• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

هوش هیجانی (EQ) چیست ؟

vianclinic

New member
اما ابتدا اجازه دهید این دو کلمه کوچک را بشکنیم: هوش هیجانی. هوش هیجانی یا EQ توانایی درک، تنظیم و بیان احساسات خود است. نه تنها این، بلکه به توانایی درک، تفسیر و پاسخ به احساسات دیگران نیز اشاره دارد. مفهوم EQ اولین بار در دهه 1950 معرفی شد، زمانی که آبراهام مزلو، روانشناس، اهمیت «قدرت عاطفی» را شناسایی کرد. اصطلاح هوش هیجانی در سال 1964 توسط مایکل بلداک ابداع شد و از آن زمان تاکنون، تحقیقات برای نشان دادن اهمیت آن ادامه داشته است. .برای مشاوره در مورد درمان کودکان بیش فعال اینجا کلیک کنید


بنابراین، اکنون که EQ را بهتر درک می کنیم، بیایید شش راه برای تربیت کودکان باهوش عاطفی را بررسی کنیم:

از خودت شروع کن​

اگر ابتدا به خودتان کمک نکنید، نمی توانید به فرزندانتان کمک کنید. همانطور که پیام مهم ایمنی هواپیما می گوید، "ابتدا ماسک اکسیژن خود را بپوشید، قبل از اینکه به دیگران کمک کنید." برای توجه به احساسات، محرک ها و مهارت های مقابله ای خود وقت بگذارید. قبل از اینکه با فرزندانتان بر روی آنها کار کنید، خودتان ابزارهای زیر را تمرین کنید. به هر حال، فرزندپروری مربوط به رشد مداوم است، درست است؟

نام و احترام احساسات - شما و آنها​

درک، تکریم و نامگذاری احساساتمی تواند از زمانی که کودک شما نوزاد است شروع شود و در تمام دوران کودکی ادامه یابد. شما می توانید به نشانه های آنها به طور مناسب پاسخ دهید، حالات چهره را تمرین کنید و در گوش دادن فعال شرکت کنید. یک راه ساده برای نامگذاری و احترام گذاشتن به احساسات در خانه این است که هر روز به نوبت احساسی را انتخاب کنید که بهترین توصیف شما در آن لحظه باشد و در مورد چرایی آن با فرزندانتان صحبت کنید. به عنوان مثال، «امروز صبح احساس هیجان دارم چون امروز می‌توانم به کلاس شما سر بزنم و کتاب بخوانم» یا «امروز احساس ناراحتی می‌کنم چون دلم برای مادربزرگتان تنگ شده است، آیا باید امروز با او ملاقات کنیم؟» برای حمایت از این فرآیند می توانید از هنر، نمودار احساسات، کتاب یا داستان سرایی استفاده کنید. نگه داشتن فضایی برای تجربه احساسات شما و فرزندانتان می تواند به تمرین نیاز داشته باشد، به خصوص در مورد احساسات دشوار، مانند خشم، حسادت یا غم. بنابراین، به جای اینکه اگر سختی می‌کشید، خودتان را پایین بیاورید،


همدلی نشان دهید​

ممکن است آموزش همدلی کاری دشوار به نظر برسد، اما لزومی ندارد. در اینجا دو راه بسیار ساده برای شروع وجود دارد.


  1. زمانی که یکی از عزیزانتان به روشی مناسب سنش در حال مبارزه است، با فرزندان خود به اشتراک بگذارید. خاله جن استرس زیادی دارد، به همین دلیل گاهی اوقات داد می‌زند. فکر می‌کنید چه کاری می‌توانیم برای کمک به او انجام دهیم؟»
  2. از مثال های زندگی واقعی برای برجسته کردن همدلی استفاده کنید. دفعه بعد که کودکی در پارک افتاد و گریه کرد، از آن برای صحبت با فرزندان خود و ایجاد همدلی با دیگران استفاده کنید. "وای آنها افتادند - نمی دانم آیا آنها از نظر جسمی صدمه دیده اند یا ترسیده اند. وقتی می ترسید، چه چیزی باعث می شود احساس بهتری داشته باشید؟ این یک ایده فوق العاده است! چرا نمی روی و آنها را چک نمی کنی؟»

مهارت های مقابله ای سالم را الگوبرداری و پشتیبانی کنید​

این مفهوم به اهمیت مراقبت از خود قبل از مراقبت از دیگران برمی گردد. بهترین بخش این است که، در مراقبت از خود ، به فرزندان خود کمک می کنید، زیرا آنها با الگوسازی یاد می گیرند. و، در حالی که گاهی اوقات می تواند آزاردهنده باشد - از فریاد زدن کودک دو ساله - می تواند فوق العاده باشد. وقتی فرزندانتان می بینند که شما از طریق ورزش، مدیتیشن، یادداشت روزانه یا معاشرت از خود مراقبت می کنید، یاد می گیرند که می توانند در آن چیزها نیز شرکت کنند. بنابراین، دفعه بعد که ناامید شدید، آن را از فرزندانتان پنهان نکنید. در عوض، اجازه دهید مهارت های مقابله ای شما را ببینند. نه تنها الگوبرداری از مهارت‌های مقابله‌ای به شما کمک می‌کند تا احساس بهتری داشته باشید، بلکه به فرزندانتان این امکان را می‌دهد تا بدون اینکه متوجه شوند، آن‌ها را یاد بگیرند. در اینجا یک تمرین قدرتمند وجود دارد که اجرای آن ساده است- سعی کنید روز خود را با در میان گذاشتن چیزی که به خاطر آن با فرزندانتان سپاسگزار هستید به پایان برسانید.

مهارت های اجتماعی را آموزش دهید و الگو برداری کنید​

حالا که پدر و مادر هستید، دوستی هایتان را رها کرده اید؟ یا مطمئن می شوید که در چت دوهفته ای خود با دوستان خود در سراسر جهان شرکت می کنید؟ مهم نیست در کجای این سفر هستید، می توانید با برقراری روابط اجتماعی سالم از خود و فرزندانتان حمایت کنید. اجازه دهید فرزندانتان ببینند که شما حد و مرزهایی را تعیین کرده اید. برای برقراری آن تماس تلفنی، رفتن به شام یا تماشای گالری هنری جدید با یک دوست وقت بگذارید. همچنین به یاد داشته باشید که در صورت نیاز گفتن "نه" مشکلی ندارد. اجازه دادن به فرزندانتان برای تماشای شما در موقعیت های اجتماعی یک فرصت یادگیری باورنکردنی برای آنهاست. یک نکته مفید-سعی کنید با فرزندانتان در مورد هنجارهای اجتماعی، ارزش های خانوادگی، رفتارهای مناسب و نامناسب و تعیین مرزهای اجتماعی به طور منظم گفتگو کنید. با انجام این کار، فرزندان شما هنگام پیدا کردن دوستان جدید، احساس استقلال قوی خواهند داشت. می‌توانید مطمئن شوید که از فرزندانتان در ایجاد دوستی‌های جدید و پرورش دوستی‌های موجود از طریق نقش‌آفرینی یا با دادن بازخورد زنده و لحظه‌ای حمایت می‌کنید.
 
بالا