• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

وقتی تلفن هوشمند‌، روانشناس سیار می‌شود‌!

ناهید

متخصص بخش


«امروز حالم خوب نیست. لطفا مزاحم نشوید» تصور کنید این نوشته در حالی روی صفحه شبکه اجتماعی شما نقش بسته که خودتان از آن بی‌خبرید. چه اتفاقی افتاده‌؟ چه کسی متوجه شده اوضاع روحی من چندان مساعد نیست‌؟ حتما دوباره مادرم دست به کار شده یا اینکه‌‌ اما نه‌، حقیقیت عجیب این است که هیچ کدام واقعیت ندارند. نه دوستان و نه والدین بلکه این غول نرم‌افزاری دنیاست که متوجه شده حال شما چندان خوب نیست و کاری کرده که دوستان‌تان از این موضوع مطلع شوند. خب‌، کمی‌غیر واقعی به نظر می‌رسد ؛ اما اینطور که شواهد می‌گویند مایکروسافت به صورت جدی کار ساخت برنامه مخصوصی برای سنجش حال و هواي شما را در دست ساخت دارد. برنامه‌ای که با شبکه‌های اجتماعی ارتباط دارد و می‌تواند حال شما را لحظه به لحظه گزارش دهد. اکنون می‌توانید در گوشه‌ای نشسته و منتظر شوید تا روانشناس دیجیتالی شما دست به کار شود‌!



امروز چطوری پسر‌؟

ایده چنین برنامه‌ای حداقل روی کاغذ چندان عجیب نیست. قبل از مایکروسافت هم چندین شرکت ساخت یک برنامه «مود سنج» را در دستور کار قرار داده و آن را عرضه کردند. نتیجه هم ‌چندان چشمگیر و البته واقعی نبود. مثلا «مود اسکنر» آندروید که برنامه محبوبی هم به حساب می‌آید این برنامه اثر انگشت شما را ثبت کرده و به شکلی کاملا رندوم‌وار حال شما را تشخیص می‌دهد.

نکته مشترک بین تمامی‌این برنامه‌ها استفاده کردن از الگوهای پیش پا افتاده است که هیچ کدام دقیق نبوده و نمی‌توانند وضعیت روحی واقعی شما را پیش‌بینی کنند. الگوهایی همچون اندازه‌گیری میزان سرعت دست و نور‌؛ هرچند برنامه مایکروسافت با شیوه‌ای نوین که گفته می‌شود تا درصد زیادی دقیق است‌، اوضاع روانی را مورد بررسی قرار می‌دهد.

MoodScope نام برنامه‌ای است که مایکروسافت قصد عرضه آن را دارد ؛ نرم‌افزای که برای iOS ، آندروید و ویندوز فون عرضه خواهد شد.



مایکروسافت یا روانشناس ؛ مسئله این است


برای ساخت این برنامه 32 نفر استخدام شده و به مدت دو ماه حالات روحی خود را بر اساس روشی مخصوص ثبت کردند تا نرم‌افزار توانایی شناسایی تمامی حالات موجود را داشته باشد. این حالات به وسیله یک نرم‌افزار جمع‌آوری می‌شد. این نرم‌افزار وظیفه داشت تا تعداد پیامک‌ها ، تماس‌ها ، ساعت تماس ، پایگاه‌های اینترنتی ، مکان‌هایی که شخص حضور داشته و برنامه‌های کاربردی قابل استفاده را به وسیله گوشی جمع‌آوری کرده و حال افراد را تشخیص دهد. جالب اینجاست که در تست‌های اولیه درصد درستی این برنامه 66 درصد بود که طی دو هفته به 95 درصد رسید.





حریم شخصی من کجاست‌؟

قرار است برنامه نام برده ارتباط نزدیکی با شبکه‌های اجتماعی همچون فیس‌بوک و توییتر داشته و به صورت خودکار حال کاربران را در صفحه شخصی به نمایش در آورد. قطعا طرفداران حریم شخصی از همان لحظه نخست خط قرمز درشتی روی این برنامه می‌کشند؛ اما جالب اینجاست که مسئولان مایکروسافت بر این باورند MoodScope می‌تواند یک گام جدی در زمینه ارتباطات عمیق اجتماعی بردارد. از نظر آنها زمانی که دوستان‌تان از حال شما با خبر هستند‌؛ شیوه ارتباطی خود را تغییر داده و بهتر می‌توانند رفتار کنند.

موضوعی که البته همگی می‌دانیم در 90 درصد موارد نتایجی عکس دارد. باید منتظر باشیم و ببينیم غول‌های دره سیلیکون این بار چه تدارکی برای‌مان دیده‌این برنامه در حالی عرضه می‌شود که مایکروسافت به فکر یک خانه تکانی بزرگ است. نارجی می‌گوید که بالمر با رازداری فراوان، ماه‌هاست روی این برنامه کار می‌کند و تنها یک گروه کوچک از مدیران ارشد و برخی کارکنان از آن اطلاع داشته و فعالیت‌های‌شان در این زمینه را مستقیما به وی گزارش می‌دهند.

البته تمامی تیم مدیران ارشد مایکروسافت قرار است از ۱۰ تیرماه گزارش کاملی در خصوص این برنامه دریافت کنند. عدم درگیری تمامی گروه هیات رئیسه در این برنامه، بسیاری از مدیران ارشد را در خصوص تنزل جایگاه کاری یا حذف کامل پست‌های‌شان نگران کرده است.

یک منبع نزدیک به ماجرا می‌گوید بالمر در این ماجرا به گونه‌ای عمل کرده و سکان را چنان مقتدرانه در دست گرفته که «از زمان‌های بسیار دور، این اولین بار است که احساس می‌شود قرار است جابه‌جایی‌های مهم و بزرگی اتفاق بیفتد و حتی می‌تواند شامل کوچ برخی هم باشد.» البته پیش از این هم شایعاتی مبنی بر وجود چنین برنامه سازماندهی مجددی در مایکروسافت شنیده می‌شد . اند.
 
بالا