معصومه بانو
متخصص بخش خانه و خانواده
پلوی والنسيا اسپانیایی
پلوی والنسيا
والنسيا اولين منطقهاي در اسپانياست كه براي اولينبار در آن برنج كاشته شد. جالب اينجاست كه در اين محدوده تمامي سبزيجاتي كه براي تهيه پلوي اسپانيايي كه در گويش اسپانيايي پائلا ناميده ميشود وجود داشت و اينگونه بود كه والنسيا مركز پلوي اسپانيا و پلوي والنسيايي از معروفترين خوراكهاي اين سرزمين شد. مهمترين نكته در تهيه اين غذا استفاده از يك تابه يا قابلمه گود و جادار است. چون از معدود غذاهاي غيرايراني است كه يك لايه نازك تهديگ در كف و كنارههاي ظرف بسته ميشود.
مواد لازم براي 4 تا 6 نفر:
روش تهيه:
1- روغن را روي شعله زياد داغ كنيد، مرغ را 8 دقيقه در آن تفت دهيد تا اطراف آن طلايي شود. در اواخر تفت دادن فلفل دلمهاي، گوجهفرنگي، پاپريكا و زعفران را با كمي نمك به تابه اضافه كنيد. آب مرغ را اضافه كنيد و هنگامي كه به جوش آمد شعله را كم كرده و 15 دقيقه آن را بپزيد.
2- رزماري را با لوبيا سفيد و نخودفرنگي اضافه كرده و برنج را در غذا بريزيد. مواد را با هم مخلوط كرده اما زياد هم نزنيد. روي شعله كم 20 دقيقه آن را بپزيد تا برنج نرم شود، سپس 5 دقيقه شعله را زياد كنيد تا برنج تهديگ ببندد. آن را با سالاد سبز سرو كنيد.
نکات
1 - در دستور سنتي اين غذا 150 گرم باقلا سبز هم وجود دارد.
2 - معمولا اين غذا را روي منقل يا آتش با در باز ميپزند.
3 - در دستور سنتي اين غذا از سينه اردك هم استفاده ميشود.
4 - برنج مورد استفاده در اين غذا دانه كوتاه است و قبل از پخت شسته نميشود، اما شما ميتوانيد از برنج معمولي استفاده كنيد.
5 - اين غذا را در اسپانيا با پياز خام چارقاچي که حداقل يك ساعت در آب سرد خواباندهاند، سرو ميکنند.
پلوی والنسيا
والنسيا اولين منطقهاي در اسپانياست كه براي اولينبار در آن برنج كاشته شد. جالب اينجاست كه در اين محدوده تمامي سبزيجاتي كه براي تهيه پلوي اسپانيايي كه در گويش اسپانيايي پائلا ناميده ميشود وجود داشت و اينگونه بود كه والنسيا مركز پلوي اسپانيا و پلوي والنسيايي از معروفترين خوراكهاي اين سرزمين شد. مهمترين نكته در تهيه اين غذا استفاده از يك تابه يا قابلمه گود و جادار است. چون از معدود غذاهاي غيرايراني است كه يك لايه نازك تهديگ در كف و كنارههاي ظرف بسته ميشود.
مواد لازم براي 4 تا 6 نفر:
- روغن مايع: 4 قاشق غذاخوري
- سينه مرغ كامل: 2 عدد، چهارتكه
- فلفل دلمهاي قرمز: يك عدد،خلالي
- گوجهفرنگي درشت: 2 عدد، پوست كنده و ساطوري
- پاپريكا: 2 قاشق چايخوري
- زعفران دمكرده: 4 قاشق غذاخوري
- رزماري: يك قاشق چايخوري
- آب مرغ: يك ليتر
- لوبياسبز: 150 گرم
- لوبيا سفيد پخته: 100 گرم
- نخودفرنگي: 100 گرم
- برنج: 250 گرم
- نمك: به ميزان لازم
روش تهيه:
1- روغن را روي شعله زياد داغ كنيد، مرغ را 8 دقيقه در آن تفت دهيد تا اطراف آن طلايي شود. در اواخر تفت دادن فلفل دلمهاي، گوجهفرنگي، پاپريكا و زعفران را با كمي نمك به تابه اضافه كنيد. آب مرغ را اضافه كنيد و هنگامي كه به جوش آمد شعله را كم كرده و 15 دقيقه آن را بپزيد.
2- رزماري را با لوبيا سفيد و نخودفرنگي اضافه كرده و برنج را در غذا بريزيد. مواد را با هم مخلوط كرده اما زياد هم نزنيد. روي شعله كم 20 دقيقه آن را بپزيد تا برنج نرم شود، سپس 5 دقيقه شعله را زياد كنيد تا برنج تهديگ ببندد. آن را با سالاد سبز سرو كنيد.
نکات
1 - در دستور سنتي اين غذا 150 گرم باقلا سبز هم وجود دارد.
2 - معمولا اين غذا را روي منقل يا آتش با در باز ميپزند.
3 - در دستور سنتي اين غذا از سينه اردك هم استفاده ميشود.
4 - برنج مورد استفاده در اين غذا دانه كوتاه است و قبل از پخت شسته نميشود، اما شما ميتوانيد از برنج معمولي استفاده كنيد.
5 - اين غذا را در اسپانيا با پياز خام چارقاچي که حداقل يك ساعت در آب سرد خواباندهاند، سرو ميکنند.