• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

نازک‌ترین جاذب نور در ساختار جدید نانو + عکس

parisa

متخصص بخش
[h=3]نازک‌ترین جاذب نور در ساختار جدید نانو قدس آنلاین – محسن رنگیان: جذب کننده نور در ابعاد نانو، رکورد اندازه و کارایی را شکسته و می تواند به تولید سلول های خورشیدی بهتر منجر شود.
به گزارش گروه دانش و فناوری قدس آنلاین، دانشمندان در دانشگاه استنفورد موفق به ساخت جاذب‌های نوری شده اند که هزاران بار نازکتر از یک ورق کاغذ هستند.
ساختار نانوی آن قادر به جذب نزدیک به 100 درصد از نور مرئی ناشی از یک طول موج خاص می باشد. محققان می‌گویند این ماده می‌تواند منجر به ساخت سلول‌های خورشیدی ارزان تر و کارآمدتر در میان محصولات دیگر گردد.

Carl Hagglund، نویسنده اصلی این مقاله می گوید: ذرات فلزی، مانند یک رشته تار گیتار که دارای یک فرکانس رزونانس قابل تنظیم است، دارای یک فرکانس رزونانس هستند که می تواند برای جذب طول موج خاصی از نور کوک شوند.
وی می افزاید: ما خواص نوری سیستم خود را برای به حداکثر رساندن جذب نور تنظیم کرده ایم.
برای ایجاد جاذب نور، یک ویفر نازک با صدها میلیون نقطه گرد از طلا در ابعاد نانو، که اساسا یک آهن ربای کوچک کروی هستند، پوشیده می شود.
ویفر شامل حدود 520 میلیارد نانو نقطه در هر اینچ مربع است. ویفر با یک لایه اضافی از فیلم در بالاترین قسمت قرار می گیرد.
ضخامت فیلم تعیین کننده فرکانس نور خاصی است که جذب می کند. در مراحل تست، نمونه‌های اولیه نشان داد که قادر به جذب 99 درصد از نور تولید شده با طول موج 600 نانومتر می باشد.
در تکنولوژی قبلی برای جذب همین مقدار نور نیاز یک لایه بنیادی که سه برابر ضخیم تر از جاذب های جدید بودند، است.
این گروه تحقیقاتی معتقد است که جاذب‌های نور این پتانسیل را دارند که به میزان قابل توجهی کارایی سلول‌های خورشیدی را افزایش دهند.
حجم کوچکی از این ساختار می تواند جریان الکتریکی مناسبی را تولید کند. این نوآوری به عنوان سازه ای که نیاز به مواد کمتری دارد، می تواند فن آوری سلول های خورشیدی را مقرون به صرفه تر سازد.
 
بالا