• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

ناكامي در رده‌هاي پايه، چشم به موفقيت تيم بزرگسالان و ليگي كم‌فروغ

ahmadfononi

معاونت انجمن
خبرگزاري فارس: فوتبال بانوان ايران در سال 89 با فراز و نشيب‌هاي زيادي روبرو بود كه از مهمترين آنها ناكامي تيم‌هاي نوجوانان و جوانان و موفقيت آخرين روزهاي سال تيم بزرگسالان بود.
A0945887.jpg


به گزارش خبرگزاري فارس، پس از ناكامي تيم‌هاي فوتبال بانوان در مسابقات مقدماتي قهرمان آسيا در دو سال قبل، علي كفاشيان رئيس فدراسيون فوتبال با دلزدگي از اين ناكامي دستور به توقف فعاليت‌هاي فوتبال بانوان در رده بزرگسالان را داد.
تصميمي كه شايد چندان حرفه‌اي نبود اما فدراسيون فوتبال تصميم گرفت به جاي برنامه‌ريزي براي تيم‌هاي بزرگسالان، در رده‌هاي پايه هزينه كند.

بر همين مبنا كميته بانوان فدراسيون فوتبال با وجودي كه مي‌دانست مسابقات آسيايي گوانگجو و در اواخر سال 89 مرحله اول مسابقات مقدماتي المپيك را در پيش دارد، اساس كار را به توجه به تيم‌هاي پايه گذاشت.


* چهارمي با چاشني پوشش اسلامي
اولين مسابقه‌اي كه كميته بانوان در بخش فوتبال با آن روبرو بود، رقابت‌هاي المپيك نوجوانان در سنگاپور در مرداد سال گذشته بود. پيش از اين كه بانوان نوجوان ايران بتوانند مجوز حضور در اين مسابقات را كسب كنند فدراسيون با چالشي به نام پوشش اسلامي و حضور با حجاب در اين مسابقات روبرو شود. با وجودي كه به نظر مي‌رسيد از مدت‌ها قبل رايزني‌‌ها براي حضور با پوشش اسلامي بانوان ايران انجام شده، سرانجام فدراسيون با كمك كميته ملي المپيك و با دردسرهاي فراوان توانست مجوز حضور بازيكنان ايران با حجاب اسلامي را بگيرد.
تيم زير 16 ساله‌هاي ايران كه در اواخر سال 88 در فستيوال 13 ساله‌ها در سريلانكا شركت كرده بود با سرمربيگري شهرزاد مظفر وارد مسابقات المپيك سنگاپور شد.
عملكرد تيم بانوان زير 16 سال در المپيك سنگاپور با توجه به اين كه براي اولين بار بود كه چنين رقابت‌هايي را تجربه مي‌كردند قابل تقدير و در عين حال قابل تامل بود.
ايران توانست به رتبه چهارم دست پيدا كند.

* غايب در گوانگجو به اميد موفقيت تيم‌هاي نوجوانان و جوانان
پس از رقابت‌هاي سنگاپور، بازي‌هاي آسيايي گوانگجو پيش رو بود و با وجودي كه سازمان تربيت‌بدني اصرار داشت تيم ملي بانوان ايران در اين مسابقات شركت كند، علي كفاشيان با علم به اين موضوع كه اين تيم شرايط خوبي براي رقابت با حريفان آسيايي را ندارد، حاضر به اعزام تيم نشد.
در روزهايي كه همچنان وضعيت تيم‌هاي بزرگسالان نامشخص بود، اردوي تيم‌هاي نوجوانان و جوانان براي شركت در مسابقات مقدماتي قهرماني آسيا برگزار مي‌شد.
ابتدا تيم جوانان با سرمربيگري مهناز امير شقاقي قدم به مرحله اول مسابقات مقدماتي آسيا گذاشت.
بانوان جوان پيش از حضور در اين مسابقات در اردوهاي تداركاتي به هيچ وجه آماده نشان نداده و حتي نگراني‌هايي هم به وجود آوردند اما سرمربي اين تيم معتقد بود تيمش در حال آماده شدن است و در مسابقات رسمي چهره متفاوتي خواهد داشت. اين تيم توانست مرحله اول مسابقات مقدماتي را با موفقيت پشت سر بگذارد و وارد مرحله دوم رقابت‌ها در مالزي شد.
همان طور كه از قبل پيش‌بيني مي‌شد در شرايطي كه شاگردان امير شقاقي از بهترين امكانات برخوردار بودند و حمايت عجيبي از اين تيم در درون فدراسيون مي‌شد، در مالزي ضعيف‌ترين نتايج نصيب تيم جوانان ايران شد.
جدا از نتايج ضعيف، حواشي تيم ايران بود كه قابل توجه بود. اختلاف بين سرپرست و سرمربي تيم پس از بازگشت از مالزي عيان شد و بي خبري 10 روزه از امير شقاقي پس از بازگشت از مالزي از ديگر نكات قابل توجه اين ناكامي بود. هنوز هم كميته بانوان فدراسيون فوتبال گزارشي از دلايل كسب نتايج ضعيف اين تيم با سرمربيگري امير شقاقي ارائه نكرده است.

* تلاش نوجوانان هم به بار ننشست
پس از ناكامي تيم جوانان در صعود به مرحله نهايي مسابقات قهرماني آسيا، كميته بانوان اميد خود را به تيم نوجوانان با سرمربيگري مريم ايراندوست بست. اين تيم هم مثل جوانان از مرحله اول مسابقات سربلند بيرون آمد اما در مرحله دوم نتوانست امتياز لازم را كسب كند و از صعود به مرحله نهايي باز ماند.
مسابقه ملي بعدي كه فدراسيون با آن رو برو بود، رقابت‌هاي مرحله اول انتخابي المپيك لندن بود. در حالي كه دو سال توقف در فعاليت تيم ملي بزرگسالان، شرايط براي آماده سازي اين تيم را سخت مي‌كرد فدراسيون تصميم به تشكيل تيم و اعزام آن به اين رقابت‌ها گرفت.
پيش از اين تصميم فريده شجاعي رئيس كميته بانوان بر اين بود تا سرمربي خارجي هدايت تيم بزرگسالان را بر عهده بگيرد اما مربي‌اي كه بتواند شرايط حضور در ايران را داشته باشد پيدا نشد تا هدايت تيم به مريم ايراندوست سپرده شود. بانوان ايران توانستند مرحله اول مسابقات انتخابي المپيك لندن را با موفقيت پشت سر بگذارند و اكنون خود را براي مرحله دوم مسابقات كه در تير ماه برگزار مي‌شود آماده مي‌كنند.

*ليگي كم فروغ و بي‌پديده
در حين برگزاري بازي‌هاي ملي در رده هاي مختلف، ليگ برتر فوتبال بانوان نيز با وجود بي‌نظمي‌هاي هميشگي برگزار شد.
ليگ با حضور 12 تيم آغاز شد اما در ادامه راه تيم‌هاي وحدت خوزستان و ذوب‌آهن اردبيل از حضور در مسابقات انصراف داده و به يك رده پايين تر سقوط كردند.
بررسي ليگ برتر فوتبال بانوان نشان مي‌دهد كه هدف فقط برگزاري اين رقابت‌هاست و خروجي خاصي ندارد.
كه اگر غير از اين بود با وجود برگزاري همه ساله ليگ، كميته بانوان براي داشتن تيمي خوب از بازيكناني كه فوتبال را كنار گذاشته و در فوتسال فعاليت خود را را دنبال مي‌كنند نمي‌خواست به تيم ملي فوتبال بپيوندند.
نداشتن امكانات مناسب و از مهمترين آنها فضا و چمن براي بانوان، نداشتن اسپانسر‌هاي قوي از عواملي است كه ليگ برتر فوتسال را كم رونق و كم فروغ كرده است.
سال 89 براي فوتبال بانوان ايران تجربه گرانبهايي شد تا با پشت سر گذاشتن چند تورنمنت بين‌المللي خود را براي دوره‌هاي بعدي آماده و مدعي‌تر نشان دهد.
تيم ملي فوتبال بانوان در سال جديد با دو مسابقه غرب آسيا و مرحله دوم انتخابي المپيك لندن روبرو است و تلاش كميته بانوان در اين است كه بتواند از ناكامي‌هاي سال گذشته پلي براي موفقيت در سال جديد را بسازد.
 
بالا