آشپزخانه قلب خانه است و آشپز خانه پاکیزه و پر رونق نشان دهنده خانواده صمیمی و پر مهر و محبت است .چگونگی قرار گرفتن وسایل در آشپز خانه و راههای تمیر نگه داشتن آنها ،نکاتی هستند که ظاهراًاهمیت چندانی ندارند،اما توجه هر بیننده دقیقی را به خود جلب میکند. در این مطلب به مواردی از نکات مورد توجه در آشپزخانه اشاره می کنیم:
▪ یخچال را کجا قرار دهیم بهتر است؟
هرگز یخچال را در نزدیکی اجاق گاز یا آبگرمکن قرار ندهید، زیرا حرارت ناشی از پخت و پز اجاق گاز، باعث کاهش عمر دستگاه می شود. به علاوه محل استقرار یخچال باید بین ۱۵ تا ۲۰ سانتی متر از دیوار فاصله داشته باشد
ـ تمیز کردن فریزر :سبزیجات، گوشت مرغ، ماهی و گوسفند، هر کدام را در طبقه مخصوص قرار دهید. به تاریخ بستهها دقت کنید و مواد را بر اساس تاریخ مصرف آنها در دسترس بچینید و مواد تاریخ مصرف گذشته را دور بریزید. روی هر بسته جدیدی که در فریزر می گذارید تاریخ بزنید. فهرستی از مواد موجود در فریزر تهیهکنید تا راحت تر بتوانید آنها را پیدا کنید
ـ تمیز کردن یخچال: میوهها و سبزیجات فاسد شده را دور بریزید. تمام طبقات یخچال را درآورید، دیوارها و طبقه ها را تمیز کنید. مواد شبیه به هم را در یک طبقه جای دهید. داروها و مواد تاریخ مصرف گذشته را دور بریزید.
ـ تمیز کردن دستمال آشپزخانه: برای تمیز کردن دستمالها یا اسفنجهای جرم گرفته ی آشپزخانه، ابتدا آنها را مدتی در محلول آب و نمک خیس کنید، تا سریع تر تمیز شوند.
ـ رفع بوی تخته نان :وقتی گوشت ماهی و یا سبزیجات بودار را روی تخته نان بری خرد میکنید، بوی آنها را به خود جذب میکند. برای از بین بردن بوی پیاز , سیر و یا ماهی یک لیمو ترش را از وسط نصف کرده روی سطح تخته بمالید و یا آنکه خمیری از جوش شیرین و آب درست کرده و روی تخته گذاشته سپس آب بکشید.
▪ یخچال را کجا قرار دهیم بهتر است؟
هرگز یخچال را در نزدیکی اجاق گاز یا آبگرمکن قرار ندهید، زیرا حرارت ناشی از پخت و پز اجاق گاز، باعث کاهش عمر دستگاه می شود. به علاوه محل استقرار یخچال باید بین ۱۵ تا ۲۰ سانتی متر از دیوار فاصله داشته باشد
ـ تمیز کردن فریزر :سبزیجات، گوشت مرغ، ماهی و گوسفند، هر کدام را در طبقه مخصوص قرار دهید. به تاریخ بستهها دقت کنید و مواد را بر اساس تاریخ مصرف آنها در دسترس بچینید و مواد تاریخ مصرف گذشته را دور بریزید. روی هر بسته جدیدی که در فریزر می گذارید تاریخ بزنید. فهرستی از مواد موجود در فریزر تهیهکنید تا راحت تر بتوانید آنها را پیدا کنید
ـ تمیز کردن یخچال: میوهها و سبزیجات فاسد شده را دور بریزید. تمام طبقات یخچال را درآورید، دیوارها و طبقه ها را تمیز کنید. مواد شبیه به هم را در یک طبقه جای دهید. داروها و مواد تاریخ مصرف گذشته را دور بریزید.
ـ تمیز کردن دستمال آشپزخانه: برای تمیز کردن دستمالها یا اسفنجهای جرم گرفته ی آشپزخانه، ابتدا آنها را مدتی در محلول آب و نمک خیس کنید، تا سریع تر تمیز شوند.
ـ رفع بوی تخته نان :وقتی گوشت ماهی و یا سبزیجات بودار را روی تخته نان بری خرد میکنید، بوی آنها را به خود جذب میکند. برای از بین بردن بوی پیاز , سیر و یا ماهی یک لیمو ترش را از وسط نصف کرده روی سطح تخته بمالید و یا آنکه خمیری از جوش شیرین و آب درست کرده و روی تخته گذاشته سپس آب بکشید.