• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

ویروس مرگبار کرونا را چقدر می شناسید؟

.River.

کاربر ويژه


دکتر مسعود مردانی، فوق تخصص بیماری های عفونی در گفت و گو با خبرنگار علمی«خبرگزاری دانشجو»، با بیان اینکه ویروس کرونا ممکن است یک ویروس ناشناخته برای مردم باشد، گفت: طبیبان می دانند دومین علت سرماخوردگی بعد از رینو ویروس که خود نیز ویروس سرماخوردگی است، کرونا است.

وی با اشاره به اینکه علایم بیماری که از بیماری سارس است در سال 2004 در دنیا شایع و منجر به مرگ و میر عده فراوانی شد و با اقدام سازمان بهداشت جهانی از گسترش آن جلوگیری شد؛ تا اینکه در سال 2012 در عربستان ویروس کرونا شیوع پیدا کرد اما علایم آن به سارس و سرماخوردگی شبیه نبود.

مردانی ادامه داد: با تحقیقاتی که مهندسان کانادایی و پزشکان عربستان انجام دادند متوجه شدند کرونا ویروسی است که با دیگر ویروس ها متفاوت است به همین دلیل یک بیماری جدید محسوب شد.

رئیس بخش عفونی بیمارستان لقمان با بیان اینکه بعد از انجام این تحقیقات شیوع این ویروس در عربستان شناخته شد، افزود: به تدریج کشوهای حاشیه خلیج فارس مانند امارات متحده، قطر و اردن نیز به این ویروس مبتلا شدند.

کرونا به پرسنل پزشکی هم منتقل می شود

مردانی با اشاره به اینکه این ویروس از انسان به انسان منتقل می شود، گفت: در آخرین مقاله ای که در این باره منتشر شده است بیان شده که این ویروس مانند آنفولانزا و دیگر بیماری های دستگاه تنفسی حتی به پرسنل پزشکی نیز منتقل می شود.

کرونا تاکنون 46 نفر را بلعیده است

وی گفت: در حدود یک ماه است که انتقال ویروس کرونا از انسان به انسان احراز شده است و خوشبختانه تاکنون در ایران موردی از آن یافت نشده اما در عربستان 46 نفر را به کام مرگ کشانده است.

چه کسانی به حج نروند؟

این استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به جلسه پزشکان با معاون بهداشت گفت: در این جلسه تاکید شد مانع مشرف شدن افراد بالای 65 سال، مبتلایان به نارسایی کلیه، زنان باردار و کودکان به مکه شوند، زیرا که احتمال ابتلای این دسته افراد به ویروس کرونا و ورود آن به داخل ایران بسیار فراوان است.

امسال زیارت نروید!

مردانی تاکید کرد: کسانی که به بیماری های صعب العلاج مبتلا هستند زیارت خود را به سال آینده موکول کنند در غیر این صورت با ابتلا به این بیماری احتمال مرگ بالای 50 درصد وجود دارد.

دشمن کرونا فقط پیشگیری!

این فوق تخصص بیماری های عفونی پیشگیری را بهترین راه مقابله با این ویروس دانست و گفت: کسانی که به حج مشرف می شوند باد از دست دادن و بوسیدن بی جا و ارتباط گرفتن با کسانی که به عفونت های تنفسی دستگاه فوقانی: سرفه، عطسه، آبریزش بینی و تب مبتلا هستند به شدت پپرهیز کنند، همچنین کسانی که در کاروان ها به این علایم مبتلا هستند باید جداسازی صورت بگیرد.


%D8%B9%D8%B1%D8%A8%D8%B3%D8%AA%D8%A7%D9%86.jpg

مردانی با تاکید به اینکه زایران باید واکسن هایی که سازمان حج و زیارت تجویز می کند تزریق کنند، افزود: این دسته از افراد برای مقابله با ویروس کرونا باید از دستمال کاغذی برای دفع نزولات دستگاه تنفسی: آبریزش بینی، عطسه و سرفه استفاده کنند و به طور مکرر دستان خود را با آب و صابون بشویند تا زنجیره این بیماری و انتقال آن به کسی دیگر قطع شود.

کرونا واکسن ندارد، دارو ندارد

این استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: تا کنون برای این ویروس هیچ واکسن و دارویی ساخته نشده است اما می توانیم با رعایت نکات پیشگیری از ابتلای خود و دیگران به آن جلوگیری کنیم.

کرونا در کمین برخی بیماران!

مردانی مدت ماندگاری این ویروس در قسمت های فوقانی دستگاه گوارش را 5 تا 7 روز بیان کرد و افزود: اگر کرونا وارد ریه ها شود بیمار باید در بیمارستان و حتی آی سی یو بستری شود که متاسفانه احتمال مرگ در کسانی که عمل قلب انجام داده اند یا به بیماری های قلب و عروق، تنفسی، کلیوی، اچ آی وی، ریوی و چاقی مبتلا هستند بسیار زیاد است.

رئیس بخش عفونی بیمارستان لقمان تاکید کرد: به زایرانی که به هر یک از بیماری های ذکر شده مبتلا هستند توصیه اکید می شود که به زیارت نروند و اگر هم مشرف می شوند از ارتباط با بیمارانی که به کرونا مبتلا هستند بسیار خودداری کنند.

مردانی درباره زمان شیوع این ویروس نیز گفت: کرونا در فصل های سرد سال شیوع دارد اما گزارشات حاکی است به دلیل شیوع آن در فصل تابستان در عربستان، احتمال دارد این فصل نیز یکی از خصوصیت های آن باشد.
 
بالا