• توجه: در صورتی که از کاربران قدیمی ایران انجمن هستید و امکان ورود به سایت را ندارید، میتوانید با آیدی altin_admin@ در تلگرام تماس حاصل نمایید.

پکن

Nicol

متخصص بخش گردشگری
در جای شهر کنونی پکن در ابتدا شهری به نام چونگدو بود که مغول‌ها آن را سوختند و ویران‌کردند. قوبیلای قاآن در جای پکن کنونی شهری ساخت و آن را پایتخت خود کرد. آن شهر را در مغولی خانبالِق (به معنای شهرِ خان) و در چینی دادو (به معنای پایتخت بزرگ) می‌خواندند. در متون فارسی دوران مغول نیز این شهر به صورت خانبالق و خانبالغ ذکر شده است. پس از برپایی سلسلهٔ مینگ در سال ۱۳۶۸ میلادی، این شهر نام بِیپینگ (به معنای صلح شمالی) گرفت و در سال ۱۴۲۱ نامش به بِیجینگ (به معنای پایتخت شمالی) تغییر کرد. پکینگ و پکن گونه‌های دیگری از نگارش همان واژهٔ چینی بیجینگ اند. در واقع، روش‌های متفاوتی برای نوشتن واژه‌های چینی به خط لاتین وجود دارد. در لاتین‌نویسی نقشهٔ پستی چین، این نام به صورت Peking نوشته می‌شود و در روش پینیین، این نام به شکل Beijing نشان داده می‌شود. تلفظ معیار این واژه (در گویش معیار چینی ماندارین) نزدیک به بِیچینگ است.
پکن پایتخت و دومین شهر بزرگ کشور چین است که در شمال غرب این کشور قرار دارد.

این شهر در تقسیمات کشوری معادل یک استان به شمار می‌آید. پکن پس از شانگهای دومین شهر بزرگ چین به شمار می‌رود.

نام پکن (به معنای پایتخت شمالی) همانند بسیاری از پایتخت‌های شرق آسیا از محل جغرافیایی آن واقع در شمال چین اقتباس شده است. در شرق آسیا رسم است نام پایتخت‌ها را از محل جغرافیایی آنها اقتباس می کنند؛ مثل توکیو (پایتخت جنوبی) و هانوی در ویتنام که به معنای پایتخت شرقی است.
 

Nicol

متخصص بخش گردشگری
1284022203_.jpg
 

Nicol

متخصص بخش گردشگری
نام پکن در طول تاریخ دچار تحولات زیادی شده است؛ پیکین نام اصلی این شهر است. در غرب به آن بیجینگ می گویند که این نام، برداشتی است که مبلغان مذهبی فرانسوی از نام بینپیگ داشته اند.

پسوند jing در این نام، پسوندی است که تمامی اسامی پایتخت های چین در طول تاریخ داشته‌‌اند و به نوعی معرف پایتخت بودن شهر است. یانجینگ و کامبولوک دیگر اسامی پکن در طول تاریخ بوده‌اند.

تاریخ شهر
گفته می‌ش
ود منطقه ای که پکن در آن قرار دارد، از هزاره اول پیش از میلاد، مسکونی بوده است و به آن جی گفته می‌شده است. این شهر باستانی، امروزه دیگر کاملاً مفقود شده و تلاش باستان شناسان برای یافتن بقایای آن تاکنون ناکام مانده است.

forbidden city

چند قرن پس از میلاد، پکن به صورت چند شهر بسیار کوچک نزدیک به هم وجود داشته است تا اینکه 10 قرن پس از میلاد -در زمان حکمرانی سلسله خیان لیائو- به صورت شهر مستقلی به عنوان پایتخت جنوبی انتخاب شد.

پس از حمله مغول‌ها و به قدرت رسیدن قوبلای قاآن؛ از آنجا که او می‌خواست به عنوان امپراتور چین بر تخت بنشیند، پکن به موقعیت ممتازی دست یافت چون کوبلای خان این شهر را به عنوان پایتخت امپراتوری خود برگزید. چندین قرن بعد در سال 1949 و با به قدرت رسیدن مائوئیست‌ها، برای چندمین بار طی چند قرن اعلام شد پایتخت از پکن منتقل نخواهد شد. پس از آن تاریخ معاصر پکن آغاز می شود که مهمترین ویژگی آن رشد باورنکردنی شهر است.
 

Nicol

متخصص بخش گردشگری
جغرافیا و آب و هوای شهر
پکن در شمال چین قرار دارد و کمان شمالی این شهر در محاصره چندین رشته کوه است. این کوه‌ها در طول تاریخ همانند سپری پکن را از دستبرد اقوام مهاجم شمالی محفوظ نگه‌داشته‌اند.

در پکن دو رودخانه به نام های یونگ رینگ و چائوبی وجود دارد که خود زیر مجموعه حوزه آبریز هایهه به شمار می‌روند. آب وهوای پکن بسیار خشن است؛ در تابستان‌ها بسیار گرم و در زمستان‌ها بسیار سرد است.

جمعیت‌شناسی شهر
پکن طبق سرشماری سال 2007 هفده ملیون و چهارصد و سی هزار نفر جمعیت دارد. میزان تراکم جمعیت در این شهر در هر کیلومتر مربع 1037.4 نفر است. پکن از نظر جمعیت بیست‌ و ششمین و از لحاظ تراکم جمعیتی چهارمین شهر چین به شمار می‌رود.

ترکیب نژادی در این شهر به سود هوان‌ها است؛ آن‌ها 96 درصد جمعیت چین را تشکیل می‌دهند. پس از آن‌ها هم نژاد مانچو و نژاد هوئی هر کدام با 2 درصد از جمعیت پکن قرار دارند. در پکن 0.3 درصد هم جمعیت نژادی مغول زندگی می‌کند.
 

Nicol

متخصص بخش گردشگری
حمل ونقل عمومی
پکن۱۶۸۰۸ کیلومتر مربع مساحت و نزدیک به 17 ملیون نفر جمعیت دارد. از این رو حمل ونقل عمومی در این شهر متناسب با این مساحت و جمعیت باید بسیار گسترده و مدرن باشد. با توجه به نیاز پکن به سیستم پیشرفته حمل ونقل در پکن، پنج کمربندی، 9بزرگراه و 11بزرگراه ملی احداث شده است. همچنین چند خط ‌BRT و چند خط ریلی در شهر احداث شده است تا حمل ونقل عمومی در این کلانشهر بسیار بزرگ، به سهولت انجام شود.

پکن همچنین شش فرودگاه که بزرگ‌ترین آن‌ها فرودگاه بین‌المللی پکن نام دارد. بیشتر پرواز‌های داخلی و تقریبا تمامی پرواز‌های بین‌اللملی پکن از طریق این فرودگاه انجام می‌شود. پنج فرودگاه دیگر شهر بیشتر کاربردهای نظامی دارند.
1284053348_.jpg
 

Nicol

متخصص بخش گردشگری
جاذبه های گردشگری شهر
از آنجا که پکن سابقه تاریخی بسیار زیادی دارد و پایتخت چین است، در آن جاذبه های گردشگری فراوانی وجود دارد. بدون شک مهم ترین آن‌ها دیوارهای قدیمی شهر است که روزگاری گرداگرد شهر احداث شده بودند. امروزه بسیاری از دروازه‌ها و دیوار اصلی تخریب شده‌اند و به جای آن بزرگراه‌ها و خیابان‌های جدید احداث شده است تا جریان حمل ونقل در این کلانشهر روان باشد.

علاوه بر این دیوار که روزی بر دور شهر کشیده شده است، در پکن دیوار معروف دیگری وجود دارد. این دیوار که در دوره حکومت تاتارها احداث شده است یکی از پرجاذبه ترین مجموعه قصرهای جهان را در خود جای داده است.

درون این دیوار شهر ممنوعه قرار دارد. این مجموعه قصرها که در طول حکمرانی سلسله های مینگ و کینگ بر چین محل استقرار امپراتور بوده است اینک تحت عنوان موزه قصر یکی از جاذبه های گردشگری پکن به شمار می رود.

9 هزار و 999 ساختمان این مجموعه که در میان دیواری به ارتفاع 10 متر و خندقی به عمق 6 متر محصورند در سال 1987 در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شده‌اند و سالانه از محل بازدید گردشگران داخلی و خارجی درآمد بسیار زیادی نصیب پکن می‌کنند. این مجموعه دقیقا در شمال میدان تیان آنمن قرار دارد.
 

Nicol

متخصص بخش گردشگری
یکی دیگر از جاذبه های گردشگری پکن، میدان معروف تیان آنمن است. این میدان، یادآور انقلاب کمونیستی جمهوری خلق چین است. در اطراف تیان آنمن تالار بزرگ خلق، چندین یادواره انقلاب و موزه انقلاب و تاریخ قرار گرفته‌اند.

کشتار دانشجویان اصلاح طلب در ژوئن 1989 در این میدان، آن را به نمادی از آزادیخواهی تبدیل کرده است و گردشگران خارجی که به پکن سفر
خرید در پکن به گونه ای اجتناب ناپذیر جاذب، جالب و اغوا کننده است. شما میتوانید در پکن هر روز یک مرکز خرید یا بازار جدید را کشف کنید. مراکز مختلف خرید در پکن با ارائه طیف متنوع و وسیعی از محصولات اصل چینی و همچنین مارکهای غیر چینی که در چین ساخته میشوند، بهشتی را برای گردشگران علاقمند به خرید که از پکن بازدید میکنند به وجود آورده اند.

به طور کلی نقاط خرید در پکن به دو دسته تقسیم میشوند: بازارهای خرید و فروشگاههای خرید.

بازارهای خرید:
1283984141_.jpg
 

Nicol

متخصص بخش گردشگری
بازارهای خرید در تمامی فصول سال شلوغ و مملو از گردشگرانی است که برای برخورداری از خریدی مطلوب با کیفیتی متوسط و قیمتی مناسب به آنجا مراجعه کرده اند. با ورود به بازار با ردیفهای طویل و شلوغی از غرفه های فروش مواجه میشوید که تا جای ممکن کالاهای خود را در معرض نمایش گذاشته اند. هنگام عبور از مقابل غرفه ها، نوای ترغیب کننده مغازه داران را میشنوید که با سلام کردن و دعوت مشتریان به داخل غرفه سعی در تشویق آنان برای خرید از غرفه خود دارند. برخی از غرفه داران به دلیل برخورد مداوم با گردشگران کشورهای مختلف در آن مرکز خرید، قادر هستند تا با جملاتی ابتدایی به زبان شما با شما احوالپرسی نمایند. همچنین بعضی از آنان تا حدی ملیت مشتریان را از روی چهره آنان تشخیص میدهند و دور از انتظار نیست که به هنگام عبور از مقابل غرفه آنان به زبان مادری شما ، شما را تشویق به خرید نمایند. بازارهای خرید در پکن به معنای تخفیف، تخفیف و تخفیف است. چانه زدن در این بازارها به قانون آنها تبدیل شده و خرید از آنان بدون درخواست تخفیف دور از انتظار است. قیمتهای اولیه که توسط غرفه دار اعلام میگردد میتواند حتی تا 3 برابر بالاتر از قیمت واقعی کالا باشد. شما میتوانید قیمت مناسب و مورد نظر خود را پیشنهاد دهید و در بازی بالا و پائین کردن قیمتها شرکت کنید! در نهایت با مجاب کردن غرفه دار میتوانید کالای مورد نظر خود را تا یک سوم قیمت اولیه و حتی گاهی کمتر خریداری نمائید. خرید در این بازارها علاوه بر به صرفه بودن قیمت آن، نوعی سرگرمی و در عین حال رو در روئی شاد و دوستانه با غرفه داران چینی و در نهایت ابجاد بک روز متفاوت و مفرح است.

نکته مثبت دیگری که در تمامی این بازارها به چشم میخورد اختصاص یک طبقه از بازار و عموما آخرین طبقه آن به زنجیره ای از رستورانهای سلف سرویس است. هر غرفه غذاهای خاص خود را ارائه میکند و نمونه ای از غذای آماده به سرو را جهت مشاهده مشتریان به نمایش گذاشته است. نرخ غذا در این مراکز بسیار مناسب است. شما میتوانید از هر غرفه یک غذای مورد علاقه خود را دریافت نموده و بر روی میز خود رنگین کمانی اشتها برانگیز از خوراک متنوع درست کنید.
 

Nicol

متخصص بخش گردشگری
بازار یاشو Yashow

بازار یاشو که در منطقه سن لی تون (Sanlitun) پکن واقع شده یکی از پرطرفدارترین بازارهای پکن برای گردشگران و در عین حال افراد چینی است. این بازار متشکل از 5 طبقه است. پوشاک، کفش، کیف، کلاه، ساعت و موارد محدودی از صنایع دستی چین از کالاهای موجود در این بازار است. کفش و کیف در طبقه زیرین بازار ارائه میگردد. طبقه اول و دوم و سوم مختص پوشاک است. در طبقه سوم همچنین یک غرفه خیاطی بزرگ با انواع پارچه های ابریشم موجود میباشد. طبقه چهارم شامل کالاهایی چون mp3, mp4 ، ساعت ، اسباب بازی، لوازم تزئینی و غرفه فروش چای است. ساعات کاری این بازار از 9 صبح تا 9:30 شب است.
1284036669_.jpg
 

Nicol

متخصص بخش گردشگری
بازار هونگ چیائو Hongqiao

این بازار که به بازار مروارید (Pearl Market) نیز معروف است در خیابان هونگ چیائو (Hong Qiao) و در نزدیکی معبد آسمانی (Temple of Heaven) که یکی از مراکز دیدنی پکن است واقع شده است. بازار هونگ چیائو از 5 طبقه تشکیل یافته است. دلیل نامیدن آن به بازار مروارید نیز به دلیل وجود مرکز گسترده ارائه مرواریدهای اصل و پرورشی در اندازه، قیمت و رنگهای مختلف در 3 طبقه متفاوت در این بازار است. مرواریدهای اصل و قیمتی که به طرزی بسیار ظریف و زیبا به شکل زینت آلات ارانه میگردند در طبقات زیر همکف و طبقه پنجم و مرواریدهای بدلی در طبقه چهارم به نمایش در آمده است. طبقه سوم آن نیز با صنایع دستی مختلف چین به شما خوش آمد می گوید. طبقه اول این بازار طیف وسیعی ار محصولات الکترونیکی و الکتریکی و لوازم منزل را در بر گرفته است. در طبقات دیگر شما با دنیائی از رنگها و طرحها در پوشاک، کفش، کیف، بادبزن، زینت آلات و وسایل کادوئی کوچک مواجه میگردید. ساعت کاری آن از 9:30 صبح الی 7:30 عصر است.
1284025379_.jpg
 

Nicol

متخصص بخش گردشگری
بازار سیلک Silk Market

سیلک مارکت واقع در Xiushui East Road که در 7 طبقه طراحی گردیده کالاهائی چون کفش، کیف و پوشاک را در طبقات اول و دوم عرضه می نماید. طیقه سوم شامل لباس بچه گانه، روتختی و رومیزی و فرش است. درطبقه چهارم میتواند زینت آلات ، لوازم تزئینی منزل، اسباب بازی و لوازم آرایشی خریداری نمایئد. طبقه پنجم نیز کریستال و مروارید ارائه می نماید. همانگونه که از اسم این بازار پیداست این بازار به ارائه انواع سیلک ( ابریشم) نیز می پردازد. ساعات کاری این بازار از 9 صبح تا 9 شب است.
1284044144_.jpg
 

Nicol

متخصص بخش گردشگری
بازار پن جیا یوان Pan Jia Yuan

اگر به دنبال خرید صنایع دستی چین میباشید هیچ بازاری را به وسعت و تنوع بازار پن جیا یوان نخواهید یافت. این بازار که به عنوان بازار مادر صنایع دستی پکن است در حدود 3000 فروشنده را پوشش میدهد. انواع لوازم آنتیک ، عتیقه جات بعضا اصل مربوط به سلسله های مختلف امپراطوری چین، چینی آلات، لوازم چوبی، زینت آلات زیبای سنتی چین و سنگهای قیمتی را میتوان به وفور در این بازار یافت. این بازار که در غرب Panjiaoyuan Qiao واقع گردیده خریداران بی شماری را به خود جذب نموده است. ساعات کاری آن 8:30 صبح تا 6 بعد از ظهر در روزهای دوشنبه تا جمعه و 4:30 صبح تا 6 بعد از ظهر در روزهای شنبه و یکشنبه است.
1283978512_.jpg
 

Nicol

متخصص بخش گردشگری
اکنون به طور خلاصه به بررسی فروشگاههای خرید پکن می پردازیم:

فروشگاههای خرید پکن وسیع و مدرن میباشند. آخرین مدهای انواع مارک های معروف ساخت چین و دیگر کشورها در این مراکز عرضه میگردد. فروشگاههای خرید دارای مغازه هائی با دکوراسیون مد روز و ویترین هائی است که آخرین مد سال را بر تن مانکن ها به جلوه میکشند. برخلاف بازار های پکن قیمت کالاها در این مراکز ثابت است و بر روی کالا درج شده است. چانه زدن در این مراکز جائی ندارد و نرخ کالاها بسیار بالا است ولی در عین حال بیشتر مارکهای معروف دنیا که بعضا در چین تولید میشوند را به نمایش گذاشته اند. این مراکز در سال به مناسبتهای مختلفی همچون سال نو و یا تغییر فصل دست به حراج میزنند .

معرفی برخی از فروشگاههای خرید پکن:
1283984693_.jpg
 

Nicol

متخصص بخش گردشگری
خیابان وانگ فو جینگ Wangfujing

خیابان وانگ فو جینگ یکی از دیدنی ترین مراکز پکن است. این خیابان که به دلیل ممنوع بودن تردد اتومبیل در آن به خیابان پیاده رو نیز معروف است نه تنها مرکز خریدی گسترده است بلکه به عنوان مرکزی جهت گردش نیز به شمار میرود. در دو طرف این خیابان مراکز خرید و فروشگاههای مختلف به عرضه هر نوع کالا اعم از پوشاک، کفش، کیف، صنایع دستی، زینت آلات و غیره می پردازند. در اواسط این خیابان به کوچه ای بر می خوریم که به دنیای سنتی پکن گشوده میشود . در آن میتوان مغازه هائی را که به ارائه غذاهائی سرپائی می پردازند یافت. در وسط این خیابان ترن تفریحی علاقمندان را جهت گردش از این سوی خیابان به آن سوی خیابان منتقل می نماید. این خیابان پر از نور، رنگ و صدا است.
1284044194_.jpg
 
بالا