• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

مقدم:"پایتخت" برگرفته از دل مردم است/تنابنده: بیشتر از پایتخت 4 و 5 می توانیم بسازیم

*pooneh*

متخصص بخش سینما،تلویزیون و تئاتر
[h=3]سریال پایتخت برگرفته از دل مردم است به همین دلیل به دل مردم می نشیند.
20140408211223_paytakht-3-21.jpg

به گزارش خبرنگار سینماخبر حاضر در مراسم آیین تجلیل از عوامل مجموعه تلویزیونی پایتخت 3 که به همت سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران عصر امروز با حضور عموامل این سریال، مدیر شبکه یک ، طاهری نماینده مردم مازندران ، حجت الاسلام شهاب مرادی ئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران ، علیرضا دبیر و علیرضا حیدری از پهلوانان کشتی کشور و ... در تالار ایوان شمس برگزار شد. سیروس مقدم کارگردان این مجموعه تلویزیونی در ابتدای این مراسم از ساخت سریال پایتخت 3 گفت: تولید پایتخت سه کار سختی بود و تیم سازنده ی این کار نیز عوامل سختگیری هستند و تنها الهام غفوری تهیه کننده ی این سریال و مهدی فرجی مدیر شبکه یک حوصله به خرج دادند و کمک کردند که ما پایتخت را با کیفیت بسازیم و من همینجا از آنها تشکر می کنم.
وی در پاسخ به سوال یکی از هنردوستان حاضر در این مراسم مبنی بر اینکه آیا پایتخت 4 نیز ساخته می شود گفت: شب گذشته نیز پسرم از من همین سوال رو کرد اما به نظرمی رسد که سه گانه ی پایتخت وظیفه ی خود را به عمل آورده و در هر سه سری از پایتخت ما هدفی را دنبال کردیم و به نتیجه رساندیم و در پایان با ساخت پایتخت سه که و در نظر گرفتن ورزش و کشتی مازندران که مهد کشتی ایران است با ایجاد یکه هیجان خوب بین مردم توانستیم به رسالت خود عمل کنیم
مقدم با بیان فوق ادامه داد: حال ما باید سریال دیگری با ترکیب و منطقه دیگری از سرزمینمان با فرهنگ، آداب و دانش مختلف دیگری از این سرزمین را خلق کنیم .
این کارگردان در پاسخ به سوال یکی دیگر از هنردوستان مبنی بر اینکه چرا وجود اسپانسرها در بخشهای مختلف و حتی پایتخت 3 نیز چیره می شود عنوان کرد: در تمام دنیا سه چیز بدون حامی مالی نمی تواند شکل بگیرد آن هم ورزش،هنر و سیاست است چه در زمینه سیاست مثلا در انتخابات و چه در زمینه ورزش از طریق حمایت های مالی صورت صورت می گیرد درعرصه ی سریال سازی نیزی به دلیل تنگناهای مالی اسپانسر ها نیز به نوبه ی خود به این عرصه از هنر کمک شایانی کرده اند.
وی ادامه داد: پایتخت 3 بدون حمایت مالی نمی توانست پیش رود البته هیچ یک از حامیان مالی این سریال به فیلمنامه لطمه ای نزدند و هیچ دخل و تصرفی در آن نداشتند و تنها نویسنده خود گاهی در فیلمنامه اسپانسر را عنوان کرده است.

در ادامه این مراسم علیرضا خمسه در پاسخ به این سوال مبنی بر اینکه به چه دلیل کاراکتر بابا پنجلی در پایتخت 3 نسبت به پایتخت 1 و2 متفاوت بود گفت: به این موضوع از دو منظر می توانیم نگاه کنیم رئال و کمیک. که البته شخصیت با با پنجلی روال بوده است و در واقع کاراکتر رئال صرفا از متن و بطن جامعه و زندگی روز مره در آمده است و نیاز به کمدی بودن و خنده در آوردن مخاطب نیست اما کمیک شخصیتی است که باید در هر سکانسش بیننده را بخنداند .
وی با بیان اینکه بابا پنجعلی نیز البته 100 درصد کمیک نیست و کاراکتری رئال است عنوان کرد: در شیرگاه مازندران که کار میکردیم من حداقل 5 نفر از نمونه بابا پنجلی می دیدم که از هیچ کدومشان رفتار کمیک سر نمی زنند و از بطن جامعه هستند.
خمسه ادامه داد: من در این سریال با استفاده از تجربیاتم در کمدی می توانستم کاری بکنم که مخاطب را بخندانم اما کار کمدی نبود و این اجازه را نداشتم.

محسن تبابند ه نویسنده و بازیگر : وقتی به شکل کشتی گیردر این سریال در آمدم باید چند کیلویی وزن کم می کردم و همین موضوع باعث شد راهی بیمارستان شوم آنجا بود که فهمیدم ورزش کشتی چقدر سخت است.
وی ادامه داد: وقتی پاتخت یک ساخته شد فکر نمی کردم که پایتخت 2 نیز ساخته شود برخلاف سیروس مقدم من فکر می کنم که خیلی بیشتر از پایتخت 4 و 5 را نیز می توانیم بسازیم .
تنابنده با بیان اینکه دائم به این فکر می کنیم که چطور تلویزیون را تقویت کنیم که کمتر به دیدن ماهواره کشیده شویم افزود: ما در زمینه طنز دستمان بسته است بخصوص نمی توانیم در زمینه طنز به زنهای قصه بهای بیشتری بدهیم و دستمان بسته است.
وی ادامه داد: به ما یک شمشیر فلزی دادند و بعد صبح از خواب بلند شدیم دیدیم که یک شمشیر چوبی دستمان است اما با هم با همان شمشیر چوبی کارمان را می کنیم ولی گلایه ی ما اینست که چرا از پشت خنجر می زنید واگر کسی نقدی از این سریال دارد به خود ما مستقیما بگویند اما کسانی بودند که از ما تعریف کردن و در جای دیگر نقد منفی کردند.

*pooneh*

متخصص بخش سینما،تلویزیون و تئاتر
این بازیگر گفت: ما با گویش مازندرانی هیچگونه تمسخری نداشتیم . تنها من به دلیل اینکه اطلاعات کافی در مورد گلستان و مازندران داشتم فیلمنامه را به کمک خشایار الوند نوشتم.
وی با بیان اینکه لهجه مازندرانی شیرین است و به همین دلیل از این لهجه در سریال استفاده کردیم افزود: ما باید در مورد قومیت های مختلفمان فیلم بسازیم زیرا جوانهای ما با زبان و گویش خود حرف نمی زنند و در مراسم های رسمی این سنت و آیین خود را حفط نمی کنند و ما خواستیم با این گویش ها حتی فرهنگ و قومیتمان را حفظ و تقویت کنیم.

مهران احمدی بازیگر، در ادامه این مراسم گفت: خوشحالم که با آقای مقدم در سریالهای "تاثریا" و "پایتخت 1تا 3" کار کردم زیرا وی دوستی بسیار شریف است و همه موفقیت این سریال مرهون یک تیم قوی است.
وی تصریح کرد: ما در شمال در 12 درجه زیر صفر کار کردیم که گاهی آب ، برق و گاز هم نداشتیم ولی شوق یک کار استاندارد و مخاطب پسند ما را دلگرم می کرد و ظاهرا که این کار خوب هم پیش رفته است.

آریا عظیم نژاد که موسیقی این سریال را ساخته است در ادامه این مراسم گفت: نگاه من به این سریال فراتر از یک سریال است و درواقع جنبه ی موسیقی رسالتی داشتم که فرهنگ نقاط مختلف کشور را به مردم کشورم بشناسنم.
وی با بیان اینکه موسیقی پایتخت به عنوان شناسنامه ی آن مطرح شده است و از موسیقی علی آباد کتول است ادامه داد : موسیقی پایتخت یک موسیقی نیست که در استودیو ساخته شود بلکه کاملا میدانی است و تلفیقی از سه موسیقی مازندران ،ترکمن و خراسان می باشد.

در پایان سیروس مقدم کارگردان گفت: در پایتخت 3 توقع مردم بالا رفت تا اینکه محسن تنابنده و خشایار الوند بحث محیط زیست و کشتی کشور را در دل این سریال گنجاندند و فیلنامه را نوشتند.
وی گفت: مقدمات طولانی می خواهد تا مسابقات جهانی برگزار شود که این موضوع به لطف آقای خادم از پهلوانان کشتی کشور پیگیری شد و تشکر می کنم از آقای کفاشیان به خاطر حضورشان در این سریال و رونمایی پیراهن تیم ملی کشتی .
وی در پایان این مراسم گفت: پایتخت تظاهر نمی کند ریا و دروغی ندارد و احترام به اعضای خانواده می گذارد و برگرفته از دل مردم است به همین دلیل به دل مردم می نشیند.

بالا