• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

نارسائی کلیه ( اخبار و گزارشات)

Last Star

متخصص بخش روانشناسی
رييس مركز مديريت پيوند وزارت بهداشت: 22 هزار ايراني دچار نارسايي كليه هستند
سال گذشته بيماران كليوي 80 ميليون تومان به دولت تحميل كردند


حتی یک بیماری خفیف کلیه هم ممکن است کلیه را به مرز نارسایئ کلیه نزدیک کند
 

Last Star

متخصص بخش روانشناسی
يك پزشك لبناني:
40 درصد بيماران كليوي در لبنان حاصل ازدواج فاميلي هستند


تحقيقات انجام شده در كشور لبنان نشان مي‌دهد كه بيش از 40 درصد از بيماران كليوي حاصل ازدواج فاميلي هستند. به گزارش سرويس «بهداشت و درمان» خبرگزاري دانشجويان ايران، «دكتر مروان مصري» ايمنوپاتولوژيست لبناني با بيان اين مطلب اظهار كرد: ‌براي پيشگيري از ابتلاي مردم لبنان به بيماريهاي كليوي به آنها در مورد ازدواج‌هاي فاميلي هشدار داده شده است، زيرا كه در آنجا ازدواجهاي فاميلي مانند ايران زياد صورت مي‌گيرد. وي در مورد پيوند از شخص زنده تاكيد كرد: پيوند از شخص زنده خيلي بهترست، زيرا عوارضش كمتر است ولي از نظر ديد جامع‌نگر پيوند از جسد به نفع جامعه است. زيرا كه بسياري از اعضا مانند قلب و ريه را نمي‌توان از شخص زنده گرفت و مسأله ديگر اين است كه همواره تعداد زيادي از بيماران محتاج پيوند هستند از اين‌رو بايد پيوند از جسد را در جامعه تقويت كرد. وي تصريح كرد: از 100 عمل پيوند انجام شده كه در سال گذشته در لبنان صورت گرفته است 30 درصد آن از جسد و 70 درصد باقيمانده از شخص زنده بوده است. دكتر مروان مصري پزشك متخصص كليه از كشور لبنان كه در اين كنگره شركت داشت و سخنراني كرد يادآور شد: در كشور لبنان انجمني تشكيل شده است كه وزير بهداشت در رأس آن قرار دارد و تمام پزشكاني كه پيوند اعضا را انجام مي‌دهند عضو آن هستند و كار اين انجمن اطلاع‌رساني و كمك به خانواده‌هايي است كه عزيزانشان را بر اثر سوانح مختلف از دست داده‌اند و مايل به اهداي عضو هستند. وي در خاتمه افزود: يكي از عوامل مهم ديگر در بروز نارسايي‌ حاد كليوي در لبنان بيماري ديابت است كه توصيه‌هاي لازم جهت پيشگيري از اين بيماري به مردم داده شده است.
 

Last Star

متخصص بخش روانشناسی
محققان فرانسوي اعلام كردند:
خواب‌هاي سخت به كليه‌ها لطمه مي‌زنند


محققان فرانسوي در تحقيقات اخير خود متوجه شدند كه توقف‌هاي كوتاه در فرآيند تنفس افراد در وضعيت خواب مي‌تواند به كليه‌هاي آنها لطمات قابل توجهي وارد كند. به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) به نقل از منابع اينترنتي اين محققان دريافتند كه اين مساله ارتباط چنداني با چاقي يا لاغري طبيعي افراد ندارد. در اين وضعيت كه به خواب‌هاي سخت تعبير مي‌شود، توقف‌هاي متعدد اما كوتاه در راه تنفس افراد روي مي‌دهد و اين مسأله مي‌تواند فعاليت كليه‌ها را با خطراتي همراه سازد. از آنجا كه در اين وضعيت الگوهاي طبيعي خواب افراد بر هم‌مي‌خورد، اين افراد همواره از ديدن كابوس‌هايي در هنگام خواب خود شكايت دارند. يكي از مهمترين لطماتي كه به كليه‌ها در اين حالت وارد مي‌شود نرسيدن اكسيژن كافي و مورد احتياج كليه‌هاست
 

Last Star

متخصص بخش روانشناسی
يك فوق تخصص نفرولوژي:
بيش از 22 هزار ايراني مبتلا به نارسايي پيشرفته كليه هستند



يك فوق‌تخصص نفرولوژي اعلام كرد: 50 درصد بيماران مبتلا به نارسايي پيشرفته كليه در ايران كه تحت درمان هستند تحت دياليز خون قرار دارند، كه 48 درصد آنان پيوند كليه شده‌اند و حدود دو درصد تحت دياليز صفاقي هستند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران در كرمانشاه، دكتر محمدرضا عباسي با بيان اين مطلب گفت: نارسايي كليه يكي از عوارض مهم ديابت قندي، پرفشاري خون و گلومرونفريت مي‌باشد. در اين بيماري به دليل كاهش فيلتراسيون گلومرولي احتباس مواد سمي از يكسو و بدليل كاهش عملكرد كليه در سنتزاريترو پوئيتين، ويتامين d فعال و آمونياك، فرد دچار طيف گسترده‌اي از علايم مي‌شود كه به آنها سندرم اورميك اطلاق مي‌شود.

در مراحل اوليه اين بيماري درمانهاي دارويي و اقدامات نگهدارنده موجب كنترل نسبي علايم مي‌شود ولي در مراحل پيشرفته تر به مداخلات ديگري جهت تداوم بقاي بيمار نيازست.

وي ادامه داد: دياليز خوني، دياليز صفاقي و پيوند كليه از روش‌هاي معمول در اين مرحله هستند كه انتخاب هر كدام از اين روشها براي هر بيمار بستگي به شرايطي همچون سن بيمار، بيماري زمينه‌اي، وضعيت اقتصادي اجتماعي و ميزان همكاري بيمار و خانواده وي دارد.

اين فوق‌تخصص نفرولوژي بيان كرد: در حال حاضر در ايران حدود 22 هزار و 400 بيمار مبتلا به نارسايي پيشرفته كليه تحت درمان وجود دارد كه 50 درصد آنان تحت دياليز خوني هستند، 48 درصد پيوند كليه شده‌اند و حدود دو درصد تحت دياليز صفاقي هستند. هزينه درمان جايگزيني كليه بطور متوسط براي هر فرد 40 ميليون ريال در سال است كه در دياليز خوني نسبت به دو روش ديگر هزينه بيشتري را براي دولت و بيمار دارد، از سوي ديگر كيفيت زندگي در اين روش‌ها نيز متفاوت است، بطوريكه در بيماران پيوند كليه بسيار خوب و در حد افراد عادي جامعه است، ولي در دياليز صفاقي و دياليز خوني در رتبه‌هاي بعدي از اين جهت قرار مي‌گيرند.
 

Last Star

متخصص بخش روانشناسی
نارسايي كليه و درمان آن

جام‌جم آنلاين: كليه‌ها اندام‌هاي لوبيايي شكلي هستند كه نزديك به قسمت پشت بدن و درست بالاي كمر قرار دارند. هر كليه حدودا به اندازه يك مشت بسته است و در يك فرد بزرگسال تقريبا 1 پوند وزن دارد.
داخل هر كليه، خون از فيلترهاي ريزي به نام نفرون عبور مي‌كند. حدود يك ميليون از اين واحدهاي فيلتركننده كوچك در هر كليه وجود دارد.
نفرون‌ها اين امكان را براي كليه‌هاي سالم فراهم مي‌كنند كه ذخيره خوني بدن را هر دو دقيقه يك بار فيلتر كند.كليه‌ها اعمال متعدد مهمي را انجام مي‌دهند:
1) تنظيم آب بدن: بدن براي عملكرد درست بايد ميزان كافي آب داشته باشد. كليه‌ها مقادير اضافي آب را از بدن خارج مي‌كنند يا در زمان نياز بيشتر بدن به آب آن را نگه مي‌دارند.
2) توليد هورمون: اين هورمون‌ها در جريان خون هستند و فشار خون را تنظيم مي‌كنند، سلول‌هاي قرمز خون را مي‌سازند و كلسيم را از روده جذب مي‌كنند.
3) كليه‌هاي سالم مواد زائد را دفع مي‌كنند. مواد معدني همچون پتاسيم و سديم براي عملكرد مناسب سلول‌هاي بدن لازم‌اند.
اين مواد معدني بايد در سطح خاصي حفظ شوند بنابراين كليه‌ها مقادير اضافي را از طريق ادرار دفع مي‌كنند. ميزان كلسيم و فسفر،‌مواد معدني مهم مورد نياز براي ساخت استخوان، نيز به وسيله كليه‌ها تنظيم مي‌شود و مواد زائدي همچون اوره و كراتي‌نين با شكسته شدن پروتئين‌ها (موجود در گوشت) در بدن توليد مي‌شوند.
بسياري محصولات زائد مانند سم هستند اگر از بدن خارج نشوند با ضعف عملكرد كليه، محصولات زائد دفع نمي‌شوند و ميزان كراتي‌نين و اوره در خون بالا مي‌رود.

علل نارسايي كليه
نارسايي كليه زماني روي مي دهد كه اين اندام وظايف خود را به درستي انجام ندهد. وقتي عملكرد كليه به كمتر از 10 درصد برسد، نمي‌تواند آب اضافي، نمك يا مواد زائد را دفع كند و بافت‌هاي بدن متورم مي‌شوند.
با تجمع مواد زائد در خون، واقعا فرد بيمار مي‌شود. فشار خون بالا مي‌رود و در صورت عدم درمان نارسايي كليه به يك مشكل تهديدكننده تبديل مي‌شود.
شايع‌ترين بيماري‌هايي كه منجر به نارسايي كليه مي‌شوند شامل گلومرولوتويت، ديابت، بيماري پلي سيستيك، نارسايي كليوي مربوط به دارو، انسداد دستگاه ادراري، پلي نفريت و فشار خون بالا مي‌شود.

درمان نارسايي كليه
براي درمان نارسايي كليه چند گزينه درماني وجود دارد كه عبارتند از دياليز در بيمارستان، دياليز در منزل يا پيوند كليه. دياليز عمل فيلتر كردن مكانيكي است كه خون را از مواد زائد پاك مي‌كند، مايعات اضافي را حذف نموده و شيمي بدن را تنظيم مي‌كند.
اما يك پيوند كليه موفقيت‌آميز درمان بهتري براي بيماران مبتلا به بيماري كليوي حاد است. دو نوع پيوند كليه وجود دارد كه شامل دريافت كليه از فرد زنده و يا بيمار دچار مرگ مغزي شده مي‌شود.
اكثر كليه‌ها از دهندگان فوت شده تهيه مي‌شود در حالي كه دهنده ايده‌آل، دهنده زنده است. به هر حال از ميان گزينه‌هاي درماني، پيوند كليه بهترين انتخاب است كه نياز به دياليز را برطرف نموده و امكان ادامه زندگي نرمال را فراهم مي‌سازد.
 

Last Star

متخصص بخش روانشناسی
يك متخصص كليه و مجاري ادرار:
واكسن آنفلوانزا براي بيماران نارسايي كليه در فصل سرد ضروريست



يك متخصص كليه و مجاري ادرار گفت: بيماران دياليزي و پيوندي در فصل پاييز و زمستان حتما واكسن آنفلوانزا تزريق كنند.

دكتر برومند در گفت‌وگو با خبرنگار «بهداشت و درمان» خبرگزاري دانشجويان ايران، با بيان اين كه سيستم دفاعي بيماران دياليزي ضعيف است، گفت: دياليزهاي مكرر سيستم دفاعي بدن را كاهش مي‌دهد بنابراين بيماران دياليزي بايد از دست دادن و روبوسي كردن با افرادي كه دچار سرماخوردگي هستند جدا خودداري كنند.

وي با اشاره به اين كه سيستم دفاعي بيماران پيوندي نيز به علت پس نزدن كليه كاهش يافته است، افزود: بيماران پيوند در 6 ماه اول پيوند به محض اين كه تب كردند بايد سريعا به پزشك مراجعه كنند.

دكتر برومند در پايان به تمامي بيماران نارسايي كليه توصيه كرد: تمامي نكات بهداشتي را رعايت كنند و از تماس با افرادي كه به سرماخوردگي دچار شده‌اند خودداري كنند.
 

Last Star

متخصص بخش روانشناسی
يك متخصص بيماري‌هاي كليه: بيماري كليه بي‌سر و صدا مي‌آيد

متخصص كليه و فشارخون مركز آموزشي درماني دانشگاه‌علوم پزشكي قزوين گفت:
بيماري‌هاي كليوي بي‌سر و صدا مي‌آيد و تا مراحل پيشرفته خاموش بوده و علامت خاصي ندارد.

دكتر "مليحه چرخچيان" روز شنبه در گفت وگو باايرنا افزود: با يك آزمايش ادرار ساده هر شش ماه يكبار مي‌توان نسبت به سلامت كار كليه‌ها آگاه شد و از بروز نارسايي‌هاي مزمن كليوي جلوگيري كرد.

وي از علامت‌هاي شايع تشخيص بيماري كليوي را سوزش ادار، تكرار ادار بويژه درشب، تغيير رنگ ادار، ظاهرشدن خون در ادرار و تورم دراطراف چشم بر شمرد.

چرخچيان اين مطلب را كه "بانوشيدن مايعات فراوان مي‌توان بيماريهاي كليه را بهبود بخشيد و نياز به درمان دارويي ندارد را نادرست دانست.

وي خاطرنشان ساخت: تجربه نشان مي‌دهد، افراد دياليزي و بيماران كليوي در صورت توجه به‌بيماري خود و شروع درمان ديگر مجبور به‌تحمل هزينه‌هاي ناشي از دياليز، پيوند كليه و تحمل دردهاي سنگين ناشي از آن نمي‌شوند.

به‌گفته اين متخصص، نارسايي كليه مادرزادي، عفونت‌هاي اداري، ديابت، سنگ كليه وپرفشاري خون از مهمترين عواملي است كه كاركليه‌ها را تحت تاثير قرار مي‌دهد.

دكتر "چرخچيان" يادآورشد: سنگ كليه بيماري شايعي است كه در بعضي موارد ارثي و بدون علامت بوجود نمي‌آيد بلكه با علامت‌هايي مانند درد، خونريزي و عفونت همراه است.

متخصص كليه و فشار خون مركز آموزشي درماني دانشگاه علوم پزشكي قزوين، افزود: بيماري مزمن كليوي احتمال ابتلا به بيماري قلبي و عروقي را افزايش مي‌دهد، بطوري كه اين بيماري به كندي در زمان طولاني پيشرفت مي‌كند.

به‌گفته وي با كاهش وزن اضافي، رژيم غذايي مناسب، برنامه ورزشي و مصرف نكردن دخانيات مي‌توان از بروز بيماري‌هاي كليوي مزمن جلوگيري كرد.

در حال حاضر ‪ ۲۰۲‬بيماري دياليزي و ‪ ۱۶۵‬بيماري پيوندي تحت پوشش انجمن حمايت از بيماران كليوي استان قزوين هستند.
 
بالا