[h=2]: پوست یک تخم مرغ خام را نرم کنید.
وسایل مورد نیاز:
- 1 عدد تخم مرغ خام
- یک فنجان سرکه
- یک لیوان تمیز
دستور کار:
1- سرکه را داخل لیوان بریزید.
2- تخم مرغ را داخل سرکه بیاندازید.
3- ببینید که حباب هایی از تخم مرغ خارج می شود.
4- یک روز تخم مرغ را در سرکه رها کنید.
5- بعد از یک روز تخم مرغ را از سرکه بیرون بیاورید و لمسش کنید.
6- مشاهدات خود را یادداشت کنید.(پوست تخم مرغ باید نرم شده باشد.)
تخم مرغ حاوی کربنات کلسیم است که باعث سفتی آن می شود. سرکه یک اسید است که به اسید استیک معروف است.
وقتی کربنات کلسیم در اسید استیک ترکیب می شود یک واکنش شیمیایی رخ می دهد و دی اکسید کربن آزاد می شود. (همان حباب هایی که مشاهده کردید.)
این واکنش آنقدر ادامه دارد که کربن موجود در تخم مرغ تمام شود.( تقریباً یک روز طول می کشد. )
پس وقتی تخم مرغ را از سرکه بیرون می آورید نرم شده است برای این که کربن خود را از دست داده است.
مرکز یادگیری سایت تبیان - تهیه: سمیرا بادامستانی