اگر این روزها گذرتان به شهرهای جنوبی فارس افتاد، خوردن پنیر نخل را فراموش نکنید.
پنیر نخل یک فراورده خوراکی بسیار مغذی است. در مناطق مختلف اسامی متفاوتی به آن می دهند. خوردن پنیر نخل ، عذاب وجدان انسان را هم برمی انگیزد چرا که برای استحصال آن باید سر درخت نخل را قطع کرد که با این عمل درخت از بین می رود.
البته این همه ماجرا نیست. چرا که هیچ آدم عاقلی درخت نخل مثمر را از بین نمی برد. پنیر نخل در حقیقت از درخت های به درد نخور به دست می آید. درختان کهنسالی که دیگر نگهداری از آنها به صرفه نیست ودر ضمن اگر بر اثر باد و طوفان سقوط کنند، به سایر درختان هم آسیب می رسانند. یا درختانی که به هر علتی غیر مثمر شده باشد و یا جوانه هایی که از کنار درختان بالغ می رویند و درست مثل یک درخت نخل کوچک هستند و باید بریده شوند.
توصیف طعم این محصول کمی مشکل است. چیزی ست ما بین مزه گردو تازه و پسته تازه و مغز کاهو و نارگیل! و بسیار هم مقوی است و اگر آن را امتحان کنید، از خوردنش سیر نمی شوید.
پنیر نخل در جاهایی که نخلستان های زیادی دارد، به فروش می رسد. مثل مسیر شیراز به شهرهای جنوبی استان.
گویا سابقاً، رسمی بوده در میان بادیه نشینان که برای مهمانان بزرگ و عزیزشان علاوه بر گوسفندو شتر نخل هم قربانی میکردند، و پنیر آن را برای مهمان حاظر می کردند.
منبع: khabarfarsi.com
پنیر نخل یک فراورده خوراکی بسیار مغذی است. در مناطق مختلف اسامی متفاوتی به آن می دهند. خوردن پنیر نخل ، عذاب وجدان انسان را هم برمی انگیزد چرا که برای استحصال آن باید سر درخت نخل را قطع کرد که با این عمل درخت از بین می رود.
البته این همه ماجرا نیست. چرا که هیچ آدم عاقلی درخت نخل مثمر را از بین نمی برد. پنیر نخل در حقیقت از درخت های به درد نخور به دست می آید. درختان کهنسالی که دیگر نگهداری از آنها به صرفه نیست ودر ضمن اگر بر اثر باد و طوفان سقوط کنند، به سایر درختان هم آسیب می رسانند. یا درختانی که به هر علتی غیر مثمر شده باشد و یا جوانه هایی که از کنار درختان بالغ می رویند و درست مثل یک درخت نخل کوچک هستند و باید بریده شوند.
توصیف طعم این محصول کمی مشکل است. چیزی ست ما بین مزه گردو تازه و پسته تازه و مغز کاهو و نارگیل! و بسیار هم مقوی است و اگر آن را امتحان کنید، از خوردنش سیر نمی شوید.
پنیر نخل در جاهایی که نخلستان های زیادی دارد، به فروش می رسد. مثل مسیر شیراز به شهرهای جنوبی استان.
گویا سابقاً، رسمی بوده در میان بادیه نشینان که برای مهمانان بزرگ و عزیزشان علاوه بر گوسفندو شتر نخل هم قربانی میکردند، و پنیر آن را برای مهمان حاظر می کردند.
منبع: khabarfarsi.com
آخرین ویرایش: