• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

نحوه تمیز کردن صفحات لمسی

ناهید

متخصص بخش
پاک کردن صفحه های لمسی گوشی های هوشمند و تبلت ها کار سختی نیست. به هیچ کیت یا روش مخصوصی برای تمیز کردن نیاز ندارید. فقط باید بدانید که چه کارهایی را نباید انجام دهید! بعضی از روش ها و وسایل ممکن است به صفحه های لمسی آسیب بزنند. اگر این ها را بدانید، با ساده ترین چیزهایی که دم دستتان است می توانید در طی چند ثانیه، تمامی ناپاکی ها مثل چربی و گرد و غبار را از روی گوشی و یا تبلت تان پاک کنید. چه کارهایی را نباید انجام داد بیایید قبل از این که بگوییم چگونه می توان به راحتی صفحه های لمسی را تمیز کرد، بگوییم که چه کارهایی را هرگز نباید انجام دهیم.
  • هرگز از مواد شوینده ی شیمیایی که پایه ی الکلی دارند و یا حاوی آمونیاک هستند استفاده نکنید! اگر برای تمیزکاری حتماً نیاز به مایع دارید، می توانید از مقدار کمی آب برای این کار استفاده کنید. همچنین می توانید مواد شوینده ی مخصوص این کار را خریداری کنید. به طور مثال می توانید از iKlenz که مورد تأیید شرکت اپل است استفاده کنید؛ امّا باز هم می گویم که هیچ نیازی به خرید چیز به خصوصی ندارید.


  • هرگز از پارچه های زبر، حوله های کاغذی و یا حتی دستمال کاغذی که باعث وارد شدن آسیب به صفحه ی لمسی می شود استفاده نکنید. در عوض می توانید از پارچه های میکروفیبری (معمولاً برای تمیز کردن شیشه ی عینک نیز مورد استفاده قرار می گیرند) که انحصاراً برای این کار ساخته شده اند استفاده کنید.


  • هرگز از مقدار زیادی آب برای تمیز کردن استفاده نکنید. اگر به آب نیاز دارید، همان طور که پیش تر گفته شد، می توانید پارچه ی میکروفیبری خود را با مقدار کمی آب خالص و یا مواد شوینده ی مخصوص تَر کنید. در هر حال پیشنهاد می شود اگر از مایع جهت شست و شو استفاده می کنید، حتماً نمایشگر دستگاه یا کلاً خود دستگاه را خاموش کنید.


  • و پیش و پا افتاده ترین یادآوری این که هرگز برای پاک سازی، فشار غیر متعارف به صفحه وارد نکنید!

یادآور می شوم که توصیه های ذکر شده در این نوشتار مخصوص صفحاتی ست که با هیچ محافظ صفحه ای محافظت نمی شوند. بدیهی ست اگر از محافظ صفحه استفاده می کنید، می توانید وسواس کمتری به خرج دهید! یک پارچه ی میکروفیبری تهیه کنید برای تمیز کردن یک صفحه ی لمسی، تنها چیزی که واقعاً نیاز دارید، یک پارچه ی میکروفیبری است. اگر صفحه خیلی کثیف است، می توانید از مقدار کمی آب هم استفاده کنید (هرگز از مواد کف ساز مثل صابون استفاده نکنید!). ممکن است با خواندن “پارچه ی میکروفیبری” فکر کنید چیز خیلی منحصربه فردی ست! امّا اصلاً این طور نیست. این پارچه ها به وفور و به ارزانی یافت می شوند! اگر عینک دارید، حتماً هنگام خرید عینک، یک پارچه ی میکروفیبری نیز هدیه گرفته اید. این پارچه ها برای تمیز کردن انواع شیشه ها ساخته شده اند. چه می خواهد شیشه ی عینک طبی یا آفتابی باشد چه شیشه ی صفحات لمسی تلفن های هوشمند و تبلت ها. در هر صورت اگر پارچه ی میکروفیبری در اختیار ندارید، می توانید از پارچه های کتان هم استفاده کنید. البته انتظار نداشته باشید که همان نتیجه ای را که می توان با پارچه های میکروفیبری گرفت، با تی شرت کتان خود بگیرید!
اما چرا پارچه های میکروفیبری؟ همانطور که مشخص است، میکروفیبر یعنی الیافی بسیار ریز که با میکروسکوپ قابل مشاهده هستند و “میکرو” پیشوندی ست برای چیزهای بسیار ریز! این الیاف بسیار ریز به هیچ وجه به سطوح صافی مثل شیشه آسیب نمی زنند؛ امّا اصل مطلب این جاست که این نوع پارچه ها، چربی ها و گرد و غبار را به جای این که روی صفحه به این طرف و آن طرف ببرند، به خود جذب می کنند! چند تکان کوچک پارچه ی میکروفیبری روی گوشی، تنها کاری ست که باید انجام دهید! چگونه یک صفحه ی لمسی را تمیز کنیم؟ خوب، حالا که وسیله ی مورد نیاز عملیات را در دست داریم، می رویم به سراغ خود عملیات تمیزکاری!
  • دستگاه را خاموش کنید! می توان گفت این مرحله اختیاری ست. اگر از آب استفاده می کنید بهتر است این مرحله را انجام دهید. در کل، وسواس زیادی بده! ولی خوب، خاموش کردن دستگاه می تواند در دیدن کثیفی ها کمکتان کند!


  • بصورت عمودی یا افقی و در یک جهت، پارچه ی میکروفیبری را روی صفحه بکشید. به طور مثال، پارچه را روی قسمت سمت چپ صفحه گذاشته و به آرامی و مستقیماً به سمت راست بکشید. حالا پارچه را از صفحه برداشته، کمی پایین تر برده و دوباره از چپ به راست بکشید. ممکن است بگویید انجام حرکات دایره وار سریع تر و راحت تر است. راست می گویید! ولی این کار باعث می شود کثیفی ها و به خصوص ذرات درشت تر روی صفحه کشیده شوند و باعث وارد آمدن آسیب شوند. روش که گفته شد، امن ترین راه است.


  • و برای بار چندم، اگر نیاز است، مقدار بسیار بسیار اندکی جهت تَر کردن پارچه استفاده کنید. از صابون و یا هیچ ماده ی افزودنی دیگری به آب بپرهیزید.


  • اگر از آب استفاده کردید، حتما با گوشه ی دیگری از پارچه که خشک است، صفحه را خشک کنید. در این مرحله هم نیاز به اعمال وسواس بیش از حد نیست! اگر به اندازه ی کافی خشک نشد، بگذارید به طور طبیعی با هوا جریان هوا خشک شود!


خلاصه ی قضیه، دستگاه را خاموش کنید، با پارچه تمیزش کنید! خشکش کنید. روشنش کنید! حالا خود پارچه میکروفیبری را چطور تمیز کنیم؟ اگر پارچه بیش از حد کثیف شده است، می توانید از آب گرم و صابون استفاده کنید. هرگز از مواد شوینده ی شیمیایی حاوی الکل یا آمونیاک برای پاک کردن پارچه استفاده نکنید، چون ممکن است باعث وارد آمدن آسیب به الیاف پارچه شود. اگر از اقشار مرفهان بی درد جامعه هستید (
این نوشتار در عین سادگی و پیش وپا افتادگی، حاوی نکات مهّم و کوچکی بود!


 
بالا