• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

وقتی نیـروی باد جای انـرژی هستـه ای را بگیـرد

ناهید

متخصص بخش

قدرت تولید توربین‌های بادی در سراسر جهان بیش از ۲۵۰ گیگا وات یعنی برابر با تولید ۳۰۰ نیروگاه هسته‌ای است. قرار است تا سال ۲۰۲۰ این مقدار به ۱۰۰۰ گیگا وات برسد. آلمان یکی از کشورهای پیشرو در صنعت انرژی بادی است.


دیداری اقتصادی در هوزوم آلمان
نمایشگاه انرژی بادی هوزوم آلمان از مهم‌ترین نمایشگاه‌های بین‌المللی در زمینه صنعت تولید انرژی بادی است. این نمایشگاه از تاریخ هجدهم تا بیست‌ودوم سپتامبر برگزار می‌شود و بیش از ۳۶ هزار نفر بازدید کننده از ۹۰ کشور دارد. بازدید کنندگان می‌توانند از حدود هزارودویست غرفه بازدید کرده ‌و ارتباطات تجاری جدیدی برقرار کنند.


tech_page_divider_1.png


چین قصد دارد استفاده از انرژی باد را توسعه دهد
انرژی بادی مدتی است یکی از بخش‌های مهم اقتصادی شده ‌است. در این عکس ‌یکی از مهندسان انرژی بادی در حال توضیح روند کار توربین‌ها برای آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان و ون جیابائو نخست وزیر چین، در نمایشگاه هانوفر است.


tech_page_divider_1.png


یک توربین برای هزارونهصد خانوار
توربین‌های بادی همواره بزرگ‌تر و پرقدرت‌تر می‌شوند. این توربین توانایی تولید چیزی حدود ۴/۳ مگا وات را دارد و نیاز برق هزارونهصد خانوار آلمانی را تامین می‌کند. در حال حاضر ۱۰ درصد از کل برق آلمان توسط توربین‌های بادی تامین می‌شود. این رقم در چین ۳ درصد و در دانمارک بیش از ۲۰ درصد است.


tech_page_divider_1.png


برق حاصل از انرژی بادی ارزان‌تر از زغال‌سنگ است
برق حاصل از انرژی بادی ارزان‌ترین نوع انرژی است و یک کیلو وات آن قیمتی بین ۵ تا ۹ سنت دارد. تبدیل زغال سنگ به انرژی تقریبا هزینه‌ای برابر با باد دارد. اما چون درصد آسیب آن به محیط زیست بسیار بالاست‌، در نهایت تراز قیمت آن دو برابر انرژی بادی خواهد بود.


tech_page_divider_1.png


با کمترین میزان وزش باد باز هم مقرون به صرفه
توربین‌های بادی حتی در جنگل هم که باد کمتری می‌وزد، قابل بهره‌برداری هستند. سازه توربین ‌در چنین جاهائی بلند‌تر و پره‌های آن بزرگتر ساخته‌ می‌شوند. امروزه حتی در مناطق شهری آلمان هم توربین‌های بادی ساخته و بهره‌برداری می‌شوند.


tech_page_divider_1.png


پارک‌های بادی بزرگ در وسط دریا
از آنجا که نصب و نگهداری توربین‌های بادی در دریا پرهزینه است‌، تاکنون توربین‌های کمی در دریا به بهره‌برداری رسیده‌اند. هزینه این توربین‌ها تقریبا ۲ برابر توربین‌هایی است که در خشکی نصب می‌شوند. با این حال کشور آلمان از این فناوری حمایت زیادی می‌کند.


tech_page_divider_1.png


تولید برق در دستان شهروندان
هر روزه تعداد بیشتری از شهروندان آلمانی در زمینه تولید انرژی سرمایه‌گذاری می‌کنند. در این شهر کوچک در شرق آلمان ۱۰۰ شهروند برای ایجاد این پارک بادی هزینه کرده‌اند و از درآمد حاصل از فروش برق به‌ طور مشترک سود می‌برند. انتظار می‌رود در آینده از چنین پروژه‌هایی استقبال بیشتری شود.


tech_page_divider_1.png


توجه همگانی
توجه به فناوری بادی‌، بهره‌برداری مالی و مشارکت شهروندان آلمانی مورد توجه بسیاری از مردم قرار گرفته ‌است. در اینجا توریست‌های چینی، هندی و ویتنامی از یک پارک بادی در نزدیکی شهر کلن که با مشارکت شهروندان راه‌اندازی شده است، عکس می‌گیرند.


tech_page_divider_1.png


توربین‌های کوچک برای روستاها
حتی توربین‌های بادی کوچک هم آینده‌ای درخشان دارند. آنها مانند این روستا در پرو، برای مناطق کوچک و دورافتاده بدون شبکه برق‌رسانی مناسب هستند. در کل بیش از ۶۰۰ هزار توربین بادی در سراسر دنیا وجود دارد. این توربین‌ها بیشتر از همه در چین و آمریکا ساخته شده و به بهره‌برداری می‌رسند.


tech_page_divider_1.png


شکوفایی جهانی
قدرت تولید توربین‌های بادی در سراسر جهان بیش از ۲۵۰ گیگا وات یعنی برابر با تولید ۳۰۰ نیروگاه هسته‌ای است. قرار است تا سال ۲۰۲۰ این مقدار به ۱۰۰۰ گیگا وات برسد. پیش از این اروپا و آمریکا در زمینه ساخت و نصب این توربین‌ها جایگاه اول را داشتند، اما حالا چین از همه پیشی گرفته است.


tech_page_divider_1.png


فرصت‌های شغلی جدید در آینده
حدود ۱۰۰ هزار نفر در صنعت بادی آلمان مشغول به کار هستند. ساخت‌، نصب‌ و نگهداری این تاسیسات به دانش بالایی نیاز دارد. امروزه این فناوری تخصصی تبدیل به صنعتی پررنگ شده است. دولت آلمان بر روی این بیلبورد فرصت‌های شغلی در این زمینه را تبلیغ می‌کند.


tech_page_divider_1.png


چشم‌اندازی به انرژی‌های تجدید‌پذیر
استفاده از انرژی بادی برای تامین برق در سراسر دنیا رو به افزایش است. با توجه با اینکه باد از انرژی‌های تجدید‌پذیر است و آسیبی به محیط زیست نمی‌رساند این عرصه توجه بسیاری از کشورها را به خود جلب کرده ‌است.


 

360درجه

متخصص بخش فیزیک
پس دانشجوهایی مثل بنده باید بار و بندیل خودمون رو جمع کنیم و بریم دنبال یه رشته ی دیگه...:giggle:
از زندگی ناامید شدم:سوت:
 
بالا