• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

همیشه بوی خوش دهید

fatemeh

متخصص بخش ادبیات و دینی
بوی بدن مساله‌ای بسیار طبیعی است که با عرق کردن به وجود می‌آید. وقتی که خیلی گرم‌تان می‌شود، عصبی می‌شوید یا زمانی که ورزش می‌کنید، مسلماً میزان تعرق بدن‌تان افزایش می‌یابد. این روشی برای تنظیم دمای درونی بدن است؛ پس نمی‌توان به‌طور کامل جلوی آن را گرفت و یا از آن ترسید، چرا که عرق کردن برای بدن مفید است. با پا گذاشتن به سن بلوغ، میزان تعرق بدن بیشتر می‌شود و این نیز بسیار طبیعی است. وقتی که عرق با باکتری‌های طبیعی سطح پوست ترکیب می‌شود، بوی بدی پیدا می‌کند. در طول دوران بلوغ، غدد تعرق بسیار فعال‌تر می‌شود و ترکیبات شیمیایی بدن تغییر می‌کنند، به همین دلیل میزان تعریق در این دوران افزایش می‌یابد.

به دنبال عامل اصلی بوی عرق‌تان باشید.

اگر باز هم بوی بد تعرق بدن‌تان برطرف نشد، سعی کنید بفهمید که چه چیزی سبب بروز این مسأله می‌شود و آن عامل را از بین ببرید. به جای صابون از شامپوهای متوسط استفاده کنید، به جای آنکه بدن را با آب خالی بشویید و بعد خشک کنید از مواد پاک کننده برای شست‌وشوی بدن استفاده کنید.

از نخ دندان استفاده کنید و هر روز دست‌کم دوبار دندان‌ها را مسواک بزنید. حداقل سالی دوبار به دندانپزشکی سر بزنید. بوی بد عرق می‌تواند در اثر تنفس بدبو نیز باشد. ورم و التهاب لثه و مشکلات دندان‌ها نیز سبب تنفس بدبو می‌شوند.

روش‌هایی برای از بین بردن بوی عرق بدن

گاهی اوقات بوی عرق در برخی نقاط بدن آنقدر تند و زننده می‌شود که باعث شرمندگی و خجالت فرد در میان سایرین می‌گردد.

برای از بین بردن بوی عرق بدن به نکات زیر توجه کنید:

هر روز دوش بگیرید

از مواد مناسب تمیز کننده استفاده کنید؛ مثل صابون و ژل حمام. همه جای بدن خود را به خوبی بشویید؛ به‌خصوص زیر بغل‌ها.

از دئودورانت‌ها و انواع ژل‌ها فقط در مواردی که دچار تعرق شدید می‌شوید، استفاده کنید.

استفاده مداوم از اسپری‌ها و ژل‌ها باعث بدتر شدن تعرق بدن می‌شود.

بیشتر مردم این موضوع را نمی‌دانند که عرق بدن به خودی خود بوی بدی ندارد. عرق زیر بغل به علت باکتری‌های موجود در این قسمت و برخی آنها بدبو می‌شود. صابون‌های زیر بغلی و دئورانت‌ها در واقع ذخیره غذایی باکتری‌ها محسوب می‌شوند.

بهتر است زیر بغل خود را به طور مرتب با آب بشویید و با پارچه تمیز خشک کنید. این‌کار را به مدت یک ماه انجام دهید. خواهید دید که اصلا زیر بغل‌های‌تان بوی بد نمی‌دهند. اگر تعرق بدن شما بسیار زیاد است؛ ‌به طوری که برای شما دردسر ساز می‌شود، از دئودورانت‌ها و انواع صابون‌ها و مایع‌های زیر بغل استفاده کنید. این محصولات می‌توانند جلوی عرق کردن را بگیرند.

لباس‌های خود را هر روز عوض کنید.

لباس‌های زیر خود را زود به زود عوض کنید و لباس‌های تمیز بپوشید. اگر زیاد عرق می‌کنید، لباس‌های زیر خود را حتی روزی ۲-۳ بار عوض کنید تا احساس رطوبت کمتری کنید و دچار حساسیت و ناراحتی‌های دیگر نشوید. لباس‌های خود را در معرض هوا خشک کنید و در جاهایی نگهداری کنید که هوا جریان دارد. سعی کنید لباس‌ها را آویزان کنید و آنها را به صورت تا شده در کشو نگذارید و در صورت استفاده از کشو، حتما کف طبقات کاغذ پهن کنید. هرچه لباس‌ها خشک‌تر باشند، باکتری‌ها بیشتر از بین می‌روند.

رژیم غذایی خود را تغییر دهید.

در شیوه زندگی و برنامه‌ غذایی خود نیز تغییراتی ایجاد کنید. گاهی اوقات بوی بد عرق نتیجه مصرف غذاهای نامناسب است خوردن غذاهای ناسالم و بی‌کیفیت باعث هضم و گوارش نامناسب آنها می‌شود و میزان تعرق بدن و تراوش بوی بدن عرق را افزایش می‌دهد. لذا مصرف غذاهای آماده، سرخ‌کردنی و فرآوری شده را بسیار محدود کنید، زیرا حاوی مواد شیمیایی زیادی هستند.
اگر عادت به سیگار کشیدن دارید، این عادت خود را ترک کنید. سیگارکشیدن باعث می‌شود که عرق بدن بوی سیگار بگیرد؛ این مسأله به‌طور نامطلوبی روی سیستم تنظیمی بدن نیز اثر می‌گذارد.

مشورت با پزشک

اگر مشکل بدبویی عرق بدن‌تان بسیار جدی و حاد است به پزشک مراجعه کنید.

همیشه یک دستمال به همراه داشته باشید؛ به‌خصوص وقتی که خارج از خانه هستید اگر دستمال را خیس نگه دارید، بسیار بهتر است. استفاده از دستمال پارچه‌ای بهتر از دستمال کاغذی است؛ چرا که هنگام پاک کردن عرق، تکه‌های دستمال روی پوست صورت‌تان نمی‌چسبند.

گاهی اوقات بوی بد عرق بدن در اثر رشد برخی قارچ‌هاست شامپوهای ضد قارچ که به هنگام حمام گرفتن زیر بغل مالیده می‌شوند، می‌توانند تا حدود زیادی این مشکل را برطرف کنند اگر این مسأله ادامه یافت می‌توانید از پزشک بخواهید تا دارویی مناسبی به شما بدهد.

باکتری‌هایی که باعث بوی عرق می‌شوند، فقط در محیط مرطوب رشد می‌کنند؛ پس ضدعرق‌ها بهتر از دئودورانت‌ها عمل می‌کنند.

دئودورانت‌هایی که جلوی رشد باکتری‌ها را می‌گیرند نیز مناسبند. اگر دئودورانت‌ها اثر نداشتند، می‌‌توانید مقداری آب لیمو را کمی رقیق کنید و زیر بغل‌های‌تان بمالید. رقیق کردن آب لیمو از خاصیت اسیدی آن می‌کاهد و مانع از سوزش و قرمز شدن پوست این نواحی می‌شود.

اگر از تیغ برای اصلاح استفاده می‌کنید، حتما به تمیز بودن تیغ توجه کنید.

زیر بغل‌های خود را تمیز نگه دارید و بعد از اصلاح آنها را با الکل یا ******د تمیز کنید.

اگر از بوی بد پا رنج می‌برید، حتماً‌ هنگام پا کردن کفش جوراب بپوشید. جوراب‌های پنبه‌ای بهترین گزینه هستند، زیرا رطوبت پا را جذب می‌کنند و پا خشک‌تر می‌ماند.

مقداری روغن نارگیل روی قسمت بودار پوست‌تان بمالید. اسید‌اوریک موجود در روغن نارگیل باکتری‌ها را می‌کشد و باعث خوشبو شدن بدن می‌شود.

نکات مورد توجه هنگام خرید محصولات ضد عرق

در محصولات ضد عرق کلروهیدرات آلومینیوم وجود دارد، این ماده در ضد عرق‌ها باعث کاهش رطوبت می‌شود. برخی از مردم نگران خطرات ناشی از ضد عرق‌ها به خاطر وجود این ماده هستند؛ اما تاکنون هیچ مدرک علمی مبنی بر خطرناک بودن آنها به اثبات نرسیده است.

قبل از استفاده از یک محصول به برچسب و نکات قید شده روی آن توجه کنید. برخی از محصولات بهتر است صبح‌ها مورد استفاده قرار گیرند و برخی دیگر شب‌ها قبل از خواب؛ تعدادی هم بعد از هر بار استحمام.

به هنگام تعرق زیاد، فرد دچار کم‌آبی بدن می‌شود. در این شرایط، احساس خستگی و ضعف به وجود می‌آید و عملکرد بدن برای انجام فعالیت‌های روزانه کاهش می‌یابد.

برخی از افراد در نواحی بین کشاله ران‌ها دچار تعرق زیاد شده و این نواحی به شدت مرطوب می‌شود. استفاده از دئودورانت‌های مهبلی نیز باعث سوزش و قرمز این نواحی و حتی گاهی اوقات عفونت‌های ادراری می‌شود. بوی بد این نواحی می‌تواند نشان‌دهنده، عفونت نیز باشد. در صورتی که به این وضعیت مشکوک هستید، حتماً به پزشک مراجعه کنید.


زیبــاشــو دات کام

 
بالا