• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

نگهداری از چابگرها

Reza

متخصص بخش اسکریپت
449.jpg

کارهای معمول در نگهداری یک چاپگر شامل تمیز کردن آن است تا از خروجی‌های لک دار و یا وجود نوارهایی در تصاویر جلوگیری کرده و هدهای چاپگر را برای حصول اطمینان از هماهنگی مناسب رنگ‌ها تراز کند.

چاپگرها به مراقبت احتیاج دارند. نحوه نگه‌داری از دستگاه خود را برای استفاده از بهترین عملکرد آن بیاموزید.

اگر کامپیوتر داشته باشید، احتمالا یک چاپگر نیز در اختیار دارید. اکثر افراد مدل‌های جوهر افشان را به دلیل ارزانی و کیفیت خوب انتخاب می کنند.

تهیه چاپگری که بهترین عملکرد را داشته باشد، از اهمیت بالایی برخوردار است.

کارهای معمول در نگهداری یک چاپگر شامل تمیز کردن آن است تا از خروجی‌های لک دار و یا وجود نوارهایی در تصاویر جلوگیری کرده و هدهای چاپگر را برای حصول اطمینان از هماهنگی مناسب رنگ‌ها تراز کند.

این مقاله در 3 قسمت ارائه می‌شود و نحوه انجام این کارها و نیز نحوه تغییر تنظیمات به گونه‌ای که چاپگر سریع‌تر، آسان‌تر و با بهره‌وری بالاتر عمل کند را شرح خواهیم داد.
<H2 align=justify>قدم اول

کار را با باز کردن کادر Properties در پرینترتان آغاز کنید. در هر دو سیستم عامل XP و ویستا، این کادر از طریق Control Panel قابل دسترسی است؛ روی دکمه Start کلیک کرده و Control Panel را انتخاب کنید. در ویندوز XP، روی پیوند Printers and Other Hardware کلیک کرده و سپس Printers and Faxes را انتخاب کنید. (در صورت استفاده از Control Panel در Classic View، روی آیکن Printers and Faxes دابل کلیک کنید). در ویندوز ویستا، فقط روی پیوند Printer کلیک کنید.

اکنون روی آیکنی که چاپگر مورد نظر را نشان می‌دهد، کلیک راست کرده و از منوی بازشو گزینه Properties را انتخاب کنید. بهتر است که خروجی چاپگرتان را قبل از ایجاد هر تغییری بررسی کنید؛ به این منظور در زبانه General روی دکمه Print Test کلیک کنید. می‌توانید از طریق صفحه‌ای که چاپ خواهد شد، کیفیت جوهرهای رنگی و سیاه و سفید را بررسی کرده و اطلاعاتی درباره چاپگر و درایورهایش به دست آورید.
<H2 align=justify>قدم دوم : عدم قرار گرفتن رنگ‌ها در مکان درست و یا پخش شدن جوهر

اگر خروجی به هر دلیلی مانند عدم قرار گرفتن رنگ‌ها در مکان درست و یا پخش شدن جوهر رضایت بخش نبود، می‌توان مشکلات را حل کرد. اگرچه در این مقاله ما از یک چاپگر ساخت شرکت Canon استفاده می‌کنیم، اما روش‌های آموزش داده شده در این مقاله را می‌توان برای چاپگرهای دیگر نیز به کار برد. در Properties Printer روی زبانه Maintenance (یا اسمی مشابه آن) کلیک کنید. به دنبال دکمه Cleaning (یا اسمی مشابه آن) بگردید و آن را فشار دهید، با این کار چاپگر روند تمیز کردن هدهای چاپ را آغاز خواهد کرد. وقتی که کار تمیز کردن به پایان رسید، روی OK و سپس روی دکمه Nozzle Check کلیک کنید. چاپگر با استفاده از این ابزار، صفحه‌ای با الگوهای شبکه‌ای و نوارهای رنگی چاپ می‌کند که به وسیله آنها می‌توانید خروجی چاپگر خود را بررسی کنید.

برای انجام اینکار در درایور Canon، می‌توانید روی دکمه Print Check Pattern کلیک کنید. برای ادامه، روی دکمه OK کلیک کنید.
<H2 align=justify>قدم سوم

اگر کیفیت صفحه چاپ شده پایین باشد و یا مشکلات دیگری وجود داشته باشند، در کادر محاوره ای Nozzle Check روی دکمه Clean کلیک کنید تا مجدداً روند تمیز کردن هدهای چاپ آغاز شود. هنگامی که این کار به پایان رسید، روی دکمه Print Check Pattern کلیک کرده و خروجی چاپگر را بررسی کنید و ببینید که آیا مشکلات برطرف شده‌اند یا خیر. دو تصویری که در کادر محاوره ای Pattern Check نمایش داده می‌شوند، مشکلات هدهای چاپ را نشان می‌دهند.
<H2 align=justify>قدم چهارم

اگر چاپگر شما بعد از چند بار تمیز کردن، همچنان دچار مشکل بود، در کادر محاوره ای Pattern Check روی Exit و سپس روی دکمه Deep Cleaning کلیک کنید.

روی Execute و سپس روی Ok کلیک کنید تا روند تمیز کردن به صورت گسترده‌تری آغاز شود، البته به خاطر داشته باشید که این کار جوهر بیشتری مصرف خواهد کرد.

بعد از پایان این کار، مجدداً هدها را بررسی کرده و یا یک صفحه آزمایشی دیگر را چاپ کنید و ببینید که آیا مشکلات برطرف شده‌اند یا خیر. معمولاً یک بار اجرای پاک‌سازی گسترده برای رفع مشکل هدهای چاپ کافی است، اما گاهی اوقات نیز به دوبار اجرای آن نیاز خواهید داشت.
 
بالا