• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

نان مغزدار

سنجاقي

متخصص بخش گفتگوی آزاد
پختن نان تازه در هوای سرد و عطر آن در فضای خونه یکی از لذت بخش ترین هنرهای آشپزی محسوب میشه، بخصوص استفاده از بهترین مواد تشکیل دهنده نان که لذتش رو چندین برابر می کنه. در این دستور از آرد سبوس دار استفاده شده و با توجه به سنگین بودن نوع آرد، زمان بیشتری برای پف آمدن خمیر نیاز هست.
مواد لازم:

  • خمیر مایه یا خمیر ترش - ۱ قاشق غذاخوری
  • آب ولرم - ۱/۴ پیمانه
  • شکر - ۱ قاشق چایخوری
  • آرد گندم با سبوس - ۲ پیمانه
  • انواع مغزها ( کدو، آفتابگردان، تخم کتان، زیره و...) - ۱/۲ پیمانه
  • روغن زیتون - ۲ قاشق غذاخوری
  • آب - ۱/۲ پیمانه
  • نمک - ۱قاشق چایخوری
  • مواد لازم برای رویه نان
  • آرد - ۱/۲ پیمانه
  • آب - ۱ قاشق غذاخوری
دستور تهیه:

  1. خمیر مایه را با یک قاشق مرباخوری شکر و ۱/۲ پیمانه آب ولرم مخلوط کرده و برای ۱۰ دقیقه بدون حرکت دادن در جای گرم قرار می دهیم تا پف کند.
  2. در کاسه بزرگی آرد و مغزهای دلخواه را با هم مخلوط می کنیم.
  3. نمک و روغن را به آرد اضافه می کنیم.
  4. خمیر مایه پف کرده و آب را اضافه کرده، با آرد مخلوط کرده و ورز می دهیم تا خمیر نرم و کمی و چسبنده ای به دست آید.
  5. این خمیر نباید زیاد خشک شود، بنابراین آرد اضافه نپاشید.
  6. کاسه را چرب کرده، خمیر را در آن قرار می دهیم و روی آن را با حوله پوشانده در جای نسبتاً گرمی برای ۲ ساعت قرار می دهیم تا پف کند.
  7. سپس خمیر را دوباره کمی ورز داده و به شکلهای دلخواه درآورده و روی سینی فر چرب شده قرار می دهیم.
  8. رویه را بوسیله برس روی نان زده و مغز دلخواه مانند کنجد، کدو، سیاه دانه، و زیره می پاشیم.
  9. نانها را مجدداً به مدت نیمساعت استراحت می دهیم.
  10. داخل فر داغ با حرارت ۱۸۰ درجه سانیگراد به مدت ۳۰ دقیقه آنها را آماده می کنیم.
طرز تهیه رویه
  1. آرد و آب را روی حرارت قرار داده، مرتباً همزده تا بجوشد و غلیظ شود.
  2. بعد از کمی خنک شدن روی سطح نون بوسیله برس پخش می کنیم.
 
بالا