الهه خورشید
متخصص بخش خانه و خانواده
احتمالا بسیاری از خانم ها مواد و لوازم آرایششان را بسیار دوست دارند و گاهی رنگ بعضی از آن ها آنقدر برای شان زیباست که به هیچ وجه دوست ندارند هیچ کدام را دور بیندازند اما باید بدانید بعد از مدتی در لوازم و مواد آرایشی شما اتفاقاتی می افتد که دیگر برای استفاده مناسب نیستند چون تبدیل به یک بستر خوب برای رشد باکتری ها شده اند.
● بیشترین توجه را داشته باشید ریمل از آن دسته لوازم آرایشی است که باید نسبت به آن بیشترین حساسیت را داشته باشید، «جیم همر»، متخصص ترکیبات شیمیایی مواد آرایشی می گوید:«هربار که برس ریمل را بیرون می آورید، از آن استفاده می کنید و دوباره آن را سر جایش برمی گردانید، در این مسیر برس میزانی باکتری جذب می کند و آن را به درون ریمل می برد.» وقتی باکتری ها درون ریمل تجمع کنند، می توانند باعث قرمزی، خارش یا حتی گاهی ورم ملتهب و گل مژه در ناحیه چشم ها بشود. اگر می خواهید از سلامت ریمل خود مطمئن باشید هر ۲ تا ۳ ماه ریمل را عوض کنید. «پتی دابروف »، آرایشگر می گوید:«وقتی ریمل شما خراب می شود بویی نزدیک به بوی گازوئیل از آن به مشام می رسد.» هرگاه در چشم های تان احساس ناراحتی کردید و نشانه هایی از بعضی بیماری ها را در آن ها دیدید، باید نخستین کاری که می کنید دور انداختن تمام لوازم آرایش های مربوط به چشم تان باشد چون ممکن بیماری به آن ها سرایت کرده باشد. اگر بعد از یک یا ۲ روز خوب نشد حتما به یک متخصص چشم مراجعه کنید.
● باکتری ها عاشقش هستند به جز مواردی که فرمول و حالت پودری دارند، تقریبا تمام کرم پودرها بر پایه آب هستند که این، به معنای این است که باکتری ها عاشق آن ها هستند. جیم همر می گوید:«وقتی هنوز بسته بندی کرم پودر باز نشده است می توان تا ۲ سال از آن نگهداری کرد ولی وقتی یک بار بسته بندی آن باز شود بهتر است تنها ۶ ماه تا یک سال بعد از آن استفاده کرد.» کرم پودرهای خود را دور از فضاهای مرطوب(مثل حمام )، گرم و پرنور نگهداری کنید. چون این محیط ها رشد باکتری ها را بیشتر می کند و باعث می شود که کرم پودر و به طور کلی تمام لوازم آرایش شما سریع تر فاسد شود. از دیگر نشانه های انقضا تغییر بو یا رنگ کرم پودر است، در این حالت مصرف کرم پودر می تواند باعث ایجاد حساسیت و آکنه و جوش بشود.
● اگر گیاهی است توجه کنید پنکیک از آن دسته لوازم آرایش هایی که احتمال فاسد شدن آن بسیار کم است و می توانید تا مدت ها استفاده کنید، هر پنکیکی را حداقل می توان یک تا ۲ سال استفاده کرد. نیکیتا ویلسون می گوید:«بعضی از پنکیک هایی که منشا گیاهی دارند مقدار بسیار کمی آب دارند بنابراین اگر آن را در اطراف محیط های مرطوبی چون حمام قرار دهید احتمال رشد باکتری ها در آن وجود دارد. بنابراین اول از همه به برچسب پنکیک تان نگاه کنید اگر روی آن عبارت گیاهی (botanical) وجود داشت یا روی آن نوشته بود که موادی چون بابونه، آلوورا، بامبو، چای سبز یا... . دارد باید در نگهداری آن دقت بیشتری کنید چون در آن ها مقداری آب وجود دارد.
● خرابی اش را از ظاهرش بفهمید جیم همر می گوید: «در رژلب ها آبی وجود ندارد بنابراین احتمال فاسد شدن آن ها بسیار کمتر است ولی از آن جا که این محصول مدام با لب ها در تماس هستند بهتر است هر سال عوض شوند.همچنین اگر به تازگی بیمار بوده اید بهتر است رژ خود را دور بیندازید.» دابروف می گوید:«رژلب ها مواد روغنی شکل دارند بنابراین در طول زمان بوی روغن مانده می گیرند.باید بدانید ظاهر این محصول می تواند فاسد شدنش را نشان دهد و هرگاه احساس کردید در بافت و ترکیب رژتان تغییری ایجاد شده، آن را دور بیندازید. یکی دیگر از نشانه های فاسدشدن سفت شدن رژ است به طوری که رنگدانه های آن به راحتی روی لب نمی نشینند و اگر شما از آن استفاده کنید ناصافی اش را احساس می کنید.»
● دقت بیشتر در مورد سایه های کرمی و مایع اگر چشمانی حساس دارید یا به سلامت چشم های تان اهمیت فراوانی می دهید و نمی خواهید قرمز شوند یا به خارش بیفتند هر ۳ ماه یک بار سایه چشم تان را عوض کنید هرچند سایه ها تقریبا فرمولی شبیه باقی پودر ها مثل پنکیک، رژگونه دارند ولی از آنجا که با حساس ترین قسمت بدن سروکار دارند بنابراین انتقال باکتری ها به آن و بعد سرایتش به چشم می تواند بسیار خطرناک باشد، در مورد سایه چشم های غیرپودری و کرمی باید دقت بیشتری هم داشته باشید چون باکتری ها بسیار سریع تر در آن ها رشد می کنند، اگر با انگشت سایه می زنید قبلش کاملا دست های تان را بشویید . علاوه بر این هر تغییر رنگ یا بو می تواند نشانه خراب شدن سایه باشد.
● آلودگی بدون نشانه خط چشم مایع یا مداد باید هر ۳ ماه یک بار عوض شود. همانند سایه، خط چشم نیز نزدیک منطقه ای حساس استفاده می شود و اگر به باکتری ها آلوده باشد به راحتی آن را به چشم انتقال می دهد. جیم همر می گوید:«آلودگی خط چشم معمولا هیچ نشانه آشکاری ندارد.»اگر خط چشم تان آلوده باشد احتمال قرمزی، خارش و در موارد بد، التهاب به وجود می آ ید. البته از مداد چشم می توان مدت طولانی تری استفاده کرد به این شرط که به طور مرتب آن را بتراشید. ● اگر می خواهید جوش نزنید وقتی از کرم های گریم استفاده می کنید یعنی می خواهید جوش ها و جای آن ها را بپوشانید و قاعدتا نمی خواهید باعث ایجاد جوش شوید. ولی باید بدانید که اگر از یک کرم گریم بسیار قدیمی استفاده کنید احتمال این که روی صورت تان جوش به وجود بیاید زیاد است. «نیکیتا ویلسون»، متخصص ترکیبات شیمیایی مواد آرایشی می گوید:«وقتی رنگ کرم شما کمی تغییر کند نشان می دهد که فاسد شده است و دیگر قابل استفاده نیست.» کرم های گریم مایع بهتر است بعد از یک سال دور ریخته شوند ولی از پودر های گریم می توان تا ۲ سال استفاده کرد.
● دیر فاسد می شود دقیقا همان قانونی که درباره پنکیک ها وجود داشت در مورد رژگونه های پودری هم صدق می کند یعنی اگر در مواد تشکیل دهنده آن آب وجود نداشته باشد، می توانید تا مدت ها از آن استفاده کنید ولی اگر رژگونه شما کرمی باشد باید هرسال آن را عوض کنید.ویلسون می گوید:«اگر می خواهید عمر رژگونه را زیاد کنید به طور مرتب برس آن را بشویید و رژگونه را در محیطی تاریک و خشک نگهداری کنید. اگر رژگونه تان مرطوب یا نم دار شود، احتمال رشد باکتری ها در آن تسریع می شود این رطوبت می تواند ازتماس برس با کرم پودر یا کرم صورت به رژگونه سرایت کند.» دابروف می گوید:«وقتی شما رژگونه خود را روی کرم صورت یا کرم پودر می مالید، چربی ها لابه لای موهای برس گیر می کنند و به رژگونه انتقال می یابند.» این حالت باعث می شود، یک لایه کمرنگ سفید خاکستری روی رژگونه پودری یا لایه ای گچی روی کرم ها به وجود بیاد. برای این که از به وجود آمدن این حالت جلوگیری کنید بعد از استفاده از مرطوب کننده یا کرم پودر چند دقیقه صبر کنید و بعد رژگونه بزنید.همچنین می توانید قبل از استفاده از رژگونه چربی های صورت را پاک کنید و بعد از استفاده نیز برس رژگونه را با یک حوله خشک تمیز کنید. در مورد کرم ها و پودرها ترکیب ظاهری آن ها نیز می تواند بسیار کمک کننده باشد. اگر ترکیب رژگونه تان بسیار سفت و سخت شده بود و به راحتی از هم جدا نمی شد و تکان نمی خورد، باید یک رژگونه نو بخرید.