• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

نمایش چهره حضرت ابوالفضل (ع)/ همیشه آرزوی ساخت رستاخیز را داشتم

*pooneh*

متخصص بخش سینما،تلویزیون و تئاتر
[h=3]بعد از گفت‌وگوهای زیاد به شخصیت حضرت عباس (ع) رسیدم و گفتم او جزو معصومین نیست و چرا نباید تصویر او را نشان دهیم؟!
20140205160507_3333333333333333333.jpg

به گزارش خبرنگار سینما خبر حاضر در نشت پرسش و پاسخ فیلم سینمایی رستاخیز که با حضور احمد رضا درویش کارگردان و بازیگران فیلم و سایر عوامل در کاخ جشنواره برگزار شد، درویش گفت:14 سال پیش من به اتفاق برادر بزرگم و یار همیشگی ام احمد مسجد جامعی به دمشق رفتیم و زمانی که از زیارت مزار حضرت زینب(س) بر می گشتیم در خصوص ساخت فیلم سینمایی با موضوع قیام عاشورا صحبت کردیم و قرار شد رستاخیز را بسازیم. وی درخصوص نمایش چهره حضرت عباس در فیلم ادامه داد:ایشان گرچه شخصیت برجسته و هم مقام امام حسین در عاشورا بودند اما معصوم نیستند و ما به این نتیجه رسیدیم که چرا نباید چهره ایشان را نشان ندهیم و چرا باید نور روی صورت نقش حضرت عباس در فیلمها جایگزین کنیم به این دلیل تصمیم گرفتیم چهره ایشان را در فیلم نشان دهیم. درویش درباره استفاده از منابع مختلف برای ساخت این فیلم گفت: ما به تعدادی از منابع در پایان تیتراژ اشاره کردیم. واقعیت این است که به اندازه ای منابع و مواخذ زیاد است که ده ها سال زمان می برد تا آن را بیان کنیم. در طول تاریخ هر شخصی که به شخصیت امام حسین(ع) عشق و علاقه داشته تلاش کرده در این زمینه گامی بردارد.این منابع محدود به ایران نیست چرا که خیلی از مورخین اهل سنت نیز منابعی را در این ارتباط نوشتند. وی افزود:عنصر تحقیق تا انتهای پروژه ادامه اشته و دامنه تحقیق برای شناخت فضای جامعه اسلام و زیت اجتماعی و نظامی و فرهنگی تحقیق شده و این طور نبوده که فقط به تحقیق در مورد قیام حضرت بسنده کنیم بلکه تمامی جوانب قیام عاشورا مورد تحقیق قرار گرفته است. جعفریان در ادامه ر خصوص طرح های هنری در فیلمبرداری فیلم گفت:در روال معمول مطالعه فیلمنامه ایده هایی در ذهنم ایجاد شد و آنهارا با آقای درویش در میانن گذاشتم و با همفکری به طرح های هنری فیلم رسیدیم. وی افزود:من از 9 فیلمبر دار استفاده کردم و با توجه به اینکه رستاخیز فیلم فاخر محسشوب می شود اما ما از تجهیزات فوق العاده ای در فیلمبرداری استفاه نکردیمو از تلخ ترین خاطراتم در این فیلم از دست دادن جان یکی از فیلمبردارها در هنگام فیلمبرداری بود که از سکو پرتاب شد.اما به طور کلی کار با آقای درویش بسیار لذت بخش است. قائم مقامی مدیر تولید فیلم در اامه بیان اشت:تولید فیلم 12 سال طول کشید اما بیشترین زمان صرف تحقیق شد و میتوان گفت بخش مهمی از این سالها صرف نقد و مطالعه و اصلاح شد.و 1 سال پیش تولید و 9 ماه فیلمبرداری فیلم انجام شد. در ادامه طراح صحنه فیلم رستاخیر افزود:این فیلم اولین و آخرین کار مهم من در تاریخ سینما است و من از درویش تشکر می کنم کهبه طراح صحنه و گروه صحنه ایرانی اعتماد کردند و این اعتماد باعث شد که حس ما برای این کار 10 برابر شود و ممنونم از وی که کمک به صنعت سینما کرد. درویش در ادامه در خصوص صحنه های جنگ فیلم رستاخیز گفت:جنگ ها در عاشورا تن به تن نبوده و در مورد جنگ های کلاسیک با اسب تحقیقات گسترده ای انجام شده است.جنگ های صدر اسلام بسیار متفاوت با جنگ های کلاسیک است و هنگامی که جنگنده از اسب پیاده شود خطا کرده و هنگامی که از صبح تا عصر جنگ شروع میشد اتفاقات بسار ی از جمله رجز خوانی بوده و ما بیشتر خواستیم نبرد حر بن ریاحی و بوکیر بن حر را نشان دهیم که روز عاشور لشگر یزید را بسیار بر افروخته می کند و ای صحنه کمتر بهش اشاره شده است.
تقی علیقلی‌زاده تهیه‌کننده فیلم «تاخیز گفت:‌این فیلم سرویس خیلی فوق‌العاده‌ای نگرفته است و عنصر اصلی ساخت آن شاید انگیزه افراد متخصصی بود که در آن حضور داشتند.

او یادآور شد: پروژه «رستاخیز» به سال 80-81 برمی‌گردد که فیلمبرداری آن در بهمن 88 به فیلمبرداری رسید و پس از 11 ماه فیلمبرداری و یک سال و نیم پست پروداکشن آماده شد.
درویش در پایان گفت:اگر قرار بود جز به جز تاریخ عاشورا را در یک فیلم 2 ساعته نشان بدهیم امری نا ممکن است و ما فیلم مستند نمی خواستیم بسازیم بلکه ما در صدد ساخت یک روایت استانی بودیم و فصد داشتیم نقاط برجسته عاشورا را ارائه دهیم و ما این نقاط را گزینش کردیم صحنه هایی مثل خطبه امام ،ترور امام ،نماز حربن ریاحی و اقتدای وی به امام حسین بود و نباید توقع داشت ه در فیلم 1 ساعت و نیم درباره قیام امام حسین همه چی را بگوییم.
 
بالا