Maryam
متخصص بخش ادبیات
عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي اصفهان گفت: نخوردن صبحانه ضريب هوشي و قدرت يادگيري كودكان و دانش آموزان را كاهش داده و به خستگي زودهنگام آنان منجر ميشود.
دكتر"مهدي سالك" فوق تخصص غدد روزيكشنبه درگفتگوبا ایرنا افزود: خوردن صبحانه نقش مهم واساسي درافزايش قدرت يادگيري،خلاقيت وابتكار كودكان دارد ، بنابراين والدين بايد نسبت به صرف صبحانه فرزندان ، بيش از ديگر وعده غذائي دقت كنند.
وي اظهار داشت: كودكان هفت تا هشت ساعت بعد از خوردن شام، در ناشتايي بسر ميبرندو با صرف صبحانه مغز از قند كافي به عنوان غذا و منبع انرژي استفاده ميكند.
سالك افزود: براي اينكه كودك و دانشآموزاشتهاي كافي براي خوردن صبحانه داشته باشند ، بايد شام را در ساعات ابتدايي شب صرف كنند و شبها در ساعت معيني بخوابند تا صبح زود بيدار شوند و وقت كافي براي خوردن صبحانه داشته باشند.
وي بااشاره به اين كه برخي از آنان علاقه مند بهخوردن صبحانه نيستند گفت:
در اين موضوع والدين ميتوانند بادادن تنقلات سنتي مانند گردو ، بادام و نيز يك عدد كيك ، صبحانه مقطعي فرزند خود را تامين و براي بردن لقمه نان و پنير به عنوان صبحانه كامل به مدرسه ترغيب شوند.
وي افزود : اگر مدت زمان نخوردن صبحانه طولاني تر باشد، نگهداري قندخون در سطحي كه مغز قادر به فعاليت طبيعي خودباشد، دشوارتر و يادگيري ، تمركز حواس و تعادل حركتي آنها مختل ميشود.
وي با بيان اينكه نخوردن صبحانه درصورتي كه تداوم يابد تبديل به عادت ميشود، گفت: اين امر موجب دريافت كم مواد مغذي روزانه مورد نياز فرد را ميشود كه در وعدههاي ديگر جايگزين نخواهد شد.
وي آگاهي دادن كودكان و دانش آموزان از سوي والدين و مسئولان مدارس ،از تاثيرات بد نخوردن صبحانه امري ضروري دانست و گفت: غذاهايي مثل فرني، شيربرنج، حليم و عدسي كه اغلب مورد علاقه كودكان هستند، از ارزش غذايي بالايي برخوردارند، كه ميتواند كودكان را به خوردن صبحانه علاقه مند كند.
اين متخصص غدد نان، پنير و گردو، نان و تخم مرغ، نان ، كره ، مربا و نان ، كره و خرما همراه با يك ليوان شير را صبحانههايي سالم و مغذي براي رشد و تنظيم فعاليت غدد كودكان سنين مدرسه دانست.
دكتر"علي رنجبران" كارشناس علوم تغذيه دانشگاه اصفهان نيز گفت: مهمترين وعده غذائي براي كودكان و نوجوانان به دليل داشتن پروتئين و فيبر صبحانه است.
وي افزود :ميل كردن "صبحانه سالم" كاملا ضروري است بهطوريكه حذف آن براي سلامت جسمي و روحي بسيار مضر است و در درازمدت باعث بروز بيماريهاي تغذيه، خوني و استخواني ميشود.
اين كارشناس علوم تغذيه گفت: بررسيها نشان دادهاست كه خوردن صبحانه حتي يك "لقمه ساده" نان و پنير ، خرما، گردو و تخم مرغ، توانايي ذهني و رواني را در افراد بخصوص كودكان كه درحال رشد هستند و نياز به مواد مغذي دارند، افزايش ميدهد.
وي،بابياناين كه اغلب كودكان در نخوردن صبحانهازوالدين خود الگوبرداري مي كنند،افزود: بهدليل اين كه زندگي ماشيني فرصت خوردن صبحانه را از مردم گرفته است بهتر است آنها از شب قبل ، صبحانه خود و كودك را به شكل لقمهيي آماده كنند و در زمان مناسب ساعات اوليه روز ميل نمايند.
وي باتاكيد براين كه ميتوان هر وعده غذايي را به جزء صبحانهازسبد تغذيه روزانه حذف كرد، گفت: خانوادهها بايد عادت غلط نخوردن صبحانه را ترك كنند زيرا در درازمدت به بيماريهاي سوء تغذيه، پوكي استخوان و كند ذهني دچار مي شوند.
دكتر"مهدي سالك" فوق تخصص غدد روزيكشنبه درگفتگوبا ایرنا افزود: خوردن صبحانه نقش مهم واساسي درافزايش قدرت يادگيري،خلاقيت وابتكار كودكان دارد ، بنابراين والدين بايد نسبت به صرف صبحانه فرزندان ، بيش از ديگر وعده غذائي دقت كنند.
وي اظهار داشت: كودكان هفت تا هشت ساعت بعد از خوردن شام، در ناشتايي بسر ميبرندو با صرف صبحانه مغز از قند كافي به عنوان غذا و منبع انرژي استفاده ميكند.
سالك افزود: براي اينكه كودك و دانشآموزاشتهاي كافي براي خوردن صبحانه داشته باشند ، بايد شام را در ساعات ابتدايي شب صرف كنند و شبها در ساعت معيني بخوابند تا صبح زود بيدار شوند و وقت كافي براي خوردن صبحانه داشته باشند.
وي بااشاره به اين كه برخي از آنان علاقه مند بهخوردن صبحانه نيستند گفت:
در اين موضوع والدين ميتوانند بادادن تنقلات سنتي مانند گردو ، بادام و نيز يك عدد كيك ، صبحانه مقطعي فرزند خود را تامين و براي بردن لقمه نان و پنير به عنوان صبحانه كامل به مدرسه ترغيب شوند.
وي افزود : اگر مدت زمان نخوردن صبحانه طولاني تر باشد، نگهداري قندخون در سطحي كه مغز قادر به فعاليت طبيعي خودباشد، دشوارتر و يادگيري ، تمركز حواس و تعادل حركتي آنها مختل ميشود.
وي با بيان اينكه نخوردن صبحانه درصورتي كه تداوم يابد تبديل به عادت ميشود، گفت: اين امر موجب دريافت كم مواد مغذي روزانه مورد نياز فرد را ميشود كه در وعدههاي ديگر جايگزين نخواهد شد.
وي آگاهي دادن كودكان و دانش آموزان از سوي والدين و مسئولان مدارس ،از تاثيرات بد نخوردن صبحانه امري ضروري دانست و گفت: غذاهايي مثل فرني، شيربرنج، حليم و عدسي كه اغلب مورد علاقه كودكان هستند، از ارزش غذايي بالايي برخوردارند، كه ميتواند كودكان را به خوردن صبحانه علاقه مند كند.
اين متخصص غدد نان، پنير و گردو، نان و تخم مرغ، نان ، كره ، مربا و نان ، كره و خرما همراه با يك ليوان شير را صبحانههايي سالم و مغذي براي رشد و تنظيم فعاليت غدد كودكان سنين مدرسه دانست.
دكتر"علي رنجبران" كارشناس علوم تغذيه دانشگاه اصفهان نيز گفت: مهمترين وعده غذائي براي كودكان و نوجوانان به دليل داشتن پروتئين و فيبر صبحانه است.
وي افزود :ميل كردن "صبحانه سالم" كاملا ضروري است بهطوريكه حذف آن براي سلامت جسمي و روحي بسيار مضر است و در درازمدت باعث بروز بيماريهاي تغذيه، خوني و استخواني ميشود.
اين كارشناس علوم تغذيه گفت: بررسيها نشان دادهاست كه خوردن صبحانه حتي يك "لقمه ساده" نان و پنير ، خرما، گردو و تخم مرغ، توانايي ذهني و رواني را در افراد بخصوص كودكان كه درحال رشد هستند و نياز به مواد مغذي دارند، افزايش ميدهد.
وي،بابياناين كه اغلب كودكان در نخوردن صبحانهازوالدين خود الگوبرداري مي كنند،افزود: بهدليل اين كه زندگي ماشيني فرصت خوردن صبحانه را از مردم گرفته است بهتر است آنها از شب قبل ، صبحانه خود و كودك را به شكل لقمهيي آماده كنند و در زمان مناسب ساعات اوليه روز ميل نمايند.
وي باتاكيد براين كه ميتوان هر وعده غذايي را به جزء صبحانهازسبد تغذيه روزانه حذف كرد، گفت: خانوادهها بايد عادت غلط نخوردن صبحانه را ترك كنند زيرا در درازمدت به بيماريهاي سوء تغذيه، پوكي استخوان و كند ذهني دچار مي شوند.