• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

پوست یک تخم مرغ خام را نرم کنید.

parisa

متخصص بخش




[h=2]: پوست یک تخم مرغ خام را نرم کنید.


772461731892491842351972054126542273865130.jpg

با آزمایش زیر می توانید پوست تخم مرغ را نرم کنید...
20111001115326849_smile%20%283%29.gif


وسایل مورد نیاز:

  • 1 عدد تخم مرغ خام
  • یک فنجان سرکه
  • یک لیوان تمیز

دستور کار:
1- سرکه را داخل لیوان بریزید.
2- تخم مرغ را داخل سرکه بیاندازید.
3- ببینید که حباب هایی از تخم مرغ خارج می شود.
20111117102824202_water2.gif11.gif

4- یک روز تخم مرغ را در سرکه رها کنید.
5- بعد از یک روز تخم مرغ را از سرکه بیرون بیاورید و لمسش کنید.
6- مشاهدات خود را یادداشت کنید.(پوست تخم مرغ باید نرم شده باشد.)

1321920323515716421139106185388157164226240.jpg

نتیجه:
20111117102824124_1big_smile..gif



تخم مرغ حاوی کربنات کلسیم است که باعث سفتی آن می شود. سرکه یک اسید است که به اسید استیک معروف است.
وقتی کربنات کلسیم در اسید استیک ترکیب می شود یک واکنش شیمیایی رخ می دهد و دی اکسید کربن آزاد می شود. (همان حباب هایی که مشاهده کردید.)
20111117102824202_water2.gif11.gif

این واکنش آنقدر ادامه دارد که کربن موجود در تخم مرغ تمام شود.( تقریباً یک روز طول می کشد. )
پس وقتی تخم مرغ را از سرکه بیرون می آورید نرم شده است برای این که کربن خود را از دست داده است.


مرکز یادگیری سایت تبیان - تهیه: سمیرا بادامستانی
 
بالا