• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

نواع شراب در ادبیات فارسی...

چاووش

متخصص بخش ادبیات
می: شراب قرمز



باده: شراب به طور کل



نبیذ: می خرما



سیکی: می پرمایه و گیرا



صهبا: می سفید



مُل: لیکور، می معمولی را هم میگویند



بگماز: گونه‌ای می



***نام انواع ظروفی که در زبان فارسی برای نوشیدن شراب و برخی دیگر از نوشیدنی‌های الکلی به کار می‌رود:



پیک: لیوانک شیشه‌ای عرق خوری



چَتوَر: بطری به اندازه یک چهارم شیشه‌های معمولی، چتول هم میگویند



پیمانه: لیوان باده خوری، رطل هم میگویند



جام: لیوان شیشه‌ای باده خوری



پیاله: کاسه کوچک بی پایه



تغار: آوند نسبتآ کوچک



مینا: شیشه باده خوری



ساغر: کاسه پایه دار



سبو: کاسه سفالی دسته دار



سبوچه: سبوی کوچک



تُنگ: آوند شیشه‌ای گردن باریک، صراحی هم گفته اند.



سَکره: تنگ سفالین بزرگ (از گویش لارستانی)



هَسی: تشت سفالین (از گویش لارستانی)



تَکوک: آوندهایی که به شکل جانوران درست می‌شده.



ساتگین: آوند شیشه‌ای بزرگ و استوار باده خوری



زیغال: جام شکم بزرگ یک نفره، قدح هم گفته اند.



پارچ: کاسه‌ای بزرگ که دور میگردانند.



قرابه: آوند شیشه‌ای شکم بزرگ



چمانه: نیم-کدوی تراشیده و نگارینی که با آن می میخوردند.



کوزه: آوند سفالین نسبتآ بزرگ



خُم: بزرگترین آوند باده سازی و باده خوری (در اصل خُنب بوده)



خمره: همان خم



بشکه:ضرف نسبتا حجیم



شرابه: بشکه شراب



تهیه کننده : محمد حسین بر






 
بالا