• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

نكاتي‌ در مورد برنج‌ _ پخت و نگهداری

گل همیشه بهار

متخصص بخش اینترنت

برنج‌ مانند گندم‌ از دو قسمت‌ تشكيل‌ شده‌ است‌.قسمت‌ خارجي‌، چلتوك‌ نام‌ دارد و

قسمت‌داخلي‌ مواد نشاسته‌اي‌ مي‌باشد. قسمت‌ خارجي‌داري‌ ويتامين‌هاي‌B به‌ مقدار زياد

است‌، ولي‌قسمت‌ داخلي‌، ويتامين‌ B ندارد، بلكه‌ داراي‌ماده‌اي‌ است‌ كه‌ ويتامين‌ B را رسوب‌

مي‌دهد و ازبين‌ مي‌برد.

بنابراين‌ بهتر است‌ كه‌ برنج‌ با پوست‌ آن‌ خورده‌شود، زيرا سبوس‌ يا پوست‌ برنج‌ از لحاظ

غذايي‌بسيار با ارزش‌ بوده‌ و مهم‌ترين‌ اثر آن‌ اين‌ است‌ كه‌از سفيدي‌ مو و ريزش‌ آن‌ جلوگيري‌

مي‌كند.

خوب‌ است‌ پوست‌ برنج‌ را در كمي‌ آب‌ بجوشانيدو آن‌ را صاف‌ كرده‌ و با هر غذايي‌ كه‌

دوست‌داريد مصرف‌ كنيد. مي‌توانيد به‌ آن‌ كمي‌ آب‌ ليمواضافه‌ كنيد و در موقع‌ خوردن‌ برنج‌

استفاده‌ كنيدتا تمام‌ ويتامين‌هاي‌ آن‌ را دريافت‌ كنيد.

كته‌ بهتر است‌ يا پلو؟

عده‌اي‌ كته‌ را قويتر و مفيدتر مي‌دانند و معتقدندكه‌ در پلو ويتامين‌هاي‌ برنج‌ در آب‌ حل‌ شده‌ و

به‌خارج‌ ريخته‌ مي‌شود. عده‌اي‌ هم‌ كته‌ را غذايی سنگين‌ و دير هضم‌ مي‌دانند، البته‌ خاصيت‌

ضدويتامين‌ B كه‌ در قسمت‌ داخلی برنج‌ وجود دارد،در كته‌ بيشتر محسوس‌ است‌ و در پلوهای

صاف‌شده‌ كمتر مي‌باشد و از اين‌ رو كته‌ را حتما بايستي‌با ماست‌ و پياز خورد ولي‌ چنانچه‌

برنج‌ را با پوست‌يا سبوس‌ آن‌ بپزند، اين‌ ضرر ندارد. در هر حال‌برنج‌ سفيد كرده‌، چون‌ اساسا

ويتامين‌ ندارد،پلوي‌ آن‌ بهتر از كته‌ مي‌باشد زيرا وقتي‌ ويتامين‌هارا دور ريختيم‌، بهتر است‌ كه‌

ضد ويتامين‌ را هم‌دور بريزيم‌، ولي‌ اگر برنج‌ با چلتوك‌ يا پوست‌ آن‌بود آن‌ را كته‌ نماييد و نگذاريد

ويتامين‌هاي‌ آن‌دور ريخته‌ شود.

چگونگي‌ سفيد شدن‌ برنج‌

وقتي‌ برنج‌ را خيس‌ مي‌كنيد، نمك‌ اضافه‌ نكنيد،بلكه‌ آب‌ را بگذاريد بجوشد، سپس‌ كمي‌ آب‌

سرداضافه‌ و بعد نمك‌ اضافه‌ كنيد. آن‌ گاه‌ مدتي‌ صبركرده‌ برنج‌ را در آن‌ ريخته‌ و سپس‌ آبكش‌

نماييد.همچنين‌ مي‌توانيد كمي‌ آب‌ نارنج‌ به‌ آن‌ اضافه‌كرده‌ و سپس‌ آبكش‌ نماييد.

نگهداري‌ از برنج‌

-1 هرگز برنج‌ را در مقابل‌ نور آفتاب‌ قرار ندهيدبلكه‌ آن‌ را در جاي‌ خشك‌ نگهداري‌ كنيد.

-2 براي‌ اينكه‌ برنج‌ شما به‌ مدت‌ طولاني‌ سالم‌بماند، آن‌ را با مقداري‌ نمك‌ مخلوط كرده‌

ونگهداري‌ كنيد.

-3 بهتر است‌ براي‌ برخورداري‌ از ويتامين‌ B كه‌در برنج‌ وجود دارد، سبوس‌ آن‌ را تهيه‌ كرده‌ و

به‌صورت‌ پودر درآورده‌ و در غذاهايتان‌ از آن‌استفاده‌ كنيد.

 
بالا