فاضلاب های تولیدی در صنایع نوشابه سازی، معمولا در اثر شستشوی مخازن ساخت شربت و اختلاط با عصاره، شستشوی سالنهای تولید و دستگاهها و تجهیزات تولید می گردد. به این ترتیب آلودگی مربوط به این فاضلاب ها به علت ورود مواد اولیه مصرفی در نوشابه سازی از جمله ترکیبات عصاره و بطور عمده کربوهیدراتها (قند) است. برمبنای مطالعات انجام شده در ایران میزان فاضلاب تولیدی به طور متوسط در حدود 2 الی 4 لیتر به ازای هر لیتر نوشابه تولیدی می باشد. از نظر کیفی، در اینگونه فاضلاب ها عمدتا مشکلات ناشی از آلودگی فلزات سنگین یا ترکیبات سمی و خطرناک وجود نداشته و فقط پارامترهای مربوط به آلاینده های آلی مطرح می باشند. بدلیل شستشوی مخازن عصاره سازی و شربت سازی با سود کاستیک، معمولا pH فاضلاب قلیایی می باشد.لذا جهت تصفیه اینگونه فاضلاب ها عمدتا از روش های تلفیقی تصفیه فاضلاب استفاده می شود و با استفاده از این روش های استاندارد، فاضلاب به طور کامل تصفیه گردیده و استانداردهای تصفیه خروجی جهت فاضلاب صنعتی برآورده می گردد.پساب خروجی از تصفیه خانه دارای کیفیت بالایی بوده و معمولاً برای آبیاری و زراعت و استفاده در کشاورزی مصرف می گردد
لینک منبع : تصفیه فاضلاب نوشابه سازی
لینک منبع : تصفیه فاضلاب نوشابه سازی