون مهدی جان
در ضمن ممنون بابت بازی های فلشی که قرار میدی...
فوق العاده هستن...:گل:

آخرین ویرایش توسط مدیر:

Mahdi Askari

مدير فنی
ممنون مهدی جان
در ضمن ممنون بابت بازی های فلشی که قرار میدی...
فوق العاده هستن...:گل:

خیلی ممنون بنیامین جان:دوست:
سعی کردیم بازی های قشنگ و زیبا رو برای ایران انجمنی های عزیز و گل بذارم:گل:

پست من اسپم محسوب میشه بی زحمت ارسال کنید اسپم:گل:

360درجه

متخصص بخش فیزیک
سلام بر عزیز دل برادر
امید جون اتفاقا چون خودم هم به این موضوع شک کردم پرسیده که بالاخره کدوم یکی درست هستش..؟.:خجالت2:
از طرفی اون تله ای هم که تو مسئله بود رو مهدی متوجه ش نشده (یعنی ندونسته) و سر دکتر حسابی مهدی کلاه گذاشته:خنده2:

آخرین ویرایش:
بالا