• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

پراکندگی افکار ویروس فکری ایجاد می‌کند

گل همیشه بهار

متخصص بخش اینترنت

استاد موسسه فرهنگی امام خمینی(ره) قم گفت: از انبوه کردن اطلاعات خنثی و غیر ضروری در ذهن خود، خودداری کنید زیرا پراکندگی موضوعات ویروس فکری ایجاد می کند.


به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)‌٬ یاسر ماهری امروز چهارم آبان ماه در همایش قاب چشم که در سالن اجتماعات دانشکده علوم انسانی دانشگاه بین‌المللی امام خمینی (ره) برگزار شد٬ با نقد به نوع نگاه انسان‌ها به زندگی اظهار کرد: اکثریت مردم نگاه اشتباهی به زندگی دارند، اصلاح زاویه دید در اولویت حل مسائل و تصمیم گیری در مورد آنها قرار دارد چرا که بسیاری از بیماری‌های روحی انسان‌ها ناشی از نگاه نادرست به موضوعات زندگی است.


وی با بیان اینکه گاهی انسان نعمت‌های خود را به منزله مشکلات می‌داند٬ ادامه داد: انسان با ناسپاسی و شکایت به درگاه خداوند متعال موقعیت بهره برداری از نعمت را از دست می‌دهد و تنها در آن دنیا و با کنار رفتن پرده‌ها و مشاهده پرونده‌ها است که فرد متوجه این موضوع می شود.


استاد موسسه فرهنگی امام خمینی(ره) قم در خصوص ویژگی‌های زاویه دید توضیح داد: انتخاب سوژه مناسب و مشاهده صحیح آن نخستین و دومین ویژگی زاویه دید است اما سومین و مهم ترین ویژگی آن ندیدن چیزی غیر از مطلوب است، در واقع انسان باید تنها به سوژه خود بنگرد و از نگاه به موارد اطراف خودداری کند.


وی عدم تمرکز صحیح را عامل ناتوانی در تقکر به مسئله دانست و اظهارکرد: از انبوه کردن اطلاعات خنثی و غیر ضروری در ذهن خود، خودداری کنید زیرا پراکندگی موضوعات ویروس فکری ایجاد می‌کند و موجب عدم تمرکز صحیح در انسان می‌شود.


حجت الاسلام ماهری با بیان اینکه در روایات متعددی به پرهیز از تفکر مسائل نامربوط تاکید شده است٬ افزود: نماز مهم ترین عامل ایجاد تمرکز در انسان محسوب می‌شود.


وی تاکید کرد: حجمه ی اطلاعات امروز و دسترسی آسان به فضای مجازی سبب شده است که انسان‌ها به دنبال مسائل مهم تر نباشند و در واقع در دنیای امروز به واسطه علم، سرقت علمی می کنند.


استاد موسسه فرهنگی امام خمینی(ره) قم در پایان با بیان اینکه افراد باید میزان بهره‌مندی خود از امکانات زندگی را بسنجند٬ عنوان کرد: کمبود امکانات در زندگی انسان توجیهی برای عدم رشد وی محسوب نمی‌شود زیرا بسیاری از افراد با همین امکانات رشد کرده و به کمال رسیدند که به منزله حجت برای دیگران هستند.
 
بالا