• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

پيوند کليه ناباروري مي‌آورد؟

Last Star

متخصص بخش روانشناسی
خانم مرواني از زنجان پرسيده است: «چند وقت ديگر قرار است به دليل نارسايي کليه، تحت عمل پيوند کليه قرار بگيرم. چيزي که ذهنم را مشغول کرده، اين است که آيا مي‌توانم پس از عمل، باردار و مادر شوم يا نه. آيا اين عمل، توان باروري را مختل نمي‌کند؟» جواب اين است که نه! شما بعد از عمل پيوند، مانند يک فرد معمولي هستيد...

مانند بقيه مي‌توانيد درس بخوانيد، ازدواج کنيد و به زندگي ادامه بدهيد. بنابراين مي‌توانيد مانند همه خانم‌ها، بچه‌دار شويد و حتي فرزندي با وزن مناسب و کاملا طبيعي به دنيا بياوريد. البته همه موارد بالا شرط و شروطي دارد. شايد بهتر باشد بگويم يک شرط مهم دارد و آن اين است که کليه پيوندي شما برايتان حکم يک ماهي را دارد که براي ادامه حياتش نيازمند صد در صد آب است. در ماه‌هاي اول پيوند، کليه در برابر کم آبي به شدت آسيب‌پذير است. علاوه بر اين مصرف دقيق‌ داروها و پرهيز از هرگونه کم‌ يا قطع کردن خودسرانه آنها، در واقع گام برداشتن شما به سمت سلامتي و تضمين کليه پيونديتان است. بعد از پيوند، توصيه مي‌کنم که تا يک سال باردار نشويد و هر وقت تصميم گرفتيد باردار شويد، با پزشک متخصص خود، مشاوره کنيد تا نوع داروهاي شما را تغيير دهد و سطح کراتينين و فشارخون شما را کنترل نماييد. براي رفع نگراني شما تاکيد مي‌کنم مصرف اين داروها هيچ تاثير سوء ژنتيکي براي فرزندتان ندارد، پس حتما همه نکات توصيه شده را رعايت کنيد و بدانيد همکاري مستمر شما با پزشک متخصصان، موجب مي‌شود دوره بارداري را به سلامت طي کرده و فرزندي سالم به دنيا بياوريد ضمنا از آنجا که بيشتر داروهاي مورد نياز شما تحت پوشش بيمه است، نبايد به دليل هزينه، سلامت خود را به خطر بيندازيد و يا از مراجعه‌هاي دوره‌اي به پزشک امتناع کنيد. پس از پيوند، بهتر است براي هر کاري از پر کردن ساده يک دندان گرفته تا بارداري، با متخصص نفرولوژي مشاوره کنيد.

دکتر فاطمه پوررضاقلي/ فوق‌تخصص نفرولوژي و عضو هيات دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي
هفته نامه سلامت
 
بالا