Maryam
متخصص بخش ادبیات
هفتسین سفرهای است که ایرانیان هنگام نوروز میآرایند.
هر یک از سینهایی که در این سفره قرار میگیرد، باید دارای پنج ویژگی زیر باشد:
1.پارسی باشد؛
2.با بند واژهٔ «س» آغاز شود؛
3.ریشهٔ گیاهی داشته باشد؛
4.خوردنی باشد؛
5.اسم مرکب نباشد.نام آنها از واژه های ترکیبی ( مانند سبزی پلو، سیر ترشی، سیب زمینی و مانند آنها) ساخته نشده باشد.
با نگرش به آنچه که آمد، شگفتی بزرگیست که در بیست میلیون واژههای پارسی، نمی توان هشتمی را برای هفت سینهای نوروزی پیدا کرد که دارای این پنج ویژگی باشند. بنابراین هر آنچه که دارای این ویژگیها نباشد - اگر چه با بندواژهٔ «س» هم آغاز شده باشد - نمیتوان جزء هفت سین به حسابش آورد. در زبان پارسی، تنها هفت چیز هستند که این ویژگیها را دارا هستند:
1.سیر : نماد اهورامزدا
2.سیب: نماد فرشته سپندار مذ، فرشته زن، باروری و پرستاری است.
3.سبزی: نماد فرشته اردیبهشت و نماد زندگی دوباره است.
4.سنجد : نماد فرشته خرداد و نماد عشق است.
5.سرکه: نماد فرشته امرداد و نماد صبر و شکیبایی و جاودانگی است.
6.سمنو : نماد فرشته شهریور و نماد خواربار است.
7.سماق: نماد فرشته بهمن و نماد باران یا رنگ طلوع خورشید است.