• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

نگهداری از گیاهان آپارتمانی

یاسی جون

متخصص بخش خیاطی
گیاهان گلدانی، تزئین زنده و زیبای خانه هستند و هر کسی با دانستن نیازهای ابتدایی این گیاهان که شامل نور، آب و غذا است، میتواند از آنها نگهداری کند و از این کار بسیار لذت ببرد

بنجامین ( benjamina )
گیاهی بسیار زیبا ست که زیبایی خاصی به منزل می دهد از خانواده انجیر ( موراسه ) برگهای کوچک با رنگ سفید و سبز به صورت ابلق در آن دیده می شود معمولا بنجامین را به دلیل حساسیت بالا و مقاومت کم در برابر عوامل محیطی روی فیکوس بیجامین پیوند می زنند تا مقاومتر شود که اگر در صورت مشاهده برگهای سبز یکنواخت چون مربوط به پایه است بهتر است قطع شوند تا گیاه ابلق بهتر رشد کند .
نیازها :
نور :به نور بیشتری نسبت به سایر گیاهان آپارتمانی نیازمند است اما تابش مستقیم آفتاب را تحمل نمی کند ( معمولا بهترین نور حالتی است که گلدان در زیر سایه بان جنوبی طوری قرار گیرد که آفتاب به گلدان گیاه برسد اما به برگهای گیاه آفتاب نتابد و برگها در سایه ( نور کامل ) باشند )
نکته :چون بنجامین نسبت به تغییر عوامل محیطی حساس است و با کمترین تغییری برگها ریزش می کند از چرخاندن و جابجایی گلدان بپرهیزید .
دما :حداقل درجه حرارت در زمستان 15 و در تابستان حداکثر 24 درجه می باشد و در زمستان حتما باید در اتاق نگهداری شود نسبت به سرما حساس است .
آبیاری :در بین دو آبیاری اجازه دهید تا سطح خاک خشک شود ( باید به اندازه یک انگشت در زیر خاک را بازدید نمود اگر خشک بود باید آبیاری بعدی صورت گیرد ) و معمولا در خانه ها به دلیل عدم رعایت این مساله و آبیاری بیش از اندازه گیاه از بین می رود . بهتر است از آبی که چند ساعت در محیط بوده و همدمای محیط است برای آبیاری استفاده شود هرگز با آب سرد آبیاری نکنید .
خاک :بهترین خاک کمپوست ( خاک برگ ) یا کود حیوانی یا خاک لوم است ( مخلوطی از شن ، رس و مواد آلی ( برگ پوسیده ) ) است .

تکثیر :تکثیر این گیاه در آپارتمان مشکل است برای تکثیر از قلمه هایی که حداقل یک برگ همراه دارد استفاده شود

نکته مهم :برای اشخاصی که در نگهداری گیاهان آپارتمانی تازه کار هستند نگهداری بنجامین توصیه نمی شود زیرا گیاه خیلی حساسی است و نگهداری این گیاه برای افراد کمی با تجربه توصیه می شود .
benjamina%20%20bozorg.jpg




 

یاسی جون

متخصص بخش خیاطی
304117_com_peperomia8.jpg

فتونیا در اصل بومی کشور برزیل و پرو میباشد
در دو نوع با برگهای سبز و برگهای قرمز دیده میشود
رشد این گیاه کند است و هرگز قدش بلند نمیشود و در عوض روی سطح گلدان پخش میشود به سرما و گرما و رطوبت هوا بسیارو تغییر درجه حرارت حساس است و نگهداری از این گیاه در آپارتمان سخت میباشد
ریزش مسقیم آب بر روی برگها و سرمای شدید به همراه رطوبت هوا باعث مرگ فوری فتونیا میشود
در مرحله رشد به آب زیادی از نوع بدون آهک احتیاج دارد
گلهای ریز کرمی رنگش باید چیده شود
با روش قلمه زدن تکثیر میشود میتوان ساقه هایش را در آب ریشه دار کرد و به گلدان منتقل نمود هرچند میتواند در داخل آب نیز زندگی کند
فتونیا نمیتواند کود های قوی شیمیایی را تحمل کند بهتر است از کودهای مایع به درصد کم استفاده شود
 

یاسی جون

متخصص بخش خیاطی
تعداد متفاوت از گیاهان بامبو می تواند بیانگر معانی متفاوتی از خوشبختی باشد. در پائین توضیحاتی آمده است که می تواند به انتخاب شما درباره تعداد بامبوها کمک کند.
دو ساقه بامبو: عشق
سه تا شش ساقه : شادی
پنج تا هفت ساقه: سلامتی
هشت ساقه: ثروت
نه ساقه : در حالت کلی نماد خوش یمنی
بیست و یک ساقه: دعای خیر و موهبت خدا
گیاهان بامبو معمولا در آب رشد میکنند و گاهی برای ثبات گیاه در داخل آب آن از سنگریزه های تزئینی و یا تیله های زیبا استفاده می کنند. معمولا چندین ساقه بامبو به وسیله یک ربان قرمز و یا طلائی به هم متصل می شوند که معمولاً این کار سمبل خوش شانسی است.
گیاه بامبوی خوش یمن در شرایط نوری متعادل بهتر رشد می کند
گیاه بامبوی خوش یمن در آب بسیار خوب رشد میکند. اما آبی که در منازل ما وجود داردو دارای کلر و فلوراید است برای این گیاه مضر است. آب های تصفیه شده و یا آب باران مناسبترین نوع آب برای این گیاه است. اگر شما دستگاه تسویه آب در منزل ندارید، آب مورد نیاز این گیاه را یک روز قبل داخل یک ظرف بریزید و بگذارید که آب به حالت ساکن و روباز یک شب یا 24ساعت بماند تا مواد شیمیایی موجود در آب از بین برود و بعد از آن آب گیاه را عوض کنید.

گر در خانه آکواریوم دارید، هر بار که آب آن را عوض میکنید، قدری از آب آن را نگه دارید و به گلدان حاوی بامبوهای خوش یمن اضافه کنید. ماهی های شما آشغال هایی را که به مرور زمان در آکواریوم جمع شده اند را دوست ندارند اما گیاه بامبوی شما عاشق این آشغالهاست!
گیاه بامبو گیاهی است که معمولا ساقه هایی مستقیم دارد. اما اگر بخواهید گیاهی پیچ دار داشته باشید، باید نقاط حساس به نور گیاه را شناسایی کنید و به وسیله این نقاط، گیاه پیچ داری بسازید. برای این کار به مکانی احتیاج دارید که نور زیادی نداشته باشد اما منبع نوری داشته باشد که از آنجا نور به یک سمت گیاه بتابد.
برای این منظور، جعبه ای را انتخاب کنید که از گیاهان بامبوی شما بلندتر باشد. انتها و یک سمت آن را ببرید و
داخل گلدان حاوی بامبوها قرار دهید. جعبه را طوری روی گیاه قرار دهید که قسمتی را که بریده اید به سمت پنجره باشد. بالای جعبه و سه طرف دیگر آن نیز پوشیده باشد. بعد از مدتی متوجه خواهید شد که ساقه گیاه به سمت نور خم شده و به آن سمت گرایش دارد. بعد از اینکه چرخش محسوسی در ساقه گیاه پدید آمد، آرام آرام گلدان را حدود دوسانت بچرخانید. گیاه همچنان به سمت نور خواهد چرخید و اگر شما هر بار گلدان را آرام بچرخانید ، بعد از مدت زمانی شاهد بامبوی پیچ دار زیبایی خواهید بود. گیاه بامبو رشد بسیار کمی دارد ( حدود 3 تا 9 سانت در سال) بنابراین این عمل احتمالا مدت زیادی طول خواهد کشید.
ولی در مورد کوتاه کردن ساقه از پایین گیاه اگر به ریشه آسیب وارد نشود مشکلی پیش نخواهد آمد
اگر گیاه بامبو شما بلن است و میخواهید آنرا کوتاه کنید میتوانید از قسمت بالای گیاه این کار را انجام دهید تا بتوانید گیاه جدیدی داشته باشید
 

یاسی جون

متخصص بخش خیاطی
یازهای بنفشه آفریقایی
  • نور: در تابستان به نور کامل احتیاج دارد (گیاه را در معرض مستقیم اشعه آفتاب قرار ندهید) در زمستان آفتاب را تحمل می‌کند.
  • دما: درتمام طول سال درجه حرارت مطلوب برای این گیاه 16 درجه سانتی گراد است (در صورتی که رطوبت بالا باشد تا 27 درجه سانتی گراد نیز مقاومت می کند).
  • تغذیه: در فصل بهار و تابستان هر دو هفته یکبار گیاه را با کود مایع (جامد محلول در آب) کود دهی کنید.
  • خاک مناسب: خاک برگ بهترین خاک است.
  • تعویض گلدان: هر دو سال یکبار در صورت متراکم بودن ریشه ها گلدان را تعویض نمایید.
  • تمییز نمودن برگها: با بررسی مخصوص برگها را تمییز نمایید. غبارپاشی نکنید. از مواد براق کننده شیمیایی استفاده نکنید.
  • تکثیر: کاشت بذر در بهار ، گرفتن قلمه برگ در تابستان ، تقسیم بوته در بهار.
عوارض و درمان
  • گلها ریز و متفرق هستند: گلهای پژمرده را حذف و گیاه را کود دهی کنید.
  • لکه‌های قهوه‌ای روی برگها مشاهده می‌شوند: غبار پاشی در آفتاب و یا آبیاری از بالا عامل آن است. گیاه احتیاج به غبارپاشی ندارد و آبیاری طبق روش گفته شده انجام گیرد.
  • گیاه سالم ولی بطور ناگهانی زرد شده است: گاز آشپزخانه و یا گاز نفت و هوای کثیف عامل آن است. گیاه را به هوای مملو از اکسیژن انتقال دهید.
  • برگها پیچیده ، خشک و خم شده‌اند: هوا گرم و خشک و احتیاج به آبیاری دارد. هرگز غبار پاشی نکنید.
  • برگها پژمرده و خم می‌شوند: هوا سرد است. گیاه را به محل گرمتری منتقل کنید.
  • تمام شرایط مساعد ولی گیاه گل نمی‌دهد: گیاه را کود دهی نمایید.
  • گلها شفاف و کمرنگ شده‌اند: عامل آن غبار پاشی است. این گیاه را غبار پاشی نکنید.
  • گلها و برگهای گیاه می‌پوسند: آبیاری زیاد از اندازه است. در تمام طول سال هفته‌ای دوبار آبیاری کافی است.
  • برگهای جدید ریز و تعداد آنها زیاد است: احتیاج به تعویض گلدان دارد. گلدان را با یک اندازه بزرگتر تعویض نمایید.
  • گیاه سالم و گل نمی‌دهد: گلدانها خیلی بزرگ انتخاب شده است تا دو سال آینده گلدانها را تعویض نکنید.
  • برگها رنگ پریده هستند: یا نور زیاد است یا احتیاج به کود دهی دارد. گیاه را به محلی با نور غیر مستقیم منتقل کنید.
  • برگها سیاه می‌شوند: عامل آن استفاده از مواد براق کننده شیمیایی است. از آنها استفاده نکنید. برای تمییز نمودن برگها از برس نرم مخصوص استفاده نمایید.
 

یاسی جون

متخصص بخش خیاطی
محبوبه شب


این گیاه گونه ای از گیاهان جنس CESTRUM از خانواده گوجه فرنگی ها SALONACEES میباشد .
محل اصلی و اولیه آنرا آمریكای جنوبی و مركزی و جزایر آنتیل می دانند .
و در این جنس حدود ۲۰۰ گونه درختچه دائمی و همیشه سبز وجود دارد .
برگهای این گیاهان عموما ساده وبیضی شكل واطراف برگها صاف و صیقلی میباشد.
اگر برگ این گیاهان را در بین انگشتان بفشارند ( له كنند) بوی بسیار نامطبوعی به مشام میرسد .
گلهای این گیاهان خیلی كوچك و لوله ای یا قیفی شكل میباشد و بصورت خوشه ای در سر شاخه ها قرار دارند .
رنگ گلها در انواع گوناگون متفاوت است و به رنگهای سفید - سبز- زرد- قرمز- بنفش تیره دیده میشوند .
بعض از انواع آن دارای گلهای معطر در شب هستند .
پس از خشك شدن و ریختن گلها بجای آن میوه های تمشك مانند ریز و گردی ظاهر میشود .
● طرز كاشت و پرورش :
رشد این گیاهان نامنظم و نامرتب است و شاخه ها بطور نامنظم به اطراف میرویند .
بمنظورمنظم کردن و شکل دادن به گیاه ، هرسال پس از پایان گلریزان میتوان ساقه های قدیمی را هرس نمود .
در نقاطی كه هوا زیاد سرد نمی شود می توان این گیاهان را در فضای آزاد و در محل آفتابگیر كاشت .ولی در نقاطی كه هوا خیلی سرد میشود بهتر است آنها را به داخل گلخانه منتقل سازند و یا در كنار دیوارآفتاب گیر بكارند . آبیاری مرتب این گیاهان در تابستان ضرورت دارد .
● روش تكثیر :
به دو طریق صورت می گیرد
۱) تكثیر وسیله بذر .
۲) تكثیر به روش قلمه زدن .
گیاه محبوبه شب یا (یاس شب) این درختچه از كشور شیلی به نقاط دیگر جهان منتقل شده است . درختچه ای است كه ارتفاع آن تا ۳ متر می رسد . برگهایش دارای بوی زنند ه و نامطبوع میباشد . این گیاه در نقاطی كه هوا ملایم است ، در تمام مدت سال گل می دهد . گلها به رنگ زرد و سبز می باشند( بدینمعنی که قسمت شیپوری گل زرد است و همانطور که بسمت انتهای لوله قیفی مانند میرود برنگ سبز ملایم تبدیل میشود .)
و با شروع شب و تاریك شدن هوا بوی عطرمطبوعی از آنها به مشام میرسد . زمانیكه گلریزان خاتمه یافت ، بجای گلها دانه های گرد كوچكی كه میوه درختچه میباشد ظاهر می شود . میوه و برگ این گیاه دارای مواد سمی می باشد . در نقاطی كه هوا ملایم و مرطوب باشد بذر این گیاه در زمین ریخته و پراکنده میشود و تولید نهالهای جدید می کند .
همچنین از پاجوش ها نهالهای تازه ظاهر میشود . ریشه این گیاه خیلی قوی و استوار است .
● خاك مناسب :
برای رشد این گیاه استفاده از خاك نرم و مرغوب ضرورت دارد .
 

پانته آ

متخصص بخش
گیاهان برای تقویت روح و روان خود استفاده کنیم؟ « در آپارتمان های امروزی به علت نبود نور و انرژی کافی، گیاهان دست ساز و بی جان جای گیاهان طبیعی را گرفته اند که نه آب می خواهد، نه کود و نور؛ و به راحتی قابل شستشو است. برقراری ارتباط با چنین وسایل بی جان به مراتب سخت تر از جانداران سبز و با نشاط است. لطافت و سرزندگی یک گیاه زنده و جاندار به راحتی می تواند ما را به سوی خود دعوت کند و اگر ما راه های کسب انرژی را بیاموزیم و بتوانیم با دنیای درون خود ارتباط برقرار کنیم، به راحتی پاسخگوی این دعوت خواهیم بود. ما می توانیم با گیاهان صحبت کنیم، درددل کنیم و به زبان دیگر همنشینی داشته باشیم. وقتی در فضای کوچک آپارتمان خود پنجره را به هوای چند گلدان باز می کنیم، خودمان هم کمی هوای تازه استنشاق می کنیم ( البته اگر مه و دود نباشد). ریزش برگ های کهنه و قدیمی و رویش مجدد برگ های نو الگویی است برای بازسازی، تلاش و سازندگی ما که همنشین این موجودات با طراوت و سرشار از زندگی هستیم. اگر گلدانی در منزل دارید حتماً این کلمات برایتان معنادارتر خواهد بود زیرا مأنوس شدن با این مخلوقات زیبای بی کلام، بسیار لذت بخش خواهد بود. به طوری که اگر آفتی به خاک یا برگ های گیاهتان بیفتد ناراحت می شوید و درصدد رفع آن برمی آیید، به مغازه های مختلف سر می زنید تا چاره ای بیابید و وقتی که گل و گیاهتان را مجدداً سرحال می بینید، گویی دوباره انرژی گرفته اید و خوشحال می شوید. این همان احساسی است که مزرعه داران، کشاورزان و کسانی که در دل طبیعت زندگی می کنند، بارها و بارها تجربه کرده اند؛ ولی با مقیاسی کوچک تر و شهری. وقتی نمی توانیم گلستان داشته باشیم، چرا خود را از گل محروم نماییم؟ با کمک تکنیک های گوناگون، با چگونگی ارتباط با دنیای درون خود – که هنوز متداول نشده– آشنا شوید تا نیازهای ناشناخته درون خود را ملموس، و از سطح ناهوشیار به سطح هوشیار خود منتقل سازید. در این صورت است که می توانید با دنیای گیاهان رابطه برقرار کنید. زیرا آن هنگام است که زبان سکوت را فرا گرفته اید. با چشم دل ببینید و با گوش جان بشنوید. به خصوص برای افرادی که تنها زندگی می کنند، نگهداری گیاه در چهار دیواری خانه بدون حیاط بسیار مفید خواهد بود. مونس و همدمی که آزار رسان نیست. آسیب ها و زخم های عاطفی و روانی را نه تنها نمک پاش نیست بلکه مرهمی بی دردسر است. انرژی دهنده ای که توقع و انتظارات عصبی ندارد و شما را نمی آزارد. با شما مهربان است و همراه سکوتش دریایی از آرامش را به شما هدیه می کند. شرایط نگهداری بعضی از گیاهان آپارتمانی فیکوس ، بنجامین ، آگلونما ، دراسنا، دیفن باخیا ، اسپاتی فیلم، تپوس، برگ انجیری ، فیلودندرون ، گوش گرگی یا سینگونیوم، سانسوریا و فیکوس الاستیکا ( فیلتوس) نام چند گیاه آپارتمانی است. فیکوس بنجامین شامل انواعی مانند بنجامین سبز، ابلق، سیلور، زعفرانی، آمستر، شیدا، پرتقالی و مینیاتوری است. این گیاه به مکانی پر نور نیاز دارد که بهترین محل برای آن پنجره های جنوبی و نور غیر مستقیم از پشت پرده است. آبیاری این گیاه در تابستان باید هفته ای دوبار و در زمستان هفته ای یک بار باشد. بنجامین در تابستان، یک روز در میان احتیاج به اسپری آب روی برگ هایش دارد تا رطوبت نسبی اش تأمین شود. مهندس مهدی بابایی، مسئول دفتر فضای سبز شهرداری منطقه چهارده درباره شرایط نگهداری سایر گیاهان آپارتمانی چنین می گوید: آگلونما گیاهی بوته ای است. بهترین شرایط نوری برای این گیاه، پشت پنجره های شمالی و مکان های کم نور است. برای تأمین رطوبت نسبیِ، این گیاه در تابستان باید هر روز اسپری آب شود و در زمستان هر دو روز یک بار. اما دراسنا که شامل دراسنای بلالی سبز، در اسنای بلالی ابلق، دراسنای پرچمی و دراسنای قرمز است، باید پشت پنجره های جنوبی گذاشته شود تا از نور غیرمستقیم استفاده کند. این گیاه باید در تابستان هفته ای دو بار آبیاری شود. اما فاصله بین دو آبیاری با توجه به شرایط دمایی باید به گونه ای تنظیم شود که سطح خاک گلدان خشک باشد. دیفن باخیا یا سُم برگ از نظر شرایط نوری همانند دراسنا است، اما آبیاری آن در تابستان هر چهار روز یک بار و در زمستان هر ده روز یک بار کفایت می کند و رطوبت نسبی این گیاه در تابستان باید یک روز در میان از طریق اسپری روی برگ ها تأمین شود. پتوس یکی دیگر از گیاهان آپارتمانی است که شامل دو نوع سبز و ابلق است. این گیاه به نور حساسیت زیادی نشان می دهد و حتی در محیط هایی با نور کم می تواند به رشد خود ادامه دهد. آبیاری پتوس در تابستان هفته ای دوبار و در زمستان هر ده روز یک بار کفایت می کند اما به جهت حفظ طراوات و شادابی برگ ها باید هر روز اسپری آب کم املاح انجام شود. اما نگهداری گیاهان آپارتمانی، مشکلاتی را هم با خود به همراه دارد. دو مشکل عمده ای که اکثر گیاهان آپارتمانی در تهران با آن مواجه هستند یکی وجود توده های متحرک سفید رنگ با پوشش آردی به نام شپشک آردآلود است. این حشره از شیره پرورده گیاه تغذیه کرده و باعث افت گیاه می شود. شیوه مبارزه با این حشره، استفاده از سموم تماسی مانند مالاتیوم، دیازنیون، گوزاتیون به صورت وتاول(پودر) به نسبت به یک قاشق مرباخوری ( دو سی سی در یک لیتر آب به اضافه پنج تا شش قطره مایع ظرفشویی ) است که باید روی سطح برگ ها و پشت آنها اسپری شود و در صورتی که مؤثر واقع نشود باید دو هفته بعد تکرار شود. اما نکته ای که باید به آن توجه کرد این است که با عنایت به این که این حشرات از شیره گیاهی تغذیه می کنند، می توان از سموم سیستمیک نیز جهت مبارزه استفاده کرد. دومین مشکل، وجود کرم خاکی یا خرخاکی داخل خاک گلدان هاست که این امر با توجه به وجود این گیاهان در داخل آپارتمان باعث کثیفی محل سکونت و بد منظر شدن اطراف گیاه می شود. روش مبارزه با این مشکل استفاده از سموم سوین یا لیندین ( وتاول پودری) به نسبت یک قاشق مرباخوری در یک لیتر آب است. این آب باید به عنوان آب آبیاری روی سطح خاک استفاده شود. بدون تردید رعایت نکات علمی برای نگهداری از گیاهان آپارتمانی و فراهم کردن شرایط مناسب زیستی برای این گیاهان، تأثیر به سزایی در رشد، پرورش، سبزی و طراوت آنها دارد، اما نباید این نکته را فراموش کرد که گیاهان همانند ما انسان ها دارای احساسات و عواطف هستند و احساس ما را نسبت به خودشان به خوبی درک می کنند. اگر ما یاد بگیریم که جمله های تأکیدی مثبت را برای خود نهادینه کنیم ، بهتر می توانیم این نعمت های الهی را باور کرده، با آنها ارتباط برقرار کنیم و بهره وری مثبت داشته باشیم. بیایید احساسات خود را به آزمون بگذاریم، امتحان کنیم و نتیجه اش را ببینیم. به طبیعت روی آوریم. اگر نمی توانیم باغ و باغچه داشته باشیم، سبزی هر چند کوچک را در گلدان های گلی به خانه هایمان دعوت کنیم. به امید روزی که لطافت این سبزی روح و روان ما را فراگیرد.
 
بالا