• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

ویندوز ۹ سال ۲۰۱۴ روانه بازار می‌شود

گل همیشه بهار

متخصص بخش اینترنت
n00206706-b.jpg




مایکروسافت پیشکسوت تولید نرم‌افزارهای کاربردی در دنیا به شما می‌رود که چندی می‌شود تعدد برنامه و پروژه‌ها در آن موجب شده رقابتی با این شرکت از سوی فعالان دیگر و تمرکزی غیر مشهود بر آن شکل گیرد.

مایکروسافت که با ویندوز بیش از هر چیز دیگری شناخته می‌شود و طبق آمار سال ۲۰۱۲، تا انتهای این سال بیش از ۸۲ درصد از رایانه‌های شخصی و رومیزی از سیستم عامل این شرکت استفاده می‌کرده‌اند در حوزه رایانه‌های لوحی و قابل حمل چندان نمود ویژه‌ای ندارد و آمارش به مراتب پایین‌تر گزارش می‌شود به نحوی که در بازار تبلت‌ها و PDAها، مشتقات سیستم عامل لینوکس استفاده می‌شود و شرکت‌هایی چون گوگل و اپل پیشتاز این حوزه هستند.

تصور چنین شرایطی برای مایکروسافت بسیار سخت بود و این وضعیت را می‌توان از تلاش شبانه‌روزی برای تولید و تجاری سازی ویندوز۸ متوجه شد چرا که بازار برای این شرکت به زیر ۱۰ رسیده بود و تنها ویندوز موبایل خود را برای اعلام حضور در بازار داشت.

ویندوز ۸ که با سبک و واسطی جدید طراحی شد، یکسالی می‌شود که نسخه بتای آن روانه بازار شد و توانست نظر بسیاری از کارشناسان را نسبت به مایکروسافت با قالبی خشک و بی‌روح تغییر دهد و موجب این شود که ویندوز ۸، ماحصل ویندوز معرفی شود که به زودی خواهد توانست جایگاه ویژه‌ای در بین سایر محصولات داشته باشد.

هرچند عملا اینطور نشد و شاهد پوشش بسیار پایین‌تر از ویندوز ۷ این محصول بودیم و کاربران جهانی اقبال چندانی نسبت به ویندوز ۸ نداشتند اما همین موضوع موجب شد، بدنه رخوت برانگیز مایکروسافت تکانی به خود دهد و در تمپلیت جدید خود تغییراتی را ایجاد کند که هیچ شباهتی به نمونه‌های گذشته نداشت و این خود نوید ایده‌هایی روشن برای حرکت به سوی هدف البته در آینده بود.

حتی تولید سرفیس و واسط مترو نیز از دیگر اقدامات مایکروسافت برای قدرت‌نمایی ویندوز ۸ به شمار می‌رود که بماند استقبالی از آن صورت نگرفت.

نمونه نهایی این سیستم عامل (۸) که در نمایشگاه CES۲۰۱۲ در معرض دید عموم قرار گرفت، دقیقا هم‌زمان بود با استارت پروژه جدید سیستم عامل ۹ که در رسانه‌ها به "آبی" نیز شهرت یافته است.

سیستم عاملی که به دلیل واقف بودن مایکروسافت بر عدم موفقیت نمونه قبلی (۸) به سرعت کلید خورد مسلما تنوعی را به دنبال دارد که می‌تواند کاربران ناراضی ویندوز ۸ را همچنان پایبند مایکروسافت کند تا با واسطی جذاب و کاربر پسندتر روبرو باشند.

مایکروسافت اعلام کرده است که در سال ۲۰۱۳ بر روی توسعه این نسخه از سیستم عاملش کار می‌کند تا بتواند در CES۲۰۱۴ از آن رونمایی کند اما بسیاری از اخبار نه چندان موثق حاکی از آن است که بازار جدید ویندوز ۸ مانع از تمامی تمرکز بر توسعه ویندوز ۹ (آبی) می‌شود و با این حساب مایکروسافت نخواهد توانست نمونه پیش‌نمایشی این سیستم عامل را تا سال ۲۰۱۴ آماده کند.

ویژگی‌های آبی در قیاس با ویندوز ۸ چندان تفاوتی ندارد و ظاهر کاشی‌وار دیوار سیستم عامل حفظ می‌شود و کاربران بدون اتکا به ماوس و کیبورد به راحتی می‌توانند با محیط گرافیکی ارتباط برقرار کنند.

با اینکه تا حال حاضر مایکروسافت مهر تأیید یا رد بر شایعه‌ها نزده است اما جالب است که برخی ویژگی‌های برنامه‌ریزی شده برای ویندوز آبی به بیرون درز کرده است و رسانه‌ها بر روی آن‌ها مانورها می‌دهند؛ برخی از این ویژگی‌ها قابلیت سازگاری با گجت‌های قابل حمل، تطابق کامل با صفحه نمایش لمسی، کنترل از طریق صدا، چندوظیفه‌ای با قابلیت شخصی‌سازی در محیط اجرای برنامه‌ها به گونه‌ای که بتوان بخشی از صفحه را به یک برنامه اختصاص داد و بخشضی دیگر را به برنامه‌ای دیگر، قابلیت بهتر SkyDrive، اضافه شدن اینترنت اکسپلورر ۱۱ به این ویندوز است.

برخی دیگر از خصلت‌های قابل لحاظ بر روی این سیستم عامل جدید از خانواده ویندوز، در نظر گرفتن برنامه‌های جدیدی برای ساعت هشدار، ماشین حساب، ضبط صدا و فیلم بر روی صفحه اصلی، کاشی‌های قابل سایزبندی، تحرک‌پذیری کاشی‌ها، تعیین حرکات لمسی جدید و راهکارهای شخصی‌سازی ساده نیز می‌تواند باشد.




افکار نیوز
 
بالا