baroon
متخصص بخش ادبیات
استفاده بیش از حد غذاهای چرب و ادویهدار، غذاهای آلوده و پرخوری میتواند باعث ایجاد ورم معده شود.
می توانید ضمن اینکه دارویتان را مصرف می کنید از مواد غذایی پر فایده ای که در بهبود ورم معده و نفخ معده موثرند بهره بگیرید.دانشمندان امروزی نشان داده اندکه موز سبز که در حیوانات مورد آزمایش قرار گرفته، سبب تکثیر سلول های پوششی معده و ضخیم تر شدن مخاط معده می شود.
همچنین دیده شده که آب کلم، سبب افزایش ترشح موکوس معده و محافظت مخاط معده از اسید می گردد.
خوراکی های با خاصیت آنتی بیوتیکی مثل ماست، کلم و شیرین بیان علیه زخم معده و گاستریت( التهاب معده) تا حدودی موثرند.
بنابراین همان طور که با کشف میکروب هلیکوباکترپیلوری و درمان مناسب بیماران با داروهای آنتی بیوتیک، دیگر کسی کمتر دچار عوارض کشنده ی زخم های معده و اثنی عشر می شود. دکتر رونالد هافمَن، نویسنده می گوید:" چنانچه از دل درد و سوء هاضمه رنج می برید، مصرف روزی یک عدد موز شما را از پزشک بی نیاز می کند."
خوراکی های دارای خاصیت ترمیم زخم های گوارشی مانند: موز سبز، کلم ها، شنبلیله، دانه ها، انجیر، زنجبیل، شیرین بیان و چای نیز کمک کننده هستند.
ضد نفخ ها:
از قرن ها پیش بشر از گیاهان و ادویه ها جهت رفع بادهای شکم و پاک کردن روده ها استفاده می کرده است. تصور می شود که ماده ی موثر این گیاهان در روغن آنها نهفته است و مکانیسم آنها شل کردن عضلات صاف روده هاست که همان اثر "ضد انقباضات روده ای" را دارد.
خوراکی های دارای اثر ضد نفخ شامل: رازیانه، شوید، بابونه، ریحان، سیر ،نعناع و مریم گلی می باشد.
در آخر از خوردن قهوه، نوشابه های گازدار و آب میوه و مایونز و غذاهای چرب به شدت پرهیز کنید.مصرف سیگار و الکل نقش مهمی در ایجاد ورم معده دارند.
کارشناس تبیان