[h=2]دکتر داودی گفت: «مواد رنگی که در برخی خوراکیها مانند پفک و پاستیل دیده میشود اثرات سرطانزایی دارند.»
به گزارش خبرنگار سینانیوز، دکترسیدحسین داودی، متخصص تغذیه در نشست خبری مرکز تحقیقات سرطان که در بیمارستان شهدای تجریش برگزار شد گفت: «یک سلول تنها با یک تغییر ژنتیکی سرطانی نمیشود بلکه 3 تا 7 تغییر ژنتیکی نیاز دارد. اگر تغییرات ژنتیکی در سلولهای زایشی اتفاق بیفتد به نسل بعد منتقل میشود و امکان سرطانی شدن سلولها افزایش مییابد.»
وی ادامه داد: «در سلولهای زایشی به دلایل مختلف جهش ایجاد میشود که این تغییرات همانند ارث انتقال مییابد به همین دلیل افرادی که به سرطان خانوادگی مبتلا میشوند سنشان از سطح میانگین پایینتر است.»
دکتر داودی گفت: «هر گونه مواد غذایی اعم از سالم و یا غیر سالمی که مصرف میکنیم می تواند اثر پیشگیری و یا تشدید کننده در ابتلا به سرطان داشته باشد. در خصوص آلوده بودن میوه و سبزی ها به نیترات نمی توان به راحتی قضاوت کرد ولی باید گفت، نیتروزامین بر روی سلولهای DNA تاثیر می گذارد و سلولها را به سمت سرطانی شدن میبرد.»
به گفته وی، مواد گوشتی فرآوری شده مثل سوسیس و کالباس و سبزیها از منابعی هستند که نیترات دارند.
متخصص تغذیه در ادامه بیان کرد: «در رابطه با سبزیها نیز منع مصرف نداریم چرا که خواص آن از مضراتش بیشتر است. در کل به مردم توصیه می کنیم که سبزی و میوه ارگانیک استفاده کنند.»
وی همچنین در خصوص شیر و لبنیات گفت: «با توجه به اینکه ممکن است در شیر و لبنیات نیز مواد افزودنی اضافه شود بهتر است در روز پنج لیوان بیشتر مصرف نکنیم . این در حالی است که سرانه مصرف لبنیات در کشور بسیار پایین است.»
دکتر داودی افزود: «همچنین مواد رنگی که در برخی خوراکیها مانند پفک و پاستیل دیده میشود اثرات سرطانزایی دارند اما زمانی مخرب میشوند که از یک سطح بالاتر مصرف شوند.»
متخصص تغذیه در پایان گفت: «در کل تمام مواد سمی اثرات تجمعی دارند و باید به سطحی برسند که اثر داشته باشند بنابراین باید تمام مواد غذایی در حد متعادل و معقول استفاده شود.»