• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

نورونها به طور مجزا در تشخیص چهره شرکت دارند

parisa

متخصص بخش

نورولوژیستهای آمریکایی دریافتند که وقتی فرد یک چهره را به صورت کامل می بیند نورونها به طور مجزا و منفرد واکنش نشان می دهند و می توانند آن چهره را درک کنند.

به گزارش خبرگزاری مهر، پاسخگویی و تشخیص چهره ها یک ابزار مهم در تعاملات اجتماعی انسان است. بدون توانایی بازخوانی چهره ها و حالات آنها به سختی می توانیم دوستان را از افراد غریبه ای که تنها یک نگاه کوتاه به آنها داشته ایم و یا یک فرد غمگین را از یک فرد خوشحال تمایز دهیم.

اکنون گروهی از نورولوژیستهای موسسه تکنولوژی کالیفرنیا یک پاسخ جدید را به چهره های انسان کشف کردند. این اولین بار است که این رفتار نورونی بررسی می شوند. زمانیکه فرد به چهره شخص مقابل خود به طور کامل نگاه می کند این نورونها با قدرت شروع به پاسخگویی می کنند اما زمانی که فرد یک نگاه خیلی کوتاه به چهره مقابل بیندازد فعالیت این نورونها کم می شود و بنابراین تشخیص چهره دشوار می شود.

این محققان در این خصوص توضیح دادند: "این کشف واقعاً ما را شگفت زده کرد. ما در اینجا نورونهایی را داریم که با دیدن عکسهایی از کل صورت به خوبی پاسخ می دهند اما وقتی شما تنها بخشهایی از چهره فرد را می بینید آنها پاسخ کمتری می دهند."

این دانشمندان به منظور کسب این نتایج، پاسخهای سلولهای مغزی را در بیمارانی که در انتظار عمل جراحی نوعی صرع مقاوم به دارو بودند مورد بررسی قرار دادند.
به عنوان بخشی از فرایند آماده سازی برای عمل جراحی، در ناحیه ای از مغز این بیماران که در آن بادامه قرار گرفته است الکترودهایی وارد شد.

به این ترتیب زمانی که شرکت کنندگان به تصاویر کل چهره و یا تنها بخشهایی از آن نگاه می کردند این دانشمندان توانستند فعالیت نورونها را به طور منفرد و مجزا ثبت کنند. درحقیقت، این شرکت کنندگان یک فرصت بسیار نادر را برای اندازه گیری نورونها به طور مجزا در اختیار دانشمندان قرار دادند.

مطالعات گذشته نیز، پاسخهای نورونی بادامه را به چهره ها نشان می داد اما این اولین بار است که دانشمندان دریافتند برای درک و تشخیص یک چهره نورونها باید به صورت جداگانه سیگنالهای بصری را از کل صورت و به طور کامل دریافت کنند.

براساس گزارش ساینس نیوز، به گفته این محققان، این نوع پاسخگویی نورونها به تشخیص چهره، یک دستگاه بنیادی برای تعاملات اجتماعی انسان است.

 
بالا