• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

پامادور چِغِرتمه

پانته آ

متخصص بخش
۰

آماده سازی: ۵ دقیقه | زمان پخت: ۲۰ دقیقهاصطلاح پامادور (Pomodori) به معنای گوجه فرنگی از زبان لاتین وارد زبان فارسی شده است.
درست همانطور که جنوبیها هم به گوجه فرنگی «تماته» میگویند در گیلان نیز به گوجه فرنگی پامادور گفته میشود، چغرتمه نیز در زبان گیلانی به تمامی غذاهای بدون آب که حالت خورش ندارند گفته میشود.

مواد لازم (برای ۴ نفر):

پیاز (خردشده) — ۲ عدد

روغن مایع (مخصوص سرخ کردن) — به مقدار لازم




سیر (بدون پوست و خردشده) — ۲ حبه





گوجه فرنگی (بلانچ* و خردشده) — ۸ عدد





فلفل سیاه (پودرشده) و نمک — به مقدار لازم






تخم مرغ — ۴ عدد







*بلانچ کردن گوجه فرنگی: ابتدا گوجه فرنگی ها را به مدت یک دقیقه در قابلمهای حاوی آب جوش بریزید، سپس در آبکش ریخته و بلافاصله در ظرف آب و یخ قرار داده و آبکش کنید. پس از آن، پوست گوجه فرنگیها را جدا کنید.



روش تهیه:

۱- پیاز را در تابهای حاوی روغن بر روی حرارت ملایم تفت دهید تا نرم و شفاف شود، سپس سیر را به آن اضافه کرده و تفت دهید
۲.گوجه فرنگی را به همراه نمک و فلفل به پیاز اضافه­ کرده و با حرارت ملایم تفت­ دهید تا آب آن کشیده ­شود؛
۳.تخم مرغ‌ها را یکییکی به مواد بالا اضافه کرده و بگذارید خود را بگیرد، سپس از روی حرارت برداشته و در ظرف مناسب کشیده و سرو کنید.

نکته:حتماً دانه‌های گوجه فرنگی را از آن خارج کنید، زیرا آلرژیزا هستند؛ بهخصوص در دستوراتی که پایه اصلی دستور غذایی با گوجه فرنگی است.
در صورت تمایل میتوانید کمی نعناع خشک در مرحله دوم اضافه کنید.
 
آخرین ویرایش:
بالا