• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

نمایشگاه سالانه موبایل بارسلون 2013 MWC

ناهید

متخصص بخش


نمایشگاه سالانه موبایل هر ساله در شهر ساحلی بارسلون در کشور اسپانیا برگزار می شود و کمپانی های معروف سازنده موبایل و لوازم جانبی موبایل جدیدترین دستاوردهای خود را در این نمایشگاه در معرض نمایش قرار می دهند و در روزهای ابتدایی کمپانی های معروف تولید کننده تلفن همراه با برگزاری کنفرانس هایی در این نمایشگاه جدیدترین محصولات خود را معرفی می کنند.





GalaxySIV.jpg



بعد از شایعات فراوان در رابطه با عرضه گلکسی اس ۴ در نمایشگاه MWC 2013 واقع در شهر بارسلون اسپانیا این خبر رسما توسط سامسونگ تکذیب شد!حال شایعات تازه ای در رابطه با زمان و مکان عرضه گلکسی اس ۴ توسط رسانه ها به گوش میرسد.خبر ها حاکی از معرفی سامسونگ گلکسی اس ۴ در ماه مارس (فروردین) و در امریکا است!​
sammobileطی گزارش های پیشین خود برخی از امکانات نسل جدید خانواده گلکسی S منتشر کرد که لازم دانستیم برخی از این امکانات را مجددا در این خبر منتشر کنیم.​
از امکانات سخت افزاری این گوشی هوشمند میتوان به پردازنده پر قدرت ۴ هسته ای با سرعت فرکانس ۲ گیگاهرتز و ۲ گیگ رم اشاره کرد.صفحه نمایش ۴٫۹۹ اینچی Super AMOLED FULL HD با رزولیشن ۱۰۸۰ در ۱۹۲۰,دوربین ۱۳ مگاپیکسلی و دوربین ۲ مگاپیکسلی در جلو از دیگر امکانات این گوشی هستند.سامسونگ گلکسی اس ۴ از اندروید نسخه ۴٫۲ نیز بهره مند است.​




 

ناهید

متخصص بخش
مدیرعامل هواوی، «ریچارد یو» که این روزها نام او را زیاد می‌شنویم، شروع به معرفی محصولات این شرکت به طرق مختلف در بین مردم نموده است. او اخیرا قبل از نمایشگاه CES نیز تلفن 6.1 اینچی Ascend Mate را در یک فروشگاه در چین به نمایش عموم گذاشت. حال او رسما اعلام نموده که هواوی دو تلفن جدید را در کنگره جهانی موبایل بارسلونا معرفی خواهد کرد.
Huawei-CEO-Yu-says-that-the-7.7mm-thin-Huawei-Ascend-W2-Windows-Phone-is-coming-to-MWC
کنگره جهانی موبایل (MWC) تا یک ماه دیگر در بارسلونا برگزار می‌شود و تولیدکنندگان مطرح موبایل نیز خود را برای معرفی مهمترین ابزارهای پرتابل شامل تلفن و تبلت آماده می‌کنند.
مدیرعامل هواوی که اخیرا فعال شده و مدام به اظهار نظر در مورد رقبا یا معرفی محصولات به اشکال مختلف می‌پردازد، اعلام نموده که این شرکت از یک تلفن با نام Ascend P2 که باریک‌تر از 6.45 میلی‌متر است و یک تلفن با نام Ascend W2 که مجهز به ویندوز فون 8 است، پرده برداری خواهد کرد.
ما در نمایشگاه CES از سه تلفن هوشمند خود پرده برداری کردیم، تلفن Mate با بزرگترین صفحه نمایش، D2 با پردازنده قدرتمند و W1 خوش قیمت‌ترین تلفن ویندوز فون 8 دنیا. حال قصد داریم در نمایشگاه بارسلونا ماه آینده دو تلفن جدید دیگر را معرفی کنیم. ما قصد داریم مشتریان شاهد اولین‌های دنیا از جانب هواوی باشند.
اولین تصویری که در رابطه با تلفن Ascend W2 چند هفته پیش به بیرون درز کرد از صفحه نمایش 4.5 اینچ HD، پردازنده 2 هسته‌ای، 16 گیگابایت حافظه ذخیره سازی و یک گیگابایت حافظه رم خبر داد. همچنین شایعه شده که این تلفن دارای دوربین 8 مگاپیکسلی و باتری 2800 میلی‌آمپر ساعتی است و تنها 7.7 میلی‌متر ضخامت دارد.
برای ویندوز فون این مشخصات فنی مربوط به تلفن‌های رده بالا است و احتمالا هواوی قصد دارد وارد رقابت با لومیا 920 نوکیا و 8X اچ تی سی شود. قیمت این تلفن نیز 515 دلار شایعه شده است.


شایعات پیرامون تبلت جدید سونی طی هفته‌های اخیر به شدت قوت گرفته بود تا سونی بالاخره بصورت رسمی این تبلت را معرفی کرد. تبلت Xperia Tablet Z فعلا فقط برای بازار ژاپن عرضه می‌شود و احتمالا پس از جلب رضایت مخاطبین سخت‌گیر ژاپنی، تولید انبوه آن برای کشورهای دیگر نیز آغاز خواهد شد. اکسپریا تبلت Z مشخصات سخت‌افزاری فوق‌العاده‌ای دارد که در ادامه به معرفی آنها می‌پردازیم.
nexusae0_tablet-z-back1.jpg

اکسپریا تبلت Z اولین تبلت سونی است که توسط بخش موبایل این شرکت طراحی شده است، سونی تصمیم گرفته تا طراحی تبلت‌های خود را نیز به همان بخش طراحی تلفن‎های هوشمند اکسپریا بسپارد.
Tablet Z مجهز به صفحه نمایش 10.1 اینچ از نوع LCD و با رزولوشن 1920 در 1200 پیکسل است و از فناوری Bravia 2 این شرکت برای بهبود کیفیت تصویر بهره می‌برد. این تبلت مجهز به پردازنده 4 هسته‌ای Snapdragon S4 Pro با فرکانس 1.5 گیگاهرتز، باتری 6000 میلی‌آمپر ساعت، 2 گیگابایت حافظه رم، 32 گیگابایت حافظه ذخیره سازی، NFC و درگاه SD Card برای افزایش حافظه ذخیره سازی است.

سونی برخلاف دیگر تولیدکنندگان تبلت، توجه خاصی را نسبت به دوربین داشته و سنسور جدید 8.1 مگاپیکسلی Exmor R خود را به Tablet Z اضافه نموده است.
جالب است بدانید که تمام این سخت افزار قدرتمند در دل یک تبلت با ضخامت 6.9 میلی‌‌متر جای گرفته‌اند که تنها 495 گرم وزن دارد. از باب مقایسه، نکسوس 10 گوگل 8.9 میلی‌متر ضخامت و 603 گرم وزن دارد. تبلت Z از آیپد مینی 7.2 میلی‌متری نیز باریک‌تر است
اکسپریا تبلت Z سونی، باریک‌ترین تبلتی است که تا به امروز با آن آشنا شده‌ایم
یکی از قابلیت‌های که سونی در رابطه با تبلت جدید خود اعلام نموده قابلیتی به نام S-Force Surround 3D است که به نظر می‌رسد فناوری خاصی برای ایجاد صدای فراگیر و گسترده است. تبلت اکسپریا تبلت Z سونی در دو رنگ سفید و مشکی روانه بازار خواهد شد.
تبلت Xperia Tablet Z همچون تلفن Xperia Z سونی ضد آب و ضد گرد و غبار است. سونی همچنین اعلام کرده که نسخه ژاپنی این تبلت از LTE پشتیبانی می‌کند و هنوز زمان مشخصی برای ورود این محصول به بازار امریکا و اروپا و همچنین قیمت آن اعلام نشده است اما بدون شک در کنگره جهانی موبایل شاهد جزئیات بیشتر در مورد این تبلت خواهیم بود.



 

ناهید

متخصص بخش
اپتیمس جی شرکت ال جی هنوز یکی از قدرتمندترین تلفن‌های هوشمند بازار است اما با این وجود طی هفته‌های اخیر اطلاعاتی در رابطه با جایگزین این تلفن با نام G Pro منتشر شد و حالا تصویر و مشخصات فنی آن به بیرون درز کرده است. انتظار می‌رود ال جی در MWC امسال که در همین ماه برگزار می‌شود از این تلفن پرده برداری کند.

gsmarena_004.jpg
gsmarena_003.jpg
نسخه جدید Optimus G ال جی مجهز به صفحه نمایش 5.5 اینچ از نوع IPS LCD خواهد شد که دارای رزولوشن Full HD یا 1920 در 1080 پیکسل است. تلفن Optimus G Pro از یک پردازنده فوق‌العاده سریع 4 هسته‌ای با فرکانس 1.7 گیگاهرتزی از نوع Snapdragon کوالکام بهره می‌برد.
این تلفن همچنین مجهز به 2 گیگابایت حافظه رم، دوربین 13 مگاپیکسل در پشت، دوربین 2 مگاپیکسل در جلو و سیستم‌عامل اندروید 4.1 یا آبنبات پاستیلی گوگل است.
ال جی تلفن Optimus G Pro را با 32 گیگابایت حافظه داخلی روانه بازار می‌کند اما کاربر از طریق اسلات میکرو SD قادر به افزایش حافظه ذخیره سازی تا 64 گیگابایت خواهد بود.
صفحه نمایش 5.5 اینچ با رزولوشن 1080p و پردازنده 1.7 گیگاهرتزی نیاز به یک باتری حجیم و باظرفیت بالا دارند و ال‌جی نیز این موضوع را به خوبی در نظر گرفته و از یک باتری 3,140 میلی آمپر ساعتی در اپتیمس جی پرو بهره برده است.
تلفن Optimus G Pro ال جی قرار است با ابرقدرت‌های دنیای موبایل یعنی گلکسی اس 4، HTC One یا M7 و اکسپریا Z سونی به رقابت بپردازند. نظر شما در رابطه با این تلفن ال جی چیست و آن را در مقابل دیگر رقبای سال 2013 چطور ارزیابی می‌کنید؟

 

ناهید

متخصص بخش
از نظر شکل و شمایل ظاهری گلکسی نوت 8 شباهت زیادی به گلکسی نوت 2 دارد با این تفاوت که لبه های آن گردتر و ابعاد آن بزرگ‌تر شده است. در لبه پایین این تبلت یک دکمه فیزیکی و دو دکمه لمسی منو و بازگشت به عقب وجود دارد.
tab3.jpg

انتظار می‌رود تبلت گلکسی نوت 8 از کلیه امکانات نرم افزاری گلکسی نوت 2 بهره ببرد و قلم دیجیتال S-Pen در راس قابلیت های آن قرار داشته باشد. اما در تصاویر منتشر شده محل قرار گیری قلم دیجیتال مشاهده نمی‌شود و به همین دلیل احتمال می رود که این تبلت در واقع یک تبلت 8 اینچی از سری Galaxy Tab 3 باشد تا گلکسی نوت 8.

به هر حال انتظار می رود که تبلت گلکسی نوت 8 به همراه تبلت های جدید سری گلکسی تب 3 در MWC 2013 بارسلونا معرفی شوند.
تا اینجای کار براساس شایعات منتشر شده است، گلکسی نوت 8 دارای یک صفحه نمایش 8 اینچ با رزولوشن 1280 در 800 پیکسل، 2 گیگابایت حافظه رم، 16 یا 32 گیگابایت حافظه ذخیره سازی، اسلات میکرو SD برای افزایش حجم حافظه ذخیره سازی، اندروید 4.2، بلوتوث 4، باتری 4600 میلی آمپر ساعتی و پردازنده 4 هسته‌ای Exynos 4412 خواهد بود.
 

ناهید

متخصص بخش
تبلت گلکسی نوت 8 از تمام امکانات نرم افزاری فبلت گلکسی نوت 2 مانند نمایش کنار هم پنجره‌ها (Multi Window) یا نرم افزار یادداشت برداری S-Note که بطور کامل در مقاله بررسی فبلت گلکسی نوت 2 به آن‌ها پرداختیم، بهره می‌برد.
گلکسی نوت 8 از بدنه پلاستیکی مشابه نوت‌های دیگر بهره می‌برد و ابعاد آن طوری در نظر گرفته شده که بتوان آن را با یک دست حمل کرد.

note8-11_verge_super_wide-c4dd141b87.jpg

note8-5_verge_super_wide-88deb97897.jpg

note8-7_verge_super_wide-984e812501.jpg

note8-10_verge_super_wide-440eba1ec4.jpg

note8-12_verge_super_wide-186d878c95.jpg







مشخصات سخت افزاری گلکسی نوت 8 شبیه به گلکسی نوت 2 است. این تبلت از یک پردازنده Exynos با 4 هسته 1.6 گیگاهرتز، اندروید 4.1.2 با رابط کاربری تاچ‌ویز و یک صفحه نمایش 8 اینچی با رزولوشن 1280 در 800 پیکسل بهره می‌برد که دارای تراکم 189 پیکسل در اینچ است. گلکسی نوت 8 در سه نسخه Wi-Fi و Wi-Fi 3G و نسخه 4G LTE وارد بازار می‌شود.
مشخصات کامل سخت افزاری تبلت گلکسی نوت 8
پردازنده 1.6 گیگاهرتز 4 هسته‌ای Exynos
صفحه نمایش 8 اینچ با رزولوشن WXGA یا 1280 در 800 پیکسل با تراکم 189 پیکسل در اینچ
سیستم‌عامل اندروید 4.1.2 یا آبنبات پاستیلی
شبکه HSPA+ با 21Mbps
دوربین 5 مگاپیکسل در پشت و دوربین 1.3 مگاپیکسل در جلو
GPS از نوع aGPS با GLONASS (در نسخه 3G)
بلوتوث 4، وای فای، USB 2.0
حافظه رم: 2 گیگابایت، حافظه ذخیره سازی 32 یا 64 گیگابایت به همراه درگاه میکرو SD
وزن 338 گرم
ابعاد 210.8 در 135.9 در 7.95 میلی‌متر
باتری: 4600 میلی آمپر ساعت
قابلیت‌های نرم افزاری S-Pen شامل S-Planner، Quick Command, Easy Clip, Photo Note, Paper Artist, Air View, Popup Note, Popup Video, Shape Match, Formula Match و Idea Sketch
مهم‌ترین مزیت رقابتی گلکسی نوت 8 مربوط به قلم دیجیتال S-Pen و قابلیت‌های نرم افزاری اختصاصی سامسونگ است که در دیگر محصولات خانواده گلکسی نوت نیز وجود دارند.
در لبه جلوی تبلت گلکسی نوت 8 یک فرستنده IR نیز تعبیه شده است تا از طریق تبلت امکان کنترل تلویزیون و دیگر ابزارهای صوتی و تصویری میسر شود.

همانطور که پیش‌تر اشاره کردیم تبلت گلکسی نوت 8 دارای امکانات نرم افزاری مشابه گلکسی نوت 2 است، اما سامسونگ چند تغییر تازه را در رابط کاربری تاچ ویز اعمال کرده است و آن را با ابعاد این تبلت 8 اینچی سازگار نموده است. گلکسی نوت 8 علاوه بر نرم افزار S Note سامسونگ، اولین ابزار اندرویدی است که به همراه نرم افزار معروف ابزارهای iOS با نام Awesome Note عرضه می‌شود. این نرم افزار برای مدت محدودی بصورت انحصاری تنها بر روی گلکسی نوت 8 ارائه می‌شود ولی پس از این مدت محدود احتمالا در گوگل پلی قرار خواهد گرفت.
 

ناهید

متخصص بخش
هرچند لومیا 720 جزو رده میانی بازار است اما مشخصات فنی قابل قبولی داشته و قیمت 340 دلار آن نیز مناسب به نظر می‌رسد. بدنه لومیا 720 یکپارچه است اما در لبه آن اسلات میکرو SD برای افزایش حجم حافظه ذخیره سازی وجود دارد. لومیا 720 با ضخامت 9 میلی‌متر یکی از باریک‌ترین تلفن‌های خانواده لومیا است.
عدم پشتیبانی از شبکه LTE و رزولوشن پایین صفحه نمایش لومیا 720 کمی مایوس کننده است اما نوکیا از همان صفحه لمسی حساس و خاص خود که امکان لمس صفحه با دستکش را میسر می‌کند در لومیا 520 و لومیا 720 استفاده نموده است.
لومیا 720 بر خلاف لومیا 520 از NFC پشتیبانی می‌کند و کاربر می‌تواند کاور شارژر بی سیم را بصورت اختیاری در پشت تلفن قرار دهد. البته این کاور بصورت جداگانه به فروش می‌رسد.
لومیا 720 نوکیا

lumia_720_nokia_06-44136606c8.jpg

lumia_720_nokia_01-3a8d0f1474.jpg

lumia_720_nokia_00-a3a00d1370.jpg






لومیا 720 تنها 128 گرم وزن و 9 میلی متر ضخامت دارد. برای مقایسه کافی است آن را با لومیا 920 با وزن 185 گرم و ضخامت 10.7 میلی متر مقایسه کنید.
نوکیا در تلفن لومیا 720 تمرکز ویژه‌ای بر فناوری‌های مربوط به عکس برداری داشته است. به عنوان مثال دوربین 1.3 مگاپیکسلی جلوی این تلفن دارای لنز عریض است و نرم افزار Glam Me این تلفن نیز عکس برداری «پرتره از خود» را به مراتب آسان‌تر می‌کند.
دوربین 6.7 مگاپیکسلی پشت لومیا 720 دارای f/1.9 است و براساس ادعای نوکیا کیفیت بسیار خوبی را در عکس برداری دارد. البته نوکیا نام Pureview را برای این تلفن به زبان نیاورد اما تصویر با کیفیت زیر را به عنوان نمونه عکس دوربین لومیا 720 به نمایش گذاشت:

به نظر می‌رسد نوکیا قشر جوان را مخاطب لومیا 720 قرار داده، چون بدنه یکپارچه این تلفن دارای رنگ‌های روشن بوده و قیمت 341 دلاری آن نیز مناسب است. لومیا 720 در اواخر سه ماهه اول 2013 وارد بازار می‌شود.
 

ناهید

متخصص بخش
بخشی از غرفه ال جی در کنگره جهانی موبایل امسال به «فناوری ارسال اطلاعات اولترا اچ‌دی بصورت بی‌سیم» اختصاص داده شده است. در این بخش، تصویر یک بازی با رزولوشن 1080p از طریق تلفن اندرویدی بر روی نمایشگر خارجی 4K پخش می‌شود. در واقع تصویر 1080p به بصورت بی سیم و از طریق فناوری Miracast به تلویزیون منتقل شده و تلویزیون نیز این تصویر را به رزولوشن 4K تبدیل و پخش می‌کند.

اگر به خاطر داشته باشید، مهمترین قابلیت جدید اندروید 4.2، پشتیبانی از Miracast بود، یک استاندارد برای پروتوکل نمایش وای‌فای که به ابزارهای تازه مانند نکسوس 4 اجازه می‌دهد تا صدا یا تصویر را به تلویزیون منتقل و در آن پخش کنند. جعبه‌های Miracast برای تلویزیون‌های معمولی وجود دارند و کاربر می‌تواند با خرید آنها ارتباط بین تلفن و تلویزیون را برقرار کند. قرار است به زودی تولیدکنندگان تلویزیون‌ها، سیستم Miracast را درون محصولات خود جای دهند تا ارتباط بین تلفن و تلویزیون بدون نیاز به ست-تاپ باکس اضافی میسر شود. ال‌جی پیش از این متعهد شده بود تا تلویزیون‌های تولیدی سال ۲۰۱۳ خود را با Miracast روانه بازار کند. به کمک این فناوری کاربر می‌تواند نرم ‌افزار و بازی‌های مورد علاقه خود را برروی صفحه نمایش بزرگ‌تر تلویزیون اجرا نموده و از آن لذت ببرد.
اطلاعات بیشتر ...
میراکست برای انتقال محتوای تصویری از تبلت یا تلفن هوشمند به تلویزیون، برپایه Wi-Fi کار می‌کند. در نمونه‌ای که ال جی در MWC به نمایش گذاشته، انتقال تصویر به نرمی انجام می‌شود اما نرخ فریم در تلویزیون کمی کاهش یافته است.

اگر فناوری Miracast در تلفن و تلویزیون‌های آینده اضافه شود لذت اجرای بازی‌های اندرویدی از طریق صفحه‌های نمایش بزرگ تلویزیون‌ها دو چندان خواهد شد و شاید با پیشرفت بازی‌های موبایل، جایگاه کنسول‌های بازی خانگی نیز متزلزل گردد.


سامسونگ امروز در کنگره جهانی موبایل رسما اعلام کرد که سیستم عامل بادا را از بین خواهد برد و امکانات آن را به تایزن اضافه خواهد کرد. تایزن سیستم عامل متن-باز مبتنی بر لینوکس است که توسط سامسونگ و اینتل توسعه داده می‌شود. مدیر مرکز راه حل‌های رسانه‌ای سامسونگ اعلام کرد که وقتی ابزارهای مبتنی بر تایزن این شرکت وارد بازار شوند این دو سیستم عامل با یکدیگر ترکیب خواهند شد.
 

ناهید

متخصص بخش
سامسونگ محصول جدیدی را ارائه نموده که تمام ویژگی‌های یک تلویزیون گوگل را دارد. این دستگاه رابط کاربری بهینه‌ای ندارد و هنگامی که از آن استفاده می‌نمایید با رابط کاربری اندروید مواجه می‌گردید. HomeSync مجهز به یک حافظه 1 ترابایتی است و می‌توان با استفاده از یک گوشی هوشمند آن را به دو طریق کنترل نمود.

آیا این تصویر مربوط به یک Google TV است؟ پاسخ این است: بلی و خیر! دستگاه پخش‌کننده سامسونگ به نام HomeSync مجهز به اندروید 4.2 است و امکان دسترسی به فروشگاه گوگل پلی را فراهم می‌نماید، اما در هیچ کجای این دستگاه خبری از لوگوی گوگل نیست. سامسونگ نیز در مراسم رونمایی از این دستگاه هیچ سخنی از گوگل به میان نیاورد.
بگذارید این طور بگوییم: اگر به دنبال یک تلویزیون گوگل با هارد درایو یک ترابایت هستید، این محصول دقیقا چیزی است که به کارتان می‌آید. البته باید توجه داشته باشید که HomeSync بسیار شبیه به یک دستگاه اندرویدی است و می‌توان با گلکسی اس 3 آن را به راحتی به دو شکل کنترل نمود. در حالت اول نمایشگر گوشی فقط یک تاچ‌پد است که می‌توان با آن اشاره‌گر موس را بر روی این دستگاه کنترل نمود. در حالت دوم می‌توان از خود گوشی به عنوان یک دستگاه اشاره‌گر استفاده نمود، یعنی می‌توان گوشی را از راه دور به سمت HomeSync گرفت و اشاره‌گر موس را کنترل نمود. با لمس صفحه گوشی انتخاب انجام می‌گیرد. این امکان تنها توسط شتاب‌سنج‌های داخل گوشی میسر می‌گردد و در کمال تعجب نتیجه قابل قبولی را از آن شاهد هستیم. اما سوالی که همچنان باقی می‌ماند آن است که چرا باید آیکون‌هایی که برای صفحه لمسی طراحی شده‌اند را با استفاده از اشاره‌گر موس و از طریق دستگاهی که در دست داریم کنترل نماییم. آیا بهتر نبود که سامسونگ یک رابط کاربری اختصاصی که کار با آن راحت‌تر باشد را بر روی این دستگاه قرار می‌داد؟
homesync-04.jpg

homesync-09.jpg

homesync-11.jpg


هوم سینک، علاوه بر آن که می‌تواند برنامه‌های اندرویدی را اجرا نماید، می‌تواند محتوای نمایشگر گوشی شما را نیز به طور زنده بر روی صفحه بزرگ تلویزیون نمایش دهد، بدین طریق می‌توان تصاویر و فیلم‌های روی گوشی را بر روی نمایشگری بزرگ‌تر به اشتراک گذاشت. این دستگاه مجهز به یک حافظه یک ترابایتی از نوع دیسک سخت می‌باشد. شاید در کشورهایی که دسترسی به اینترنت پرسرعت وجود دارد، وجود این حافظه حجیم چندان کاربردی نباشد، ولی برای مناطقی مثل کشور ما بی‌شک این حافظه حجیم یک مزیت محسوب می‌گردد.

نظر شما درباره این محصول جدید چیست؟ این دستگاه در واقع یک گوگل تی‌وی است که یک هارد درایو یک ترابایتی و یک اشاره‌گر موس دارد که می توان با استفاده از یک گوشی آن را کنترل نمود. آیا این دستگاه با این ویژگی‌ها می تواند در بازار موفق باشد؟

 

ناهید

متخصص بخش
یکی از شرکت کنندگان نمایشگاه MWC امسال شرکت چینی ZTE است که در غرفه خود تلفن 5.7 اینچی Grand Memo را به نمایش گذاشته است. همانطور که از نام و سایز نمایشگر این تلفن مشخص است، Grand Memo در راستای یادداشت برداری آسان، ساخته شده است. صفحه نمایش Memo برخلاف دیگر تلفن‌های سایز بزرگ بازار دارای رزولوشن 720p با تراکم 257 پیکسل در اینچ است.

تلفن Grand Memo مجهز به 1 گیگابایت حافظه رم است و از همان پردازنده پردازنده 4 هسته‌ای کوالکام نکسوس 4 که فرکانس آن به 1.7 گیگاهرتز افزایش یافته، مجهز شده است. این تلفن دارای 16 گیگابایت حافظه ذخیره سازی و سیستم‌عامل اندروید 4.1.2 است که ZTE قالب گرافیکی خود را بر روی آن سوار کرده است.
سردرگمی, با در دست گرفتن Grand Memo دستگاه آغاز می‌شود. برای بازکردن قفل دستگاه باید بر روی صفحه زده و برای چند ثانیه بر روی صفحه نگه دارید. البته می‌توانید از ژست‌های حرکتی و میانبر چالش برانگیزی که ZTE برای کاربران خود خلق کرده است نیز استفاده کنید. به نظر می‌رسد ZTE، تمام بخش‌های اندروید را بازبینی کرده و تغییراتی بر روی آن‌ها اعمال کرده است. از لانچر (Launcher) شخصی‌سازی شده گرفته تا بخش شماره‌گیر (Dialer) و ارسال پیامک. ZTE، قسمت شماره‌گیر، دستگاه جدید خود را از شرکت کره‌ای سامسونگ به عاریت گرفته است که به شما امکان می‌دهد، برای شماره‌گیری سریع‌تر، Dialer را بر روی لبه‌های صفحه‌نمایش قرار دهید.

zte-grand-memo-1.jpg

zte-grand-memo-3.jpg





Grand Memo قرار است از ماه مارس (۱۲ اسفند) در چین عرضه شود. نسخه اروپایی آن نیز از اواخر سال میلادی وارد بازارهای اروپا خواهد شد.
هنوز درباره قیمت نهایی و تغییر رسمی آن در سایر نقاط جهان اطلاعی در دست نیست. البته شاید هم شما نیز مانند ما آن‌چنان چشم‌ انتظار مخلوق جدید ZTE نباشید.


تبلت V98 شرکت ZTE، که سپتامبر گذشته معرفی شده بود، حالا در کنفرانس جهانی موبایل برای علاقمندان به نمایش گذاشته شده است. V98، تبلتی ۱۰ اینچی و مجهز به پردازنده Atom شرکت اینتل است که از سیستم‌عامل ویندوز ۸ بهره می‌برد. در ادامه نگاهی به این تبلت ویندوزی خواهیم داشت.

طراحی V98 عاقلانه و متمایز است. در جلو دستگاه، شیشه‌ای یک تکه قرار دارد که با نواری آلومینیومی از لبه‌ها جدا شده است. فلز، تا قسمت پشت دستگاه ادامه می‌یابد. در دست گرفتن این غلاف تمام فلزی، حسی همراه با اطمینان به شما می‌دهد. هر چند که از نظر زیباشناسانه، طراحی آن نفس شما را به شماره نمی‌اندازد.
در دست گرفتن V98، به شما خاطر نشان می‌کند، با دستگاهی روبرو هستید که از آسیب‌ دیدن در مقابل خراش، گردوخاک و رطوبت در امان است. تنها نکته‌ منفی طراحی ظاهر V98، در قسمت ورودی و اسلات microSD قرار دارد. کارت حافظه، خیلی محکم در اسلات قرار نمی‌گیرد و به راحتی از آن خارج می‌شود. این مسأله، ممکن است از نظر امنیتی و حفاظت از کارت حافظه در مقابل سرقت مشکل‌ساز بشود.
تبلت ۱۰ اینچی ZTE، صفحه نمایشی با رزولوشن ۱۳۶۶ در ۷۶۸ پیکسل دارد که حداقل سایز نمایشگر مورد انتظار محسوب می‌شد. به صورت ایده‌آل، بهتر بود، تبلت از قابلیت بخش ویدئوهای HD نیز پشتیبانی بنماید. البته اگر قیمت نهایی تبلت به اندازه کافی پایین باشد، این مسأله قابل چشم‌پوشی است. در نگاه اول، درخشندگی رنگ‌ها فوق‌العاده بودند.
در قلب V98، پردازنده Atom Z2760 شرکت اینتل، با کلاک ۱.۷ گیگاهرتز و ۲ گیگابایت RAM جای گرفته است که همه در گروه مشخصه‌های رده پایین بازار محسوب می‌شوند. امیدواریم این ویژگی‌ها منجر به تعیین یک قیمت رقابتی و خوب بشود. برخلاف بسیاری از تبلت‌های ویندوزی که مجهز به ویندوز RT هستند، این تبلت از ویندوز ۸ بهره می‌برد. این مسأله باعث می‌شود که کاربر، به جای محدود شدن به اپلیکیشن‌های فروشگاه ویندوز، نرم‌افزارهای دسکتاپی متنوعی را بر روی تبلت خود نصب کند.


zte-v98-win8-slate-1.jpg

zte-v98-win8-slate-6.jpg

zte-v98-win8-slate-5.jpg





رنگ‌های شاد رابط‌کاربری ویندوز و پاسخ‌گویی دستگاه به درخواست‌های کاربر، قابل قبول هستند. با این حال در هنگام باز کردن پنجره تنظیمات یا سوئیچ به حالت دسکتاپ، کمی با کندی عمل‌کرد دستگاه مواجه هستیم. با وجود زمان کوتاهی که در اختیار داشتیم، به نظر می‌رسد V98 در زمینه وب‌گردی و نمایش ویدئوهای HD آنلاین توانایی بالایی داشته باشد.
بررسی نحوه مدیریت تصاویر و ویدئوها نیز زمان دیگری را می‌طلبد اما با توجه به ویژگی‌های سخت‌افزاری دستگاه و وجود رقیبانی مانند Acer Iconia W700، که از پردازنده اینتل سری Core بهره می‌برد، به نظر نمی‌رسد V98، از نمونه‌های قدرتمند بازار محسوب شود.
ZTE هنوز درباره قیمت این تبلت حرفی نزده است اما با توجه به ویژگی‌های دستگاه، گمان می‌کنیم این تبلت کمتر از 600 دلار قیمت داشته باشد. V98 قرار است از سه ماه سوم سال میلادی جاری وارد بازارهای چین شده و در زمان کوتاهی پس از آن در تمام نقاط جهان در دسترس علاقمندان قرار بگیرد.
 

ناهید

متخصص بخش
امسال هم اینتل در نمایشگاه سالانه‌ی وسایل همراه یکی دیگر از تراشه‌های مخصوص وسایل موبایل را رونمایی کرده است. سال گذشته صحبت از سیستم-روی-یک-چیپ‌ (SoCهایی) بود که نسخه‌ی سریع‌تر خانواده مدفیلد به حساب می‌آمدند و کارایی پایین‌تری داشتند. امسال نوبت به کلاور تریل پلاس رسیده است و می‌خواهیم این نسل جدید را به دقت مورد بررسی قرار دهیم.

به نظر می‌رسد که نام‌گذاری اینتل کمی گیج‌کننده شده است. مدفیلد انشعاب 32 نانومتری تراشه‌های اتم برای گوشی‌ها بود اما کلاور تریل یک پلتفرم 32 نانومتری برای تبلت‌های ویندوز 8 است. کلاور تریل پلاس هم یک تراشه‌ی 32 نانومتری است که به صورت مشترک برای گوشی‌ها و تبلت‌ها طراحی شده است.
clover-trail-dual-core-1.jpg

کلاور تریل پلاس از نظر معماری مشابه مدفیلد است با این تفاوت که هسته‌ی دومی هم اضافه شده است. هایپر تردینگ همچنان سر جای خود است. قدرت پردازش گرافیکی افزایش چشمگیری داشته و همان بهینه‌سازی‌هایی که در کنترلرهای حافظه‌ی کلاور تریل شاهد بودیم نیز استفاده شده است. در مقایسه با کلاور تریل می‌توان به صورت خلاصه گفت که قدرت پردازش گرافیکی افزایش چشمگیری داشته است.
اینتل سراغ دو هسته‌ای‌ها می‌رود
کلاور تریل پلاس از نظر CPU همان لیتوگرافی 32 نانومتری و دو هسته‌ در عرض اتم را دارد، در هر هسته 2 نخ پردازش شده و در مجموع 4 نخ پردازش می‌شوند. در سال 2008 نسل اول اتم‌ها با لیتوگرافیکی 45 نانومتری رونمایی شد و حالا اینتل از طراحی تراشه‌های 22 نانومتری برای تبلت‌ها صحبت می‌کند که به زودی رونمایی خواهند شد و جای تراشه‌های 32 نانومتری را خواهند گرفت.

البته منظورمان این نیست که پردازنده‌های اتم 32 نانومتری برای رقابت عرضه نشده‌اند، از نظر کارایی می‌دانیم که هسته‌های اتمی که 5 سال پیش ساخته شده‌اند از تمام هسته‌های ARM به جز Cortex-A15 سریع‌تر هستند. البته هسته‌های 28 نانومتری کریت که کوآلکام طراحی و تولید می‌کند، از نظر مصرف انرژی بهینه‌تر هستند.
اما نگاهی به فرکانس و کش مدل‌های مختلف تراشه‌های جدید داشته باشیم. از نظر سرعت کلاک، هر یک از مدل‌ها فرکانس خاصی دارند اما مقدار کش برای هر یک از هسته‌ها در هر سه مدل معرفی شده، 512 کیلوبایت است.
نام سه مدل جدید Z2580، Z2560 و Z2520 می‌باشد، درست مثل نسل قبلی دو رقم آخر نام تراشه مشخص کننده‌ی سرعت است که مقدار آن 1 واحد افزایش داشته و نشان می‌دهد که کلاور تریل پلاس در مجموع سریع‌تر از کلاور تریل است.
سریع‌ترین مدل معرفی شده Z2580 است که سرعت آن نهایتاً به 2 گیگاهرتز می‌رسد، عملکردی برابر با Z2460 قدیمی (که البته تنها یک هسته دارد و 2 نخ را پردازش می‌کند) دارد. دو مدل بعدی به ترتیب دارای بیشینه سرعت 1.6 گیگاهرتز و 1.2 گیگاهرتز می‌باشند. کمینه‌ی سرعت و سایر مشخصات هر سه مدل در جدول زیر ذکر شده است:
INTEL CLOVER TRAIL+ SOC LINEUP INTEL ATOM Z2580INTEL ATOM Z2560INTEL ATOM Z2520INTEL ATOM Z2460CPU Cores/Threads2 / 42 / 42 / 41 / 2CPU Max Turbo Frequency2.0GHz1.6GHz1.2GHz2.0GHzCPU Max Non-Turbo Frequency933MHz933MHz933MHz900MHzCPU Low Frequency Mode800MHz800MHz800MHz600MHzL2 Cache2 x 512KB2 x 512KB2 x 512KB512KBMemory Interface2 x 32-bit LPDDR2-10662 x 32-bit LPDDR2-800Display support1920 x 12001024 x 768GPUPowerVR SGX 544MP2PowerVR SGX 545GPU Max Turbo Frequency533MHz400MHz300MHz533MHzBaseband PairingXMM 6360XMM 6260
مشخص است که در عملکرد تک‌‌نخی، کارایی کلاور تریل پلاس مشابه مدفیلد است اما در عملکرد چندنخی (Multithread)، افزایش کارایی آن محسوس خواهد بود.
پردازنده‌ی گرافیکی بسیار سریع‌تر شده است
تفاوت بزرگ کلاور تریل پلاس با نسل‌های قبلی در مورد پردازنده‌ی گرافیکی است که شامل دو هسته‌ی PowerVR SGX 544 می‌شود. قبلاً در تراشه‌های پنول مدفیلد تنها یک هسته‌ی PowerVR SGX 545 استفاده شده بود. هسته‌های SGX 544 شباهت زیادی به SGX 543 دارند که در تراشه‌های A5 و A5X اپل استفاده شده بود با این تفاوت که سرعت پردازش 2 برابر شده و از سخت‌افزارهایی پردازش بافت DirectX 10 نیز پشتیبانی می‌کند.


MOBILE SOC GPU COMPARISON POWERVR SGX 543MP2POWERVR SGX 543MP4POWERVR SGX 544MP2POWERVR SGX 554MP4Used InA5A5XCT+A6XSIMD NameUSSE2USSE2USSE2USSE2# of SIMDs816832MADs per SIMD4444Total MADs326432128GFLOPS @ Shipping Frequency16.0 GFLOPS32.0 GFLOPS34.1 GFLOPS71.6 GFLOPSقدرت پردازش در فرکانس کاری اصلی 16.0 گیگافلاپس 32.0 گیگافلاپس 34.1 گیگافلاپس 71.6 گیگافلاپس
این بار هم اینتل در مورد فرکانس کاری پردازنده‌ی گرافیکی بسیار سخت‌گیرانه تصمیم گرفته است، این فرکانس در Z2520 تنها 300 مگاهرتز است و در Z2580 به 533 مگاهرتز افزایش می‌یابد. در حقیقت Z2580 با فرکانس بیشینه‌ی خود توان پردازشی در حد A5X اپل دارد و حتی با تراشه‌ی A6 هم رقابت می‌کند. اینتل ادعا کرده که در بنچ‌مارک GLBenchmark 2.5 Egypt HD offscreen رقمی در حدود 30 فریم بر ثانیه را به دست آورده که نزدیک نتیجه‌ی پردازنده‌ی گرافیکی Adreno 320 کوآلکام می‌باشد.
در کلاور تریل پلاس همان واسط 32 بیتی LPDDR2 استفاده شده با این تفاوت که بیشینه‌ی سرعت انتقال به 1066 مگاهرتز افزایش یافته است.
قبلاً در تراشه‌های اینتل برای وسایل همراه چنین قدرت پردازش گرافیکی را ندیده بودیم که البته خبری خوب است.
سایر بهینه‌سازی‌ها و توان مصرفی
مصرف انرژی تراشه‌های جدید در کاربردهای سبک نسبت به مدفیلد تغییر چندانی ندارد اما اگر هر دو هسته را برای انجام پردازش مورد استفاده قرار دهیم، مصرف باتری بیشتر خواهد بود. در مورد پردازنده‌ی گرافیکی سریع‌تری که در این تراشه‌ها مورد استفاده قرار گرفته هم وضعیت به همین منوال است.
بیشتر تراشه‌های پیشرفته برای گوشی‌ها دارای چند هسته هستند که محدوده‌ی مصرف انرژی را افزایش می‌دهد. اینتل هم با استفاده از 2 هسته و البته فرکانس کاری متغیر هسته‌ها، میزان مصرف انرژی را بسته به پردازش در حال انجام، بهینه کرده است. بنابر ادعای اینتل مصرف انرژی تراشه‌های کلاور تریل پلاس در گوشی با طراحی مرجع، و در حالت استندبای، کمتر از تراشه‌ی مدفیلد به کار رفته در گوشی موتورولا RAZR i است. در حقیقت نوع استفاده مشخص می‌کند که کلاور تریل پلاس کم مصرف‌تر از مدفیلد است یا برعکس.
clover-trail-dual-core-2.jpg

کلاور تریل پلاس مثل کلاور تریل کنترلر حافظه‌ی بهینه‌تری نسبت به مدفیلد دارد و لذا زمانی که پردازنده‌ی گرافیکی نیاز به پهنای باند بیشتر دارد، به خوبی با سی‌پی‌یو هماهنگ می‌شود. در واقع کنترلر حافظه‌ی جدیدی که در کلاور تریل و کلاور تریل پلاس به کار رفته کاری شبیه به مرتب سازی دستورات حافظه را انجام می‌دهد.
پردازنده‌ی گرافیکی بهتر یک قابلیت مهم هم دارد و آن پشتیبانی از نمایشگرهایی با رزولوشن بالاتر یعنی 1920 در 1200 پیکسل است. قبلاً در گوشی IdeaPhone K900 لنوو که صفحه نمایش 5.5 اینچی با رزولوشن فول‌اچ‌دی دارد هم چنین چیزی دیده بودیم اما اینتل گفته بود که به زودی منتظر تبلت‌های اندرویدی بر اساس کلاور تریل پلاس هم باشید. با توجه به غیبت اینتل در بازار اندرویدی‌ها خبر خوشحال‌کننده‌ای است.
دیکدر و انکدر ویدیو تقریباً تغییری نکرده، همان پشتیبانی از ویدیوهای 1080p با سرعت 30 فریم بر ثانیه را شاهد هستیم. البته اینتل مدعی است که کارایی تراشه‌های جدید در زمینه‌ی دیکد ویدیو افزایش داشته که بخشی از این بهینه‌سازی به خاطر بهبود واسط حافظه است.
پردازنده‌ی سیگنال تصویر یا ISP کلاور تریل پلاس هم مشابه مدفیلد است و در واقع از سیلیکون هایو سابق استفاده شده اما فرم‌ویر آن دوباره نوشته شده تا کارایی و قابلیت‌های بیشتری داشته باشد. اینتل با دوباره نوشتن فرم‌ویر، پردازش HDR را بهبود بخشیده و این بدان معنی است که وقتی HDR فعال است، مات شدن عکس به خاطر حرکت دوربین کاهش می‌یابد. یک قابلیت جدید هم برای عکاسی اضافه شده موسوم به شیفت زمانی، با استفاده از این قابلیت می‌توان چندین عکس مختلف گرفت و صورت افراد را از این عکس‌ها انتخاب کرد و در یک عکس قرار داد. به این ترتیب می‌توان صورت تصویری از افرادی که لبخند روی لبشان است تهیه کرد.
از نظر مگاپیکسل هم باید گفت که کلاور تریل پلاس از دوربین اصلی با رزولوشن نهایتاً 16 مگاپیکسل و دوربین فرعی با رزولوشن نهایتاً 2 مگاپیکسل پشتیبانی می‌کند که در حالت عکاسی پشت سر هم و سریع، محدودیت دوربین اصلی به 8 مگاپیکسل می‌رسد.
مودم باند پایه، بالاخره یک XMM 6360 می‌بینیم
در بحث مودم، اینتل بالاخره سیلیکون قدیمی‌اش یعنی XMM 6260 را کنار گذاشته و سراغ XMM 6360 رفته است. در نتیجه‌ی این آپدیت از 3GPP نسخه‌ی 9 با سرعت 42 مگابیت در ثانیه و یا به عبارتی DC-HSPA+ دسته‌ی 24 و همچنین HSUPA دسته‌ی 7 با سرعت 11.5 مگابیت در ثانیه پشتیبانی می‌شود.
مودم XMM 6360 همچنان با فرستنده-گیرنده‌ی پنتابند عرضه می‌شود، در بیشتر بازارهای جهانی پشتیبانی از دو خدمات‌دهنده‌ی همراه مهم است و لذا اینکه اینتل به تازگی از شبکه‌ی مخابراتی نسل چهارم یا LTE پشتیبانی کرده به نظر خجالت‌آور می‌آید. اما این پشتیبانی یک قدم بزرگ برای اینتل محسوب می‌شود و حداقل انتظارات ما را برآورده می‌کند.
در بحث مودم اینتل همچنان به کوآلکام متکی است و زمان زیادی برای کنار گذاشتن مودم قدیمی 6260 صرف کرده تا این مودم جدید را برای تراشه‌های رده اول خود مورد استفاده قرار دهد. مشخص نیست که چرا اینتل در زمینه‌ی مودم این قدر کند عمل کرده اما علت هر چه که بوده، عملکرد اینتل در این بخش، فعلاً خجالت آور است. اما جنبه‌ی مثبت موضوع هم این است که اولین تراشه‌ی اینتل با پشتیبانی از شبکه‌ی مخابراتی نسل چهارم را تا آخر امسال خواهیم دید. مودم XMM 6360 با لیتوگرافی 40 نانومتری ساخته می‌شود و تولید آن توسط اینتل ساده است چرا که هنوز هم اینفینئونی را که چند سال پیش به مجموعه کارخانه‌های خود اضافه کرده را در اختیار دارد.
گوشی طراحی مرجع به روز شده است
clover-trail-dual-core-3.jpg

اینتل طراحی مرجع خود برای تراشه‌ی کلاور تریل پلاس را به روز کرده و مشخصات سخت‌افزاری گوشی به روز شده‌اند. داخل آن هم یک تراشه‌ی Z2580 به همراه مودم جدید XMM 6360 دیده می‌شود.
حافظه‌ی رم قبلاً 1 گیگابایت LPDDR2 با فرکانس 800 مگاهرتز بود و حالا 2 گیگابایت LPDDR2 با فرکانس 1066 است. بیشینه‌ی حافظه‌ی NAND پشتیبانی شده به 256 گیگابایت افزایش یافته که البته خیلی عجیب است که یک گوشی با این مقدار حافظه عرضه شود. دوربین پشتی در طراحی مرجع اینتل 16 مگاپیکسلی است و دوربین جلو نیز 2 مگاپیکسل دقت دارد.
در نهایت سیستم عامل است که به روز شده، اندروید 4.2 راننده‌ی گوشی طراحی مرجع اینتل است.
مثل همیشه سازندگان گوشی در انتخاب پوسته‌ی سفارشی برای سیستم عامل و همچنین قطعات مختلف سخت‌افزاری آزادند.
clover-trail-dual-core-4.jpg

سخن نهایی
کلاور تریل پلاس یک قدم رو به جلو برای اینتل بوده که اهمیت زیادی دارد. بالاخره اینتل برای افزایش قدرت پردازش گرافیکی تراشه‌های مخصوص تبلت و گوشی خود، یک حرکت بزرگ انجام داده است. قبلاً دیده بودیم که مدفیلدی که در گوشی موتورولا RAZR i به کار رفته عملکرد مطلوبی دارد، حالا با کلاور تریل پلاس وضعیت بهتر هم می‌شود.
اما سوال اسن است که اینتل در آینده چه کارهای می‌بایست انجام دهد؟
مقاله مرتبط:
بازار رو به رشد تبلت‌ها و گوشی‌های هوشمند چه تاثیری بر اینتل گذاشته‌ است؟
اولین کار استفاده از لیتوگرافی 22 نانومتری است که کارایی تراشه‌ها نسبت به توانی که مصرف می‌کنند افزایش یابد و اینتل به جای اینکه فقط در بازار حضور داشته باشد، تولیدکننده‌ی تراشه‌های کم‌مصرف و قوی تبدیل شود.
دومین حرکتی که اینتل را به موفقیت در بازار گوشی نزدیک می‌کند این است که گوشی‌های رده اول بیشتری با تراشه‌ی اینتل روانه‌ی بازار شده و رضایت مشتری را جلب کنند تا فروش تراشه‌های اینتل افزایش یابد.
K900 لنوو و RAZR i موتورولا هر دو گوشی‌های اینتلی خوبی هستند اما اینتل برای رقابت با بزرگان دنیای گوشی مثل کوآلکام به محصولات درجه یک و پر فروشی مثل نکسوس 4، گلکسی اس 3 و اچ‌تی‌سی وان نیاز دارد. تحقق چنین امری حداقل تا عرضه‌ی تراشه‌های کم‌مصرف‌تر 22 نانومتری بسیار مشکل خواهد بود.
نظر شما در مورد مشخصات تراشه‌های کلاور تریل پلاس، افزایش کارایی گرافیکی و کنترلر بهینه شده‌ی حافظه چیست؟ به نظر شما اینتل با این تراشه‌های جدید می‌تواند رقابت بهتری با تراشه‌های سری S کوآلکام، اگزینوس 5 سامسونگ و تگرا 4 انویدیا داشته باشد؟
 

ناهید

متخصص بخش
سیستم عامل فایرفاکس در کنگره جهانی موبایل امسال نقش پر رنگی داشت و اگر چه به همراه تلفن‌های ارزان قیمت با مشخصات فنی بسیار ضعیف معرفی شد اما برخی از کمپانی‌های معتبر و اپراتورهای مطرح دنیا قرار است از آن حمایت کنند. کمپانی ژاپنی سونی نیز در اقدامی جاه طلبانه تصمیم دارد تا از طریق مشارکت با اپراتور موبایل تلفونیا گوشی‌های مبتنی بر سیستم عامل نوپای فایرفاکس را در سال آینده رونمایی نماید.

یکی از خبرهای داغ امروز از فستیوال موبایل بارسلون MWC، تصمیم کمپانی سونی برای بررسی پشتیبانی از سیستم عامل جدید بنیاد موزیلا یعنی فایرفاکس بود. این تصمیم در خلال همکاری‌های گسترده سونی با اپراتور موبایل Telefonica گرفته شده و این کمپانی ژاپنی امیدوار است اولین گوشی‌های مبتنی بر سیستم عامل فایرفاکس خود را در سال آینده رونمایی کند.
باب ایشیدا، رئیس گروه محصولات تجاری ارتباطات سیار سونی در بیانیه روز گذشته در کنگره جهانی موبایل گفت:
مهندسین ما هم‌اکنون در حال کار بر روی سیستم عامل فایرفاکس برای موبایل و HTML5 و تکنولوژی‌های در حال تکاملی هستند که پتانسیل بسیار زیادی از خود نشان داده‌اند. علاوه بر این ما همکاری با اپراتورهای شریک خود از جمله Telefonica را در توسعه یک پروژه برای ارائه حداقل یک محصول مبتنی بر این سیستم عامل در سال ۲۰۱۴ ادامه خواهیم داد.
شرکای سخت افزاری برای موفقیت سیستم عامل نوپای فایرفاکس یک کلید حیاتی به شمار می‌روند. ZTE ، آلکاتل و کمپانی تازه وارد و اسپانیایی Geeksphone پیش از این مدل‌هایی را با سیستم عامل فایرفاکس به نمایش گذاشته بودند. ال جی و هواوی نیز قول ارائه گوشی های مبتنی بر FF OS را در آینده‌ای نه چندان دور داده‌اند. البته عدم تمایل کمپانی سامسونگ به سرمایه‌گذاری روی این سیستم عامل نیز عجیب نیست چون این کمپانی کره‌ای در حال توسعه تایزن می‌باشد و بدیهی است ترجیح می‌دهد بر روی سیستم عامل خود سرمایه گذاری کند.
سونی در حالی که هنوز یک طراح برجسته صنایع الکترونیکی به حساب می‌آید، بر روی قطار شتابان پیشرفت اندروید سوار شده ولی با این حال نتوانسته جلوی پیشرفت روزافزون سامسونگ را بگیرد. در حالی که سونی رقبای جدی بسیاری را نیز در کنار خود دارد. از جمله پاناسونیک، ال جی و در حال حاضر حتی خود گوگل که اخیراً بخش موبایل موتورولا را نیز به مالکیت خویش درآورده است.
تلفونیا که در آمریکای لاتین مشتریان بسیاری دارد، امیدوار است با استفاده از سیستم عامل فایرفاکس، گوشی‌های هوشمند بسیار مقرون به صرفه‌ای را در بازارهای در حال توسعه به مشتریان عرضه نماید.
سیستم عامل فایرفاکس برای تسلط بر IOS و اندروید وقت کم و شرایط سختی دارد. با این حال ، واقعیت این است که یکی از منافع مشارکت در توسعه این سیستم عامل مبتنی بر وب، استفاده از همه ویژگی‌های است که طراحان سایت‌ها و برنامه‌ها در پروژه های خود استفاده می کنند.

Emzaaaaaaa.gif
 

ناهید

متخصص بخش
در کنگره جهانی موبایل، کارشناسان و علاقمندان تکنولوژی فرصت استفاده از پدفون ۲ شرکت ایسوس نیز فراهم شد. حالا طبیعی به نظر می‌رسد که آنها از این فرصت استفاده کرده و پدفون ۲ را با محصول جدید ایسوس، یعنی پدفون اینفینیتی قرار داده و آنها مقایسه کرده‌اند. این شما و این آلبوم تصاویر جنگ ایسوس‌ها.
asus-padfone-infinity-2-fight-2013-02-25-1-f808164d54.jpg

در طراحی نسل دوم پدفون‌های ایسوس، بدنه پلی‌کربنات، به سمت فلز سبک آلومینیوم قدم برداشته که در آن حال و هوای دنیای ذن به خوبی موج می‌زند. قرار دادن اینفینیتی در کنار نسل قبل از خودش، به خوبی نشان می‌دهد که نسل قبل کوتاهتر، باریکتر و خوش‌دست‌تر است.

تفاوت مهم دیگر، محل قرارگیری اسپیکرها است که حالا به جای قرار گرفتن در پشت دستگاه، در گوشه سمت راست و بالای دستگاه تعبیه شده‌اند. دوربین ۱۳ مگاپیکسلی پدفون اینفینیتی نیز حالا در وسط قرار گرفته است.
اگر گمان می‌کنید که کوچکتر بودن نسل قبلی پدفون، باعث می‌شود که در استیشن تبلت جدید به راحتی جای بگیرد، در اشتباه هستید.

 

ناهید

متخصص بخش
کنگره جهانی موبایل امسال کم رونق‌تر از همیشه برگزار شد، نه شاهد معرفی محصول قدرتمند و جذابی بودیم و نه فناوری خارق‌العاده و خاصی در آن معرفی شد. روزی روزگاری MWC مهم‌ترین رویداد دنیای موبایل به شمار می‌رفت و امروز به مکانی برای تلفن‌های میانه قیمت و خودنمایی شرکت‌های کوچک بدل شده است. اما دلیل این رکود در چیست؟ چرا کنگره موبایل امسال تا این اندازه ضعیف برگزار شد؟


امسال نسبت به سال گذشته اخبار به مراتب کمتری از کنگره جهانی موبایل منتشر شد. هرچند اکثر شرکت‌های مطرح حوزه موبایل در این نمایشگاه شرکت داشتند اما متاسفانه محصول خاصی در آن معرفی نگردید. آنقدر این نمایشگاه کم رونق بود که ابزارهایی همچون پدفون اینفینیتی که در واقع نسخه بروز شده پدفون 2 بود یا تلفن Ascend P2 هواوی، به پرچم داران این نمایشگاه بدل شدند.
دیگر تولیدکنندگان مطرح مانند ال جی و سونی نیز که همه محصولات خود را پیش از نمایشگاه و در رویدادهای مختلف رسانه‌ای معرفی نموده بودند تنها به نمایش محصولات از پیش معرفی شده پرداختند.
برخی از شرکت‌ها مانند مایکروسافت بطور کامل حضور خود در کنگره جهانی موبایل یا حتی CES را لغو کردند و اعلام نمودند که در این نمایشگاه‌ها حضور نخواهند داشت. اچ تی سی یک هفته پیش از شروع MWC امسال در یک کنفرانس اختصاصی تلفن جدید One را معرفی نمود. این در حالی است که سری قدرتمند One این شرکت با دو محصول جذاب One X و One S سال گذشته در همین کنگره جهانی موبایل معرفی شدند. سامسونگ در این نمایشگاه تنها به معرفی یکی دو اپلیکیشن و چند تلفن از پیش معرفی شده پرداخت و از فضای نمایشگاه برای اعلام کنفرانس اختصاصی گلکسی اس 4 چند روز پس از اتمام کنگره خبر داد.
mwc2013_1.jpg

وضعیت دیگر برندهای مطرح بازار همچون سونی و نوکیا نیز به همین منوال بود. نوکیا از دو تلفن رده میانی با نام‌های لومیا 520 و لومیا 720 و دو تلفن فوق العاده ارزان پرده برداری کرد و معرفی پرچم دار امسال خود را به کنفرانس اختصاصی موکول نمود. سونی نیز هر آنچه برای امسال تدارک دیده بود را چندین هفته پیش از MWC معرفی کرد و تنها در این نمایشگاه به نمایش محصولات معرفی شده‌ای همچون اکسپریا تبلت Z و اکسپریا Z پرداخت.
همه این‌ها باعث شده تا تنها کمپانی‌های چینی نسبت به معرفی پرچم‌داران نه چندان جذاب خود در این نمایشگاه و البته دیگر نمایشگاه‌ها بپردازند.
اما مسئله از کجا شروع شد؟
تا پیش از ظهور آیفون و کنفرانس‌های اختصاصی استیو جابز، همه شرکت‌ها از فضای نمایشگاه‌ها برای معرفی محصولات جدید خود استفاده می‌نمودند و مردم نیز از چند و چون نمایشگاه ها و محصولاتی که قرار بود در آن ها معرفی گردد اطلاع داشتند. محصولاتی که ارزش رفتن به نمایشگاه را داشتند و خبرگزاری‌ها نیز با یک پوشش جانانه هر آنچه مخاطب نیاز داشت را در اختیار او قرار می‌دادند. اما استراتژی اپل شکل دیگری داشت، اپل یک کنفرانس را برای تعداد محدودی محصول برگزار می‌کرد و در آن کنفرانس یکی دو ساعته همه جزئیات مربوط به محصول خود را بطور کامل معرفی می‌کرد. خبرنگاران و کارشناسان نیز از نزدیک محصول را مشاهده می‌کردند و رویدادهای مرتبط با آن را بطور کامل پوشش می‌دادند. خوب مشخصا این روش برای معرفی تمام و کمال یک محصول ( به خصوص محصولات پرچمدار) البته آنطور که تولیدکننده دوست دارد، عالی است. اما برای مصرف کننده کدام روش معرفی محصول بهتر است؟
1-3-STEVE-JOBS_full_600.jpg

کمی بعد کمپانی‌های دیگر به دنباله روی از سیاست اپل اقدام کردند و برای محصولات مهم خود کنفرانس اختصاصی برگزار نمودند. سامسونگ اولین شرکتی بود که به دنباله روی از این رویکرد پرداخت. نوکیا، اچ تی سی و حتی مایکروسافت (برای سیستم عامل خود نه یکی بلکه چند کنفرانس تکراری برگزار نمود) نیز وارد این شکل مدرن از رونمایی محصولات شدند. حتی سونی نیز همین رویه را دنبال کرد و نه تنها محصولات موبایل خود بلکه از نسل جدید کنسول بازی پلی استیشن نیز در کنفرانسی خارج از زمان نمایشگاه پرده برداری نمود. اگر علاقمند به بازی و دنیای لوازم مرتبط با بازی باشید حتما با E3 – نمایشگاه تخصصی بازی - آشنا هستید. پیش‌تر، هر بازی و محصول مرتبط با بازی بهترین فرصت را این نمایشگاه می‌دانست تا خود را مطرح کند اما به نظر می‌رسد E3 امسال کم رونق‌تر از پیش برگزار خواهد شد.
اما کنفرانس اختصاصی چه سود و زیانی برای مصرف کننده دارد؟
مهم‌ترین سود برای مشتری این است که هر محصول در زمان مشخص و دور از هیاهوی نمایشگاه‌ها معرفی می‌شود و کاربر می‌تواند با کم و کیف محصول و فناوری‌های مرتبط با آن آشنا شود. اما در کنفرانس‌های معرفی محصول تنها به مزایا و نکات مثبت محصول اشاره می‌گردد و تولیدکننده تمام تلاش خود را به کار می‌گیرد تا محصول خود را به بهترین شکل ممکن برتر از رقبا نشان دهد. در واقع در این نوع کنفرانس‌ها، کاربر آنطور که تولیدکننده تمایل دارد محصول را می‌شناسد. البته اغلب کنفرانس‌های معرفی محصول با حضور خبرنگاران برگزار می‌گردد و آن‌ها پس از اتمام کنفرانس، شانس کار کردن با ابزار را برای چند دقیقه خواهند یافت، اما این مدت زمان برای قضاوت صحیح کافی نیست و از طرفی بعضا نظر و سلیقه شخصی خبرنگاران نیز درگزارش نهایی دخیل می‌شود. جالب آنکه سونی حتی در معرفی کنسول بازی جدید خود این شانس را نیز به خبرنگاران حاضر نداد.
146527429.jpg

ویروس برگزاری کنفرانس های اختصاصی به حدی پیشرفت کرده است که حتی شرکت های تکنولوژی برای معرفی چیپ های پردازشی خود نیز به طور جداگانه مراسم های پرزرق و برق برگزار می کنند.
این روش همچنین موجب از هم گسیختگی در معرفی محصولات مختلف یک شاخه می‌گردد. به عنوان مثال آیفون جدید در انتهای سال و گلکسی جدید در اوایل هر سال معرفی می‌شوند و در این بین نیز اچ‌تی‌سی، سونی، نوکیا و غیره محصولات جدید و مهم خود را معرفی می‌کنند. این از هم گسیختگی در نهایت باعث سردرگمی مشتری و مشکلات مختلف در انتخاب مصرف کننده می‌شوند.
به نظر می‌رسد، برگزاری کنفرانس‌های اختصاصی به دلیل یک طرفه بودن نوع نمایش تاثیرات بیشتری در القای تفکرات شرکت‌ها به مشتریان داشته باشد. این نوع کنفرانس‌ها نقش مهمی در ساخته شدن برندهای موفق و معتبر داشته‌اند به شکلی که اسم‌های ناآشنایی همانند چیپ‌های Exynos سامسونگ، چیپ‌های کوالکام یا تگرا و حتی نمایشگرهای IPS، رتینا و AMOLED به مدل‌هایی از زیر برندهای معتبر و آشنا تبدیل شده‌اند.
اگر به قبل باز گردیم، باز هم شرکت‌ها برای معرفی محصولات خود کنفرانس اختصاصی داشتند، اما این کنفرانس‌ها در دل نمایشگاه‌ها برگزار می‌شدند و بلافاصله پس از آن مصرف کننده عادی و خبرنگاران همزمان شانس کار کردن و آزمایش مستقیم ابزارهای معرفی شده را می یافتند و با چرخی در غرفه‌های مختلف، امکان مقایسه محصولات با یکدیگر میسر می‌شد. از طرفی خود تولیدکنندگان نیز در فاصله بین معرفی محصول در نمایشگاه تا عرضه نسخه نهایی آن به بازار مصرف، فرصت داشتند تا از بازخوردهای بازدیدکنندگان در بهبود هر چه بیشتر محصول جدید خود بهره بگیرند. اما در شرایط فعلی معمولا پس از معرفی محصول در کنفرانس اختصاصی، وقتی مصرف کننده می‌تواند محصول را آزمایش کند که نسخه نهایی آن وارد بازار شده باشد.

بدون تردید یکی از حلقه‌های زنجیره موفقیت اکوسیستم اپل استفاده از کنفرانس‌های اختصاصی باشکوه‌، تاثیرگذار و برنامه ریزی شده بوده است که در بازاریابی مدرن این شرکت جایگاه مهمی دارد. رصد حلقه‌های زنجیره موفقیت اپل توسط دیگر شرکت‌ها و اپیدمی پیروی از استراتژی معرفی محصول اپل باعث کم رونق شدن نمایشگاه‌ها شده و این رویدادها را تنها به مکانی برای نمایش محصولات قدیمی و از پیش معرفی شده تبدیل نموده است. با ادامه این روند استقبال از نمایشگاه‌ها نیز کاهش خواهد یافت و کاربران نیز شانس کار کردن از نزدیک با محصولات و مقایسه آن‌ها با یکدیگر را نخواهد داشت.
حال نظر شما در این باره چیست کدام روش را می‌پسندید؟ حضور پر رنگ تمام شرکت‌ها در نمایشگاه‌ها و معرفی محصولات در کنار هم، در یک جا و یک زمان یا معرفی محصولات در کنفرانس‌های اختصاصی و بصورت کاملا مجزا؟
 
بالا