• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

پوکي استخوان در مردان

Last Star

متخصص بخش روانشناسی
پوکي استخوان در مردان

رابرت دبليو. لشہ ترجمه؛ زينب همتي

سال هاست که استفاده از هورمون تراپي در زنان يائسه براي پيشگيري از پوکي استخوان تاکيد مي شود در حالي که هيچ گونه اطلاع رساني دقيقي در مورد بيماري پوکي استخوان و شيوع رو به تزايد آن در مردان نشده است. مردان نيز همانند زنان مستعد ابتلا به پوکي استخوان هستند و در صورتي که تحرک کافي نداشته باشند و از يک رژيم غذايي مناسب استفاده نکنند به زودي به اين بيماري گرفتار مي شوند.




بيش از دوميليون نفر از مردان امريکايي به پوکي استخوان مبتلا هستند و نزديک به 12 ميليون نفر نيز در خطر ابتلا به اين بيماري قرار دارند. به نظر مي رسد پوکي استخوان در مردان مهم ترين بيماري آنها در زمان حاضر باشد. در حال حاضر اين بيماري تحت تشخيص، درمان و بررسي قرار دارد. اطلاعات جمع آوري شده به وسيله «انجمن پوکي استخوان در مردان» بيانگر آن است که تعداد مردان مبتلا به اين بيماري در حال افزايش است و در سال 2020 به مرز 5 ميليون نفر خواهد رسيد. بررسي هاي انجام شده نشان مي دهد نبود اطلاع رساني کافي باعث مي شود تنها 3 درصد از مردان از درمان هاي لازم براي بيماري خود بهره مند شوند، درحالي که اين مقدار در زنان 42 درصد است.

به رغم تعداد رو به افزايش مردان مبتلا به اين بيماري، بيماري پوکي استخوان در مردان چندان مورد توجه قرار نگرفته است، چرا که هم پزشکان و هم بيماران بيشتر به بيماري هايي چون فشار خون، ديابت و مشکلات پروستات توجه دارند. بنابراين ممکن است تا زماني که هيچ شکستگي در بدن رخ ندهد، اين بيماري را نتوان تشخيص داد که در اين صورت تا آن زمان، براي بسياري از بيماران کار از کار مي گذرد. آمارها نيز مويد اين وضعيت است، چرا که آمار مرگ ومير ناشي از شکستگي لگن در مردان (31 درصد) دو برابر زنان (17 درصد) است. لازم به يادآوري است که آمار گزارش شده به سن فرد نيز بستگي دارند. اين آمار در مردان زير 30 سال که بر اثر اسکي زمين خورده و لگن شان مي شکند بسيار ناچيز است و براي مردان بالاي 95 سال که در حمام زمين مي خورند از مقدار گزارش شده کمي بيشتر است.

از آنجا که مردان نسبت به زنان استخوان متراکم بيشتري دارند، نسبت به زنان کمتر به اين بيماري مبتلا مي شوند و حتي زمان ظهور بيماري در مردان 10 سال ديرتر از زنان است. وراثت، استعمال دخانيات، مصرف بيش از اندازه نوشيدني هاي الکلي، کمبود کلسيم، عدم تحرک بدني، درمان طولاني مدت با برخي داروهاي ويژه (مثلاً استروئيدهايي که براي درمان آسم و آرتروز استفاده مي شود) و ميزان کم تستوسترون موجود درخون از جمله عواملي است که ابتلا به پوکي استخوان را در مردان جلو مي اندازد. مردان هم همانند زنان اگر متوجه هرگونه تغييري در قد، طرز ايستادن يا درد شديد در ناحيه پشت خود شدند بايد به سرعت به پوکي استخوان فکر کنند. بايد شکستگي هايي که بدون افتادن يا ضربه ديدن ايجاد مي شوند را نيز مورد توجه قرار دهند.

اخبار مربوط به پوکي استخوان در مردان همگي بد نيستند و اخبار خوبي نيز در اين رابطه وجود دارد. اخبار خوبي که در اين زمينه بايد به آنها اشاره کرد اين است که با رعايت عادت هاي بهداشتي صحيح مانند اصلاح رژيم غذايي، انجام ورزش و نگه داشتن وزن در حد طبيعي، مي توان خطر از بين رفتن استخوان و شکستگي ها را کاهش داد. بسياري از مردان امريکايي روزانه به مقدار کافي کلسيم مصرف نمي کنند. بايد به اين افراد يادآور شد که روزانه به 1200 ميلي گرم کلسيم نياز دارند. ويتامين D نيز براي استحکام استخوان ها نياز است و مردان مي بايست روزانه 10 تا 20 ميکروگرم (400 تا 800 واحد بين المللي) مصرف کنند. درمان با bisphosphonateها (که ديده شده است باعث افزايش تراکم استخوان مي شوند) مي بايست به وسيله پزشک و زير نظر وي انجام شود. پوکي استخوان در مردان رو به افزايش است اما روش هايي وجود دارد که به شما کمک مي کند سالم بمانيد و استخوان هاي سالمي داشته باشيد. اگر شما هم فکر مي کنيد که در معرض خطر هستيد، حتماً اين موضوع را با پزشک خود درميان بگذاريد. خجالت نکشيد و مطمئن باشيد اين کار، کار مردانه اي است.

Robert W. Lash* استاديار پزشکي داخلي دانشگاه ميشيگان است. از علايق وي مي توان به تحقيقات در زمينه بيماري تيروئيد، ديابت، اختلالات غدد درون ريز در بارداري، پوکي استخوان و بيماري هاي متابوليک استخوان و تدريس دروس پزشکي اشاره کرد. وي به تحقيقات پزشکي علاقه خاصي دارد و تحقيقات خود را در بيمارستان دانشگاه ميشيگان انجام مي دهد.

discovermagazine.com,13Jun.2007
 

Last Star

متخصص بخش روانشناسی
كاهش استروژن خطر شكستگي لگن در مردان را 6 برابر مي‌كند

مطالعات نشان مي‌دهد: مرداني كه ميزان استروژن خونشان پايين است، بيشتر از سايرين در معرض خطر شكستگي لگن قرار دارند. به گزارش ايسنا واحد علوم پزشكي تهران به نقل از پايگاه اينترنتي يورك آلرت، محققان كلينيك مايو در روچستر اعلام كردند: مطالعه بر روي ‌٧٩٢ از مرداني كه در فاصله بين سالهاي ‌١٩٨١ و ‌١٩٨٢ شكستگي لگن نداشتند و تا سال ‌١٩٩٩ تحت نظر قرار داشتند نشان داد: در طول مدت مطالعه ‌٩٣ مرد دچار شكستگي لگن شدند كه بر اثر ضربات خفيف به وجود آمده بود. محققان دريافتند مرداني كه ميزان استروژن خونشان از ديگران پايين‌تر است به ميزان ‌٥/٦ برابر بيشتر دچار شكستگي لگن مي‌شوند.
 

Last Star

متخصص بخش روانشناسی
مردان هم پوكي استخوان مي گيرند
جام جم آنلاين: محققان مي‌گويند؛ مردان هم پوكي استخوان مبتلا مي‌شوند اما خطر ابتلا به اين عارضه استخواني در زنان به مراتب بيشتر از مردان است.

به گزارش ايسنا، پوكي استخوان يا متخلخل شدن استخوان‌ها، بيماري است كه مهم‌ترين ويژگي آن كاهش تراكم استخوان‌ها و تخريب ساختاري در بافت‌هاي استخواني است.

به گفته متخصصان؛ اين وضعيت، خطر شكستگي‌هاي استخواني را افزايش مي‌دهد.

براساس مقاله جديد پزشكي كه در روزنامه نيويورك تايمز منتشر شده، پوكي استخوان يكي از مشكلات اصلي بهداشت عمومي است كه تنها در كشوري مثل آمريكا سلامت 44 ميليون نفر را تهديد مي‌كند و حدود 68 درصد از اين افراد را زنان تشكيل مي‌دهند.

آمارها نشان مي‌دهد كه پس از سن 50 سالگي از هر دو زن، يك نفر و از هر چهار مرد، يك نفر در طول عمر خود به شكستگي‌هاي ناشي از پوكي استخوان مبتلا مي‌شوند. به گفته متخصصان؛ بدن ما استخوان‌هاي كهنه را با استخوان‌هاي نو و تازه جايگزين مي‌كند.

در طول سن رشد، جايگزيني استخوان‌هاي تازه سريع‌تر از تخليه بافت‌هاي كهنه صورت مي‌گيرد. در سن 30 سالگي انسان به اوج ميزان تراكم استخواني در بدن خود مي‌رسد اما پس از اين سن، بدن در مقايسه با تشكيل بافت‌هاي جديد، بيشتر استخوان از دست مي‌دهد.
 

Last Star

متخصص بخش روانشناسی
مردها هم از پوکی استخوان در امان نیستند

پوکی استخوان از جمله بیماری هائی است که در اذهان عمومی در زمره بیماری های زنان طبقه بندی می شود اما طبق آخرین اخبار منتشر شده ثابت شده است که مردان نیز به آسانی زنان ، دچار پوکی استخوان می شوند.
به گزارش خبرنگار سلامت نیوز ، علت پوکی استخوان در مردان هنوز به طور کامل مشخص نشده است . این در حالی است که این بیماری در زنان به یائسگی و پایین آمدن سطح هورمون استروژن که بطور طبیعی محافظ استخوانها محسوب می شود ، ربط داده می شود .

پژوهشگران دانشگاه پزشکی تگزاس در گزارشی که در شماره ماه دسامبر نشریه پزشک خانواده به چاپ رسید اعلام کردند دو میلیون مرد امریکایی از بیماری پوکی استخوان رنج می برند .

طبق آمار اعلام شده با وجود آن که مردان نیز مانند زنان در معرض این بیماری هستند حساسیت کمتری در این زمینه از خود نشان می دهند .
 

Last Star

متخصص بخش روانشناسی
درمان با تستوسترون براي مردان مبتلا به پوكي استخوان مفيد است


پژوهشگران اعلام كردند كه درمان مردان با مصرف تستوسترون مي‌تواند تاثيرات مثبتي بر پوکي استخوان داشته باشد.

به گزارش سرويس بهداشت و درمان ايسنا، زنان هميشه در معرض خطر ابتلا به پوکي استخوان قرار دارند ولي معمولا افراد به اين مساله بي‌توجهند که مردان هم به اين بيماري مبتلا مي‌شوند.

بر اساس آمار بدست آمده، تاكنون حدود دو ميليون مرد آمريكايي مبتلا به پوکي استخوان شناسايي شده‌اند و سه ميليون نفر هم در معرض خطر هستند.

هورمون‌هاي جنسي در زنان استروژن و در مردان تستوسترون است که نقش مهمي در اين بيماري دارند.

پژوهشگران دريافته‌اند كه درمان جايگزيني تستوسترون در بهبود استحکام استخوان‌ها و حجم عضلاني درمردان موثر است.

البته مصرف دائم تستوسترون باعث بروز سرطان پروستات و افزايش سلول‌هاي قرمز خوني مي‌شوند. محققان چندين مرکز تحقيقاتي در مطالعه‌اي که روي مردان 60 تا 85 ساله انجام دادند، به اين نتيجه رسيدند که درمان با تستوسترون به مدت پنج ماه اثرات مثبتي روي پوکي استخوان مردان سالمند دارد.
 

Last Star

متخصص بخش روانشناسی
مصرف کافي ويتامين ث در مردان ميانسال با حفظ تراکم استخوانها مانع از پوکي استخوان مي شود
مردان ميانسال ويتامين ث بيشتري بخورند.

بررسيها نشان داده مصرف کافي ويتامين ث در مردان ميانسال با حفظ تراکم استخوانها مانع از پوکي استخوان مي شود.

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز به نقل از سلامتيران، ويتامين c که سرشار از آنتي اکسيدان است با تاثير بر بيش از ۴۶ اختلالل بدني نقش قابل ملاحظه اي در سلامت عمومي دارد.
يکي از تاثيرات فوق العاده اين ويتامين حفظ تراکم استخوان و جلوگيري از پوکي استخوان در مردان ميانسال و کهنسال مي باشد.
ويتامين c براي رشد طبيعي استخوانها لازم است اما بررسيها نشان داده در سلامت و استحکام استخوانها در مردان ميانسال نيز نقش ويژه اي دارد.
بررسيهاي چهار ساله بر روي بيش از ۲۳۱ نفر مرد و ۳۹۳ نفر زن با ميانگين سن ۷۰ تا۷۵ سال نشان مي دهد افرادي که ويتامين c کافي مصرف مي کنند از نظر املاح و مواد مفيد در بافت استخواني غني تر بوده و استخوانهاي محکمتري داشته اند.
اما اين مورد در مردان بيشتر ديده شده و مصرف ويتامين ث سطح املاح و تراکم استخواني را در مردان بيشتر افزايش مي دهد.
از طرفي ويتامين c به منظور ساخت کلاژن لازم است و کلاژن نيز مانند چسب عمل کرده و موجب استحکام بخشهاي مختلف بافتها از جمله ماهيچه ها و رگهاي خوني شده و در ضمن مانند آنتي هيستامين طبيعي نيز عمل مي کند.
در ضمن اين ماده براي حفظ سلامت عمومي کبد نيز مفيد است
 

Last Star

متخصص بخش روانشناسی
دستورالعمل‌ جديد پزشکان آمريکايي توصيه مي‌کند آقايان بالاتر از 70 سال براي غربالگري پوکي استخوان آزمايش‌هاي منظم انجام بدهند - دکتر سيداحسان بيکايي
پوکي استخوان زن و مرد نمي‌شناسد


تلويزيون راجع به پوکي استخوان، بيماري خاموش تبليغ مي‌کند. رسانه‌هاي گوناگون راجع به اين بيماري و خطرات آن به خصوص براي خانم‌ها بعد از سن يائسگي صحبت مي‌کنند و تقريبا همه آنها روي اين «به خصوص» تاکيد مي‌کنند. آن‌قدر که بسياري از مردم فراموش مي‌کنند پوکي استخوان فقط بيماري خانم‌هاي يائسه نيست و مي‌تواند هر کسي را در سنين بالا تهديد کند...



دستورالعمل‌هاي جديدي از سوي پزشکان آمريکايي ارايه شده است که توصيه مي‌کنند آقايان بالاتر از سن 70 سال هم بايد براي غربالگري بيماري پوکي استخوان يا استئوپروز آزمايش‌هاي منظم انجام بدهند. اسکن استخوان که تاکنون يک آزمايش رايج براي خانم‌ها و براي بررسي تراکم استخواني‌شان انجام مي‌گرفت ديگر يک آزمايش زنانه نيست و طبق اين دستورالعمل آقايان سنين بالا هم بايد طبق دستور پزشک و با يک برنامه منظم اين آزمايش را انجام دهند. اسکن استخوان در کشور آمريکا براي خانم‌هاي بالاتر از 60 سال يک آزمايش روتين الزامي محسوب مي‌شود.


دکتر جي مگزنير، استاد ارتوپدي دانشگاه مريلند که سابقه تحقيقات زيادي در زمينه شکستگي استخوان لگن (يکي از عوارض شايع استئوپروز) دارد، در اين موارد توضيح داد: «يافته‌ها نشان مي‌دهند، مردها نسبت به قبل بيشتر مستعد ابتلا به پوکي استخوان شده‌اند و اگرچه هنوز خانم‌ها در معرض خطر اصلي قرار دارند اما آقايان هم يک‌چهارم مبتلايان به شکستگي لگن را تشکيل مي‌دهند که رقم قابل‌ملاحظه‌اي است.»


دکتر مگزنير معتقد است آزمايش و غربالگري آقايان مي‌تواند نتايج مفيدي در زمينه پيشگيري از عوارض اين بيماري داشته باشد.


هم‌اکنون روش‌هاي جديدي از آزمايش تراکم استخوان وجود دارند که با اضافه کردن بعضي از اطلاعات مربوط به بيمار به نتايج اسکن استخواني و تعيين فاکتورهاي خطر او (براي مثال سابقه شکستگي لگن يکي از والدين) مي‌توان به‌طور دقيق‌تري احتمال در خطر بودن فرد را مشخص کرد.


نکته‌اي که از نظر اين متخصصان ارتوپدي اهميت آزمايش استئوپروز را نشان مي‌دهد، اين است که تقريبا نيمي از شکستگي‌هاي استخواني در کساني اتفاق مي‌افتد که استخوان‌هاي نازک و شکننده‌اي دارند اما اين کاهش تراکم در حدي نيست که طبق معيارهاي فعلي پوکي استخوان به حساب بيايد. اين افراد به اصطلاح در منطقه خاکستري خطر قرار دارند که در واقع همان استئوپني يا کاهش بافت استخواني است.


فقط در آمريکا، 10 ميليون نفر مبتلا به استئوپروز و 34 ميليون نفر مبتلا به استئوپني وجود دارند که زياد بودن تعداد دسته دوم اهميت موضوع غربالگري صحيح را نشان مي‌دهد. دولت آمريکا نگران است با توجه به افزايش رشد جمعيت، تقريبا نيمي از افراد بالاي 70 سال در سال 2020 در خطر شکستگي استخوان قرار بگيرند.


سازمان بهداشت جهاني هفته گذشته يک نرم‌افزار ويژه به نام فراکس frax را روي اينترنت در دسترس کاربران قرار داده است که بر اساس اطلاعات داده شده توسط کاربران مي‌تواند احتمال شکستگي استخوان ناشي از پوکي استخوان را طي 10 سال آينده براي افراد بالاتر از 40 سال پيش‌بيني کند. اين نرم‌افزار که بيشتر براي افراد کشورهاي توسعه‌يافته، که افزايش سن، پوکي استخوان را تبديل به يک بيماري شايع کرده‌ است، طراحي شده است و در آن اطلاعاتي از قبيل کشور محل زندگي، نژاد، رژيم غذايي، ميزان ورزش، ميزان در معرض آفتاب بودن، مصرف ويتامين d و... تا نمره تراکم استخواني اسکن استخوان را در نظر مي‌گيرد.


اين نرم‌افزار توسط محققان دانشگاه شفيلد بريتانيا و با مطالعه روي 60 هزار نفر تهيه شده است و در واقع نتايج اين تحقيقات بود که باعث شد سازمان حمايت از بيماران مبتلا به پوکي استخوان، اين دستورالعمل جديد را در کشور آمريکا ارايه کند و هم‌اکنون از اين نرم‌افزار و اسکن استخوان براي تعيين روش درمان و ميزان مصرف داروهاي لازم براي درمان استئوپروز استفاده مي‌شود.


از موارد مهم اين دستورالعمل، به غير از انجام اسکن استخوان براي آقايان مسن، اين است که توصيه مي‌شود آقايان و خانم‌هاي بالاي 50 سال که استخوان‌هاي ضعيف دارند اما هنوز استئوپروز ندارند و طبق فراکس 20 درصد احتمال دارد که در 10 سال آينده دچار شکستگي جدي شوند يا به احتمال سه درصد دچار شکستگي لگن مي‌شوند، بايد از هم‌اکنون تحت درمان قرار بگيرند.


اسکن استخوان براي تمام افراد بالاي 50 سال که دچار شکستگي شده‌اند، مصرف روزانه 1200 ميلي‌گرم کلسيم و 800 واحد ويتامين d توسط افراد بالاي 50 سال و همچنين ورزش مرتب روزانه از ديگر توصيه‌هاي اين دستورالعمل است.


منبع: آسوشيتدپرس
 
بالا